Da li ste svesni da rad tajnih službi u Srbiji nisu teorije zavere?

Potpuno razumem opsednutost vučićem svih jadnika koji do vlasti hoće da stignu kao ubice, jer žive u vekovima mnogo daljim od svesti....recimo kao atila ili robespjer ili većina ubica i razbojnika...
ali ti čovek objasnio da su tajne organizacije tajne jer se ne zna za njihov rad, ne za njih kao deo neke države....ali teletabis to ne zna, misli da se jede sve što leti...

tajne sluzbe se zato i zovu tajne . Ima ih u svakoj drzavi
Nema u Srbiji...Srbija ima seljacku sluzbu , a ne tajnu sluzbu...uspesno su vlasti ukapirale da im ne treba i onda sad nemamo ...
Mi smo drzava Srbija koja nema svoju bezbedonosnu sluzbu...
Nama bezbedonosna sluzba zada nalog privatnoj detektivskoj agenciji da pronadje dokaze za Velju nevolju i onda to traje godinu dana, jer tako odgovara sposobnom Vucicu , a covek radi 25h dnevno , i to navodi kao primer uspeha..

Sinko , da si ti trocifren u IQ tebi bi uzor bilo kako da organizujes drzavu da ne radis vise od 1h dnevno , a da sve funkcionise kao satic....to je moguce, ali ne ako imas mozak navijaca.....

Tako da mi imamo Srbiju koja je olicenje Srbije izmedju prvog i drugog svetskog rata, dok se svi nadaju i pale svece da ce biti na nivou Srbije pre prvog svetskog rata, ali to nece da docekaju....

Sa druge strane, nesposobni ljudi mora da imaju zastitu kao i sposobni , samo vise...
To je logicno i vama, zar ne...
E zato preostaje da se trazi zastita na tri mesta, od naroda, to prekrizi odmah, od stranih sluzbi , to je odlicno ali si onda duzan njima neke stvari...i krimosima, ali onda si ili im duzan ili radis za njih, jedno od ta dva....

Ako me pitate kako u drzavi koja nema svoju DB a ima usluzno tuzilastvo i usluznu BIA stvoriti DB , i to demokratskim putem, u ovakvom stanju svesti , i javnosti i drustva, ne bih znao..

Jer ili bih morao da imam odresene ruke , a to znaci budzet i slobodu selekcije tima ljudi , ili od toga nema nista...Stvaranje drzae po ruskom principu Staljina, gde on izbusi SSSR deset godina svojim cistkama i onda zbog toga 4 miliona ruskih vojnika bude zarobljeno i od toga veliki broj i ubijen gladju , ili bukvalno...to nije nacin..to je upalilo 1941 i nikad vise...

U miru kao sto je i sad u Srbiji pali na isti nacin kao i kod Berije...sto i sami vidite..
Ali u ratu , to ne pali....
Ne racunajte da je rat ono sto se desavalo 1999, to je bila predstava Slobe za narod....i CIA dok je NATO isprobavao svoje razlicite bombe, svi to znate nego se pravite mutavi..

Da je bilo gusto , odmah bi se ispremestali kadrovi , napravilo rasulo u vojsci , i potopio sav otpor Srbije...
Tu ne bi pomoglo ono sto su postojali rezervisti kojima je pusteno da spasavaju nesposobnost vojske na svim strukturama..
Ja sam bio u prvom trenutku iznenadjen pustanjem vojske od strane Milosevica i njegovih generala da imaju slobodu improvizovanja i delovanja....jer je sve bilo spremno da se blokira i krahira po poznatom Srpskom receptu , 12 dana kapitulacija..

A onda sam shvatio da to rade da bi uz njegove trikove stvorio utisak da su gubitnici pobednici...i da stvori neku obmanu i samopouzdanje kod naroda....
E sad, to ili kompleks poraza, na prvi pogled izgleda bolje ta samoobmana, ostane ti ponosan narod....
Ali posle su dosle te petljavine sa mozgom ljudi i svi postadose prepametne kopije Slobe...kao sto sad imamo 4 miliona malih Slobica na svakom cosku Srbije..

