Da li ste stekara ili eksplorer?

Da li ste stekara ili eksplorer?

• Ukupno glasova
    6
U zadnjih 20 godina (ali ima godina kad nismo išli, tipa u vreme korone i još par godina), samo jedno mesto bilo baza 2 puta - Sitia na istočnom Kritu.
Nije da je loše mesto i da okolina nije zanimljiva za istraživanje, baš naprotiv, ali te godine (2019.) bilo sve nešto zbrda-zdola i trebalo je te Naxos, te Nafplion na Peloponezu i onda na brzinu kod Mariu u Sitiu. Pozvali gazdaricu apartmana gde smo bili 2017. pitali jel treba opet preko Airbnb, ona kaže ne radim više s lopovima, donesite keš ovde. Mi dođemo, nje nema, al ključ stoji u vrata, a unutra, na stolu flajka sa njen domaći raći i druga sa njeno maslinovo ulje i kutija sa svežim slatkim pecivom iz lokalne pekare koje Marija specijalno kupila pre nego što otišla na posao. To je poštovanje za pohvalu, svak čast.
A cena? Prava sitnica. Ali stvarno. Verovali ili ne, trokrevetni apartman, zapravo stančić sa pravom kuhinjom i kupatilom 15 dana za 300Eur. Sad to nema šanse više da je tako, naravno. Ali čak i za to vreme je bilo ultrajeftino

Da li ste od onih koji bi isli 20 godina letovati na isto mesto, jer vam je jednom bilo lepo ili ste od onoh koji ce iskljucivo svake godine ici na razlicito mesto, drzavu itd?

Anketa.
Nemam problem da se vraćam na ista mesta ako mi se svide, ali generalno uvek barem jedno novo mesto godišnje posetim.
Ali ja putujem dosta, tako da mogu i jare i pare u ovom slučaju ;)

Idem tamo gde mogu i zelim bez obzira da li sam bila vec ili nisam. Ne verujem da je jedna poseta dovoljna da se sve istrazi i vidi tako da mi nije problem negde da se vracam ako mi se svidelo ali prioritet uvek imaju nova mesta. Ne bih se stavlja u neke kategorije. Za mene je i ista ulica svaki dan drugacija.

Задњих неколико година сам кампер, тако да ”по дифолту” идем на различита места.
Али такође ми је јако занимљиво да одем на нека места на којима сам био некада давно, па да тражим локације које имам у сећању, да видим како сада делују, да евоцирам успомене...

Back