Ne , ali imao sam pacijenta koji je bio zarobljen u svom krugu , a ja sam svesno usao u ulogu pomocnika, i spasioca, ali da ne pomazem medicinski , nego na svaki drugi nacin....Da nista ne bi drugacije bilo ni da sam usao medicinski u proces, , samo bi bilo energicno i sa mnogo manje mog truda...
A ovako sam hteo da vidim i da pokusam da van rutina svih odradim odrastanje...tj shvatanje do koje mere su zakljucani odnosi i sobe kod te osobe..
Ali nisam sebe stavio kao autoritet mada delimicno ne mozes izbeci utisak da si autoritet, sama pomoc te stavi u taj polozaj...
I tako sam video sve tajne odrastanja i neodrastanja i zasto je tesko odraditi ovo sto je tema..
Ne zbog slabosti prema roditeljima, ili emotivno povezanoj osobi , nego zato sto ne shvatas da si u kandzama i ne verujes da ce druga osoba te kandze tako bezdusno stiskati i ranjavati sa njima, ucenjivati i lomiti vas duh..
Tako da nije snaga tu kod onog ko je u kandzama, nego mora doci do raskrstenja, mora se shvatiti zasto se andjeli tih osoba sklanjaju kad ste vi u blizini , tj zasto nisu zajednicki.....kao sto se nekad oseca u prisustvu nekih rodbinskih osoba, baba, deda, roditelja, brata sestre....
Npr iako se svadjamo i nekad smo se i potukli , moj brat i ja imamo saradljive andjele, njega malo vise napuste njegovi , ali mene paze kao da sam on..
A tu su kad sam ja tu....da pomognu njemu...To ako verujete da andjeli postoje....po 2 za svaku osobu..
Ako ne verujete, onda preskocite ovaj pasus...
Dakle najveci problem kod vecine je sto rastom upadate u nesvesno prihvatanje da je to vas zivot i normala i onda ne mozete van kad mislite da je to slobodan prostor, van....a nije..
Jedno je nesvest drugo je neprihvatanje, trece neverovanje...
Neverovanje je uvek povezano sa razocaranjem, gde da verujes da ti neko nannosi stetu i zlo a tu je da bude oslonac...
A nesvesno je vec manje bolno ali ne vidis ga....cudno ti , sumnjivo a ne znas sta....pa kao a ne znas , a opet kao a mozda je samo slucajnost...i tako..
E neprihvatanje je vec zeznuto....to je kad si sam protiv sebe....em ti prolazi vreme , kao i kod neverovanja, ali sad radis na smanjenju svojih snaga...urusavas sebe direktno i energetski....i psihicki , koliko sam ja video svi tada unistavaju sebe psihicki....tesko da moze da se izbegne, mozda i moze, ali tu je na granici , teski pritisak da osetis gorcinu , mozda i depresiju , osim ako si imun....