Tesko je biti Sloba a nemati iste ciljeve kao Sloba...i isti budzet kao on...u efektivi , a u budalastinama, i pristupu je lako...

Poslednja izmena:
Ali da svedemo to na proste stvari..

Na vlast ne mozete doci nikako ako uvlakacka BIA radi posao....cak i da nemaju znanje DB , opet imaju neko znanje....i imaju resurse..
A onda vlast kreira dalje opstanak i rad ovakvog drustva..
A da dodjete na vlast, a da zelite da formirate DB koja nije uvlakacka, to je ogroman posao mnogo kosta, i naravno trazi pokrice.
Ako je Vucic autokratija, on moze kao hitler nekada bukvalno da javno trosi koliko kaze, a tajno da trosi 5x vise kao sto je hitler trosio za tajnu proizvodnju oruzja dok nije javno prisajedinio 4 oblasti....Tad su maske pale..

Ali onda tu ne mozete uz demokratiju nista...

Tako da ne vidim kako ce se Srpski narod izvuci iz kataklizme toga da ima dupeuvlakacku BIA a unistenu DB....
Jer nema svest o tome kako funkcionise drzava kad je jaka i kad je nezavisna...
Ja ako krenem pricu sa ljudima, to sve neki teoreticari politike , blage veze nemaju osnovne stvari iz bezbednosti , niti iz upravljanja drustvom, niti o paralelnim ili trojnim kontrolama...samo jednu osobu za 20 godina sam sreo da nije u DB nekadasnjoj a da zna sta su unakrsne kontrole funkcionisanja, i to je menadzer velike firme...nemam pojma gde je pokupila to znanje, mozda radi za neku stranu sluzbu...ali nije u DB...

Činjenica da Vučić uspešno komunicira i sa istokom i sa zapadom i sa evropom i sa amerikom, sa svima osim engleske monarhije i da ga nisu ubili, pre nego je počeo da se kurči u UN govori da agenti u DB i VB moraju da se uklapaju (osim direktno zaštićenih engleskih majmuna) pošto niko ne dolazi na vlast sam jasno je da iza vučića stoje ljudi jači od tekuće srpske agenture, a ne kriminalne grupe pod kontrolom DB kao iza svih ranijih vlasti....od 71. godine...

Sadašnji uticaj vlasti na pravosudni sistem, vidljiv spolja, bi svakako pre 10 godina izazvao vojno mešanje stranih sila....ali ništa, svi ćute.
Milošević je bio spreman da se bori sa svim djavolima zbog kosovskih Srba, pa je prelomna tačka bilo pravosudje i otpuštanje 80 sudija...koji su realno radili za šiptarske interese i OVK....(ta dokumenta iz 96. nisu spaljena 5. oktobra, jer su bila sakrivena)

Nema u Srbiji...Srbija ima seljacku sluzbu , a ne tajnu sluzbu...uspesno su vlasti ukapirale da im ne treba i onda sad nemamo ...
Mi smo drzava Srbija koja nema svoju bezbedonosnu sluzbu...
Nama bezbedonosna sluzba zada nalog privatnoj detektivskoj agenciji da pronadje dokaze za Velju nevolju i onda to traje godinu dana, jer tako odgovara sposobnom Vucicu , a covek radi 25h dnevno , i to navodi kao primer uspeha..

Sinko , da si ti trocifren u IQ tebi bi uzor bilo kako da organizujes drzavu da ne radis vise od 1h dnevno , a da sve funkcionise kao satic....to je moguce, ali ne ako imas mozak navijaca.....

Tako da mi imamo Srbiju koja je olicenje Srbije izmedju prvog i drugog svetskog rata, dok se svi nadaju i pale svece da ce biti na nivou Srbije pre prvog svetskog rata, ali to nece da docekaju....

Sa druge strane, nesposobni ljudi mora da imaju zastitu kao i sposobni , samo vise...
To je logicno i vama, zar ne...
E zato preostaje da se trazi zastita na tri mesta, od naroda, to prekrizi odmah, od stranih sluzbi , to je odlicno ali si onda duzan njima neke stvari...i krimosima, ali onda si ili im duzan ili radis za njih, jedno od ta dva....

