ДА ЛИ СТЕ ЗА УКИДАЊЕ ЗАКОНА КОЈИМ СЕ ЗАБРАЊУЈЕ ГОВОР МРЖЊЕ?

УКИНУТИ ЗАКОН О ГОВОРУ МРЖЊЕ

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Neca1977

Ističe se
Banovan
Poruka
2.534
Пун ми је кофер овог закона којим се забрањује "говор мржње" и такозвана ПОЛИТИЧКА КОРЕКТНОСТ.

Ето та бљувотина иде толико далеко да ја рецимо као Србин не смем да кажем на ТВ-у да се залажем за расни индентитет јер је то расна мржња. Не смем чак да направим политичку организацију која би се за то залагала.

Не смем јавно да користим одређене симболе, мајце и тетоваже. Па каква је ово демократија?

Poslednja izmena:
Пун ми је кофер овог закона којим се забрањује "говор мржње" и такозвана ПОЛИТИЧКА КОРЕКТНОСТ.

Ето та бљувотина иде толико далеко да ја рецимо као Србин не смен да кажем на ТВ-у да се залажем за расни индентитет јер је то расна мржња. Не смем чак да направим политичку организацију која би се за то залагала.

Не смем јавно да користим одређене симболе, мајце и тетоваже. Па каква је ово демократија?

Licemerna do koske.

U stvari, svasta se i u ovim kontrolisanim uslovima moze reci samo ako se ume formulisati na pravi nacin.:mrgreen:

Npr: umesto ''ustashe su jadnici koji nemaju svoj jezik, nego koriste nash, srpski i imaju zbog toga kompleks nize vrednosti'', mozh reci: ''Blago nama sa ustashama, oni neguju nashe rechi ko da su njihove tako da srpski jezik nikada nece nestati.''

Ili npr kao sto slobodno mogu ovako pricati sa djacima:

''Gde ste bili na zimovanju?''
''Nigde''
''Ali kako? Pa cujem da su svi ovi nasi politicari i estradni ''umetnici'' bili na nekim napucanim skijalistima, kako to da vi niste bas nigde isli? Bas bezveze. Valjda ce biti bolje u buducnosti. :(''
''Slaba vajda, profesorka :(''
''Ma kakva slaba vajda, pa to od vas zavisi ;)''

Ili npr.:

''Cak i chamuge imaju svoje fizicke kvalitete, npr. cvrste zadnjice zbog specificnog polozaja poslednjeg prsljena na kichmi koji im je ostao od repa''
''Kako mozes da kazes ''chamuge'', to je zabranjeno Zakonom o onom tzv. govoru mrznje?''
''Pa mogu zato sto je zabranjena i diskriminacija nas belaca po pitanju upotrebe naseg jezika i u odnosu na te crne. Ako chamuge jedan drugog iz milosta nazivaju Nigga, zasto ja ne bih mogla da ih nazovem isto tako, ali na srpskom''.
''Vidi stvarno, u pravu si. :D''

Ili:
''Zanimljiva je razlika izmedju srpske i engleske himne u tome sto mi molimo Boga za pomoc narodu i tezimo slozi na vise mesta u tekstu pesme, dok Englezi mole Boga za dobrobit i zdravlje one njihove babe kojoj se klanjaju i ruzno proklinju neprijatelje u drugoj strofi''

Poslednja izmena:
U stvari, svasta se i u ovim kontrolisanim uslovima moze reci samo ako se ume formulisati na pravi nacin.:mrgreen:

Npr: umesto ''ustashe su jadnici koji nemaju svoj jezik, nego koriste nash, srpski i imaju zbog toga kompleks nize vrednosti'', mozh reci: ''Blago nama sa ustashama, oni neguju nashe rechi ko da su njihove tako da srpski jezik nikada nece nestati.''

