Da li ste za kučiće i mačiće po stanovima i u gradu?

Da li ste za kučiće i mačiće po stanovima i u gradu

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
Obožavam kučiće, mačiće, ptičice, zečeve, kornjače, hrčkove i pačiće. Neke mogu u stan neke trebaju dvorište i kuću, jer im trebaju takvi uslovi. I imam posebno kućno kuče, koje ne piša po ničijem liftu jer je normalno, kao i vlasnica. Kesice za kaku nisu skupe, jeftinije od tiketa za kladžu.
Jel imas ti prijatelje? Decka? Jel imas sa kim ljudski kafu da popijes?

Ne radi se o tome koliko kostaju kese, nego o tome da li vi vlasnici poteztee za time da skupljate, 99% vas ne skuplja nego se pravi blesavo.

Juce, kunem vam se, bio sam u IKEA-i na prvom spratu gledao namestaj, dolazi par sa 2 dzukele onako prosecne velicine, i vidis jedan od tih kerova uzeo iznenada na sred da SERE i to ono bas.... Vidis ovaj tipus pravi se blesav nesto okrece se ovo ono kao da nisu njegovi kucici, a riba 5 kesica vadi skuplja ono BUKVALNO SRANJE... Znaci ja sam umirao od smeha.
U Cirihu isto ovako uvode dzukeltine po gradskim vozovima.... Znaci polako ce pored Bangladesaca i kucici sa nama da se voze ovde, lepo lepo... Svaka vam cast gospodo kako brinete o okolini...

Poslednja izmena:
Kako te to “ugrožavaju životinje”? Da li te ugrožavaju i ljudi?
Lepo, gotovo svako kuce je OPASNOST za coveka! Kuce nije razumno bice, ni blizu ljudske inteligencije i mi ne mozemo da znamo kada ce nekom keru da padne na pamet da poludi, pogotovu ako ga gazda uopste nije izvodio napolje pre toga, da krene da ujeda narod. Naslovne strane su pune: pas ujeo dete, pas ujeo prolaznika... Jos sto je najgore, po nasem zakonu ako kuce na ulici ubijes iz vatrenog oruzja a napalo te je, krivicno odgovaras...

Ljudi mnogo manje ugrozavaju jer su ljudi socijallna i razumna bica! A kuce moze da te tako lako povredi da ne mozes da se opasuljis

Jel imas ti prijatelje? Decka? Jel imas sa kim ljudski kafu da popijes?

Ne radi se o tome koliko kostaju kese, nego o tome da li vi vlasnici poteztee za time da skupljate, 99% vas ne skuplja nego se pravi blesavo.

Juce, kunem vam se, bio sam u IKEA-i na prvom spratu gledao namestaj, dolazi par sa 2 dzukele onako prosecne velicine, i vidis jedan od tih kerova uzeo iznenada na sred da SERE i to ono bas.... Vidis ovaj tipus pravi se blesav nesto okrece se ovo ono kao da nisu njegovi kucici, a riba 5 kesica vadi skuplja ono BUKVALNO SRANJE... Znaci ja sam umirao od smeha.
U Cirihu isto ovako uvode dzukeltine po gradskim vozovima.... Znaci polako ce pored Bangladesaca i kucici sa nama da se voze ovde, lepo lepo... Svaka vam cast gospodo kako brinete o okolini...
Imam dvoje dece, dva unučeta, ogromnog muža, staru babu, komšiluk, 5 drugarice iz OŠ i 4 drugarice iz srednje, pijemo kafu i jurimo kučiće i unučiće. Nevaspitanog sveta imaš svuda, nevezano za poreklo. Do ljudi je i do vaspitanja, a ne do mesta odakle potiču.