Ako me pitate kako u drzavi koja nema svoju DB a ima usluzno tuzilastvo i usluznu BIA stvoriti DB , i to demokratskim putem, u ovakvom stanju svesti , i javnosti i drustva, ne bih znao..

Jer ili bih morao da imam odresene ruke , a to znaci budzet i slobodu selekcije tima ljudi , ili od toga nema nista...Stvaranje drzae po ruskom principu Staljina, gde on izbusi SSSR deset godina svojim cistkama i onda zbog toga 4 miliona ruskih vojnika bude zarobljeno i od toga veliki broj i ubijen gladju , ili bukvalno...to nije nacin..to je upalilo 1941 i nikad vise...

U miru kao sto je i sad u Srbiji pali na isti nacin kao i kod Berije...sto i sami vidite..
Ali u ratu , to ne pali....
Ne racunajte da je rat ono sto se desavalo 1999, to je bila predstava Slobe za narod....i CIA dok je NATO isprobavao svoje razlicite bombe, svi to znate nego se pravite mutavi..

Da je bilo gusto , odmah bi se ispremestali kadrovi , napravilo rasulo u vojsci , i potopio sav otpor Srbije...
Tu ne bi pomoglo ono sto su postojali rezervisti kojima je pusteno da spasavaju nesposobnost vojske na svim strukturama..
Ja sam bio u prvom trenutku iznenadjen pustanjem vojske od strane Milosevica i njegovih generala da imaju slobodu improvizovanja i delovanja....jer je sve bilo spremno da se blokira i krahira po poznatom Srpskom receptu , 12 dana kapitulacija..

A onda sam shvatio da to rade da bi uz njegove trikove stvorio utisak da su gubitnici pobednici...i da stvori neku obmanu i samopouzdanje kod naroda....
E sad, to ili kompleks poraza, na prvi pogled izgleda bolje ta samoobmana, ostane ti ponosan narod....
Ali posle su dosle te petljavine sa mozgom ljudi i svi postadose prepametne kopije Slobe...kao sto sad imamo 4 miliona malih Slobica na svakom cosku Srbije..

Tesko je biti Sloba a nemati iste ciljeve kao Sloba...i isti budzet kao on...u efektivi , a u budalastinama, i pristupu je lako...
ovo nije odgovor ovo je elaborat :eek:..bem ti

Jeste da strane službe utiču na mnogo šta. Ali da baš utičui na lokalne izbore u malim i nebitnim opštinama... Nemaju potrebe da bilo koga ubiju. Jer rijetko ko je bez neke afere ili mane.
Pa ko vlada srbijom? Ti izabrani ili mafija koja se ne bira nego sedi na svojim državnim pozicijama? A ko je tu mafiju instalirao na te pozicije, neki intelekt možda ili MI6?

Jeste da strane službe utiču na mnogo šta. Ali da baš utičui na lokalne izbore u malim i nebitnim opštinama... Nemaju potrebe da bilo koga ubiju. Jer rijetko ko je bez neke afere ili mane.
Pa ajd ti meni sad kaži, ko vodi kadrovsku politiku od 68. u Srbiji? ako znamo da su ti isti ljudi 88 godine već bili u DSS i DS i da su ti isti ljudi tražili bombardovanje da se skine milošević? Sve je to slučajno? a zamisli nije volja naroda....

Vidiš djavolčiću, još 60 godina su isplivali lažni komunisti uvedeni u partiju sa dva svedoka i rovarili po Srbiji i ustaše i bugari i balisti i naravno crnogorski četnici koji su sve vreme radili protiv Srbije...a da ne govorim o srbima ustašama iz krajine...
Je l se iznenadiš kada iskaču iz šešira kao srpski neprijatelji, medijski se pojave i dozvole da im se plati za antisrpstvo...Leglo jeste filozofski fakultet u beogradu....

Prave djoku, do pre godinu dana naše službe su bile podredjene, sad se kao vade i nalaze špijune kao ajd hrvatske, ali se ne priča o drugim špijunima...
Pola šefova DB je još deo MI6, a VB je sumnjiv...moguće da ceo pripada stranim obaveštajnim službama...
Koje su to tajne službe, možeš da nabrojiš par

Back