Ili npr kao sto slobodno mogu ovako pricati sa djacima:

''Gde ste bili na zimovanju?''
''Nigde''
''Ali kako? Pa cujem da su svi ovi nasi politicari i estradni ''umetnici'' bili na nekim napucanim skijalistima, kako to da vi niste bas nigde isli? Bas bezveze. Valjda ce biti bolje u buducnosti. :(''
''Slaba vajda, profesorka :(''
''Ma kakva slaba vajda, pa to od vas zavisi ;)''

Ili npr.:

''Cak i chamuge imaju svoje fizicke kvalitete, npr. cvrste zadnjice zbog specificnog polozaja poslednjeg prsljena na kichmi koji im je ostao od repa''
''Kako mozes da kazes ''chamuge'', to je zabranjeno Zakonom o onom tzv. govoru mrznje?''
''Pa mogu zato sto je zabranjena i diskriminacija nas belaca po pitanju upotrebe naseg jezika i u odnosu na te crne. Ako chamuge jedan drugog iz milosta nazivaju Nigga, zasto ja ne bih mogla da ih nazovem isto tako, ali na srpskom''.
''Vidi stvarno, u pravu si. :D''

Ili:
''Zanimljiva je razlika izmedju srpske i engleske himne u tome sto mi molimo Boga za pomoc narodu i tezimo slozi na vise mesta u tekstu pesme, dok Englezi mole Boga za dobrobit i zdravlje one njihove babe kojoj se klanjaju i ruzno proklinju neprijatelje u drugoj strofi''

Ти си одлично дао анализу овог проблема због кога сам и покренуо ову тему.

Ето та бљувотина иде толико далеко да ја рецимо као Србин не смем да кажем на ТВ-у да се залажем за расни индентитет јер је то расна мржња. Не смем чак да направим политичку организацију која би се за то залагала.

Nisi ti za demokratiju nego za Treći Rajh.

Onome ko promoviše nacizam, antisemitizam ili rasizam je mesto u buvari.z:mrgreen:

Цура из Сомбора. Сједили колега и ја у порти у центру НС, стартовали цуре, мало се спрдали, и онда је прошо неки лик са јакном која има знак тробојке на рамену и она је констатовала да је ''националиста''.
Војвођани су вар такви :)

Мада није једини примјер да се наши стиде својих обиљежја, а са друге стране много је више оних који су потпуно равнодушни махао ти албанском или српском заставом :)

**** te hitler u dupe.
Eto- tako bi izgledalo kad ne bi bilo zabrane govora mržnje. Jel ti se svidja?

**** te hitler u dupe.
Eto- tako bi izgledalo kad ne bi bilo zabrane govora mržnje. Jel ti se svidja?

hitler-smiley.thumbnail_normal.jpg

Jadan si ti kad tebe treba ovaj zakon da sputava.

A otkada važi taj zakon?

Од када су еУро-нацисти смислили да "пошто - по то" морају ћоркирати Шешеља и ако нису имали ни једну стварну чињеницу - е ондаК су измислили ГОВОР МРЖЊЕ који је у пракси НАЈОБИЧНИЈА ЗЛОУПОТРЕБА СЛОБОДЕ ГОВОРА јер свака шуша може да те оптужи по том основу а нарочито ако си политички неподобан - то је у ствари исто оно што је било за време диктатора Броза а звало се ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ...па су тако људи добијали по 6 месеци Падинске Скеле због испричаног вица о злочинцу Брозу.

Осим што је она покојна Б.Ковачевић-Вучо била поднела кривичну пријаву против Добрице Ћосића јер је нашла неку реченицу у његовом роману коју је прогласила за "говор мржње" - најновија ујдурма и злоупотреба је у вези са
изјавом Митрополита СПЦ у ЦГ Амфилохија:

Пријава против Амфилохија због "говора мржње"

18. јануар 2011. | 17:49 → 21:27 | Извор: Танјуг

hotel_podgorica_130.jpg
ПОДГОРИЦА - Више државно тужилаштво поднеће захтев за покретање прекршајног поступка против митрополита црногорско-приморског Амфилохија због говора мржње током Божићњих празника, изјавила је вечерас државни тужилац Весна Јовићевић.

Она је, за ТВ Црне Горе, рекла да тај захтев на искључује и могућност покретања кривичног поступка, јер је, према њеном тумачењу, Амфилохије у континуитету на јавним наступима говорио "језиком мржње".
"Више јавно тужилаштво у Подгорици је проценило да речи митрополита црногорско-приморског Амфилохија, којим се обратио православним верницима и јавности уопште, у вези цркве на Румији и црногорског језика, представљају говор мржње, који садрже елементе прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру", навела је Јовићевићева.
crkva-rumija_500x200.jpg

Црква СПЦ на Румији

Тај закон, према њеним речима, предвиђа кажњавање испољавања говора нетрпељивости и повреде расних, националних и верских осећања, па ће Тужилаштво, поводом тога, против Амфилохија поднети захтев за покретање прекршајног поступка.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back