S obzirom da moje teme baš zapaženo prolaze, otvaram ovu temu u podkategoriju 'Politika' jer smatram da politika ima i te kako veze sa ovom počasti,

U poslednje vreme je primetan sve veći broj kućnih ljubimaca u urbanim sredinama, pogotovu kučića. Ovaj trend je najverovatnije krenuo od američkih serija i filmova kako se sada IN i u Trendu da se ima malo belo kuče koje kevkeće u društvu među ljudima, ističući ga kao socijalni simbol a možda i simbol dobrog materijalnog stanja. Dalje, ljudi vuku one jadne životinje uzicama kao robove po gradu, otežavajući kretanje drugim prolaznicima, što zbog dugačke uzice, što zbog potencijalne opasnosti da eventualno i nekog napadnu. Onda, 99% vlasnika se uopšte ne obazire to što se njihova 'mezimica' istovari po ulici ili u parku i što će to neko najverovatnije da ugazi i tu zarazu i prljavštinu preneti dalje... A tek kada krenu besomučnu da laju u zgradi i ulazu, tako da odzvanja cela zgrada i ceo komšiluk, da ne pominjem to što mnogi svoje kučiće zatvore na terasi i nema ih po ceo dan kući a on jadan laje ni laje. Takođe, barem na Zvezdari na Mirijevu ovamo, svaka kuća u dvorištu ima kuče, gde većina laje na prolaznike, da ne pominjem to kada se uveče oko ponoći udruže pa svi zajedno laju kao u čoporu, kao da smo na selu negde.

Pitanje: Da li je humano imati psa, pružiti mu svu ljubav i primiti ljubav od iste te životinje, da li je pas zaista čovekov najbolji prijatelj i da li je pas tu za čoveka u dobru i u zlu?
Ili, da li je u pitanju čisto američko pomodarstvo da se vidi da se ima, da se vodi na češljanje, manikir pedikir, da mu se organizuje rođendan, da mu se kupuju odelca i razne stvarčice... ali sve to da bude primećeno u društvo da ljudi pomisle da je u pitanju brižna osoba sa puna empatije? Ili je u pitanju čisto lečenje samoće jer taj neko ko drži kučiće ustvari ne voli ljude niti ljudi ne vole njega, pa je lakše kučetom komandovati za koru hleba i krov nad glavom, nego nad čovekom-devojkom koja će posle one stvari ipak postavljati pitanja....
Ok su mi oni manji psi koji nisu opasni i ako je savestan vlasnik pa ih šeta na povocu i skuplja im govna.
Najjači su kraljievi sa dogom ili dva rotvajlera u 60kvm.......:think:

mačke isto ok ako nisu preko 3 u jednom stanu.
Poznanica je kupila stan od majke i ćerke 50g+ koje su živele sa 14 mačaka morala je da struže zidove i zameni paket da bi uklonila smrad mačijeg urina i izmeta.

Naravno da imam, i svaki put kada treba da udjemo u auto da idemo negde, nagazne mine oko auta samo tako, a jako tesko je malu decu navoditi da paze da ne zgaze...

E sad ako si ti napisala ovo gore a imas selo kucu i dvoriste onda OK, ali ako su ti sve one zivuljke u stanu... jadne zivotinje
Imam kuću i dvorište i imam i kućnog i dvorišnog psa. U kaku ne ugazimo nikada, jer oba psa su vaspitana da znaju gde kake. I onda to lepo počistiš. A jesi li se zapitao nekad o problemu pasa lutalica, kojih ima posebno u manjim mestima na desetine? Ko da ide za njima i čisti ili šta je to sa ljudima koji izbace psa na ulicu? Onaj koji nije počistio, nije baš kulturan, al onaj koji ga je izbacio je nečovek.

Imam kuću i dvorište i imam i kućnog i dvorišnog psa. U kaku ne ugazimo nikada, jer oba psa su vaspitana da znaju gde kake. I onda to lepo počistiš. A jesi li se zapitao nekad o problemu pasa lutalica, kojih ima posebno u manjim mestima na desetine? Ko da ide za njima i čisti ili šta je to sa ljudima koji izbace psa na ulicu? Onaj koji nije počistio, nije baš kulturan, al onaj koji ga je izbacio je nečovek.
Ja sam za apsolutno potpunu eliminaciju svih kucica lutalica u gradovima! Ne odnosi se ovo na sela, ali u gradovima kucici nemaju sta da traze, jednostavno donose mnogo vise stete nego koristi coveku

Back