Da li ste skloni besu?

Evo da ja dam licno iskustvo , jednom prilikom me je neko tako pomerio sa mesta da sam eksplodirao , znaci gore nego kad u sekundi reagujes i pocnes fizicki obracun sa 100% snage...i brzine...
A onda sam sacekao 2,5 sekundi, zbog necega, i cudo...moj bes je sa 1000% pao na 80%, za samo 3 sekunde..i onda sam pomislio , ebote, kad je tako brzo , a posle toga mozes mnogo bolje i da razmislis i da postavis stvari kako hoces, mozes da budes ubitacniji 5x nego da eksplodiras, sto bih ja ikad to radio sebi..

Tako da sam slucajno otkrio pravilo za mene sto vazi , 3 sekunde...
Da bih se totalno ohladio treba 5 a na nulu dolazim za 10 sekundi , ali to za protivnika ne znaci nista, jer ja cu proceniti sta treba, gde treba i kad treba reagovati , a to uopste nece biti mlitavo niti neoprezno da sad ja verujem u bajke...

Zato tvrdim da svaki covek ako hoce moze da sebe udalji od besa i impulsivnog , samo ako hoce...nekome 3 sekunde...nekome 10 nekome pola sata, mozda..
Ali ima jos jedna stvar ako nazovete u narednih 5 minuta...
A to je jedno je nestanka besa, a drugo je smanjenje anksioznosti i nerviranja...., ali moze i to da se nauci ....
Onaj ko moze da izgubi on se ponasa strpljivije nego onaj ko nema sta da izgubi.....apsurd mali...vise cuvaju oni sto nemaju nista, nego oni sto imaju nesto..

Sad druga strana medalje...kad sam bio malo stariji , posle tog mog otkrica, ja sam video mog caleta kako ustvari on sa godinama sve losije moze da podnosi suzbijanje besa , mozda i malo sto mu ga je dao po alkoholu , ali ne solo nego kafanski....pa je dobio upozorenje za alkohol, nije dobio upozorenje za bes, ebiga, necu to da radim da pretim, mogu da ga sameljem u 2 sekunde, ali necu da uopste tako postavljam odnose u porodici..

I kako stare ljudi shvate da ode srce ako su toliko besni ili impulsivni , pa sad sam sebe kulira bas sam sebe kulira......

Eto i te druge medalje, kad nece, ne radi na sebi , ali zbog starosti shvati da ode pod voz, a stvarno odes zbog nerviranja, ja sam video nekoliko ljudi koji su umrli zbog nerviranja, pola sata, 2h, sutradan, u roku od 7 dana od sahrane..i slicno...pocne aritmija srca, a srce onda pocne da slabi , aritmija izaziva nekad uzbudjenje, tj isti osecaj kao uzbudjenje, kao kad ste zaljubljeni , ali avaj, ovo tako brzo dize ili spusta pritisak ili slabi srce pa onda se desavaju cas ubrzanja cas usporenja rada a to je komsiluk od slucajnog prestanka rada, a to opet ne znaci da ce telo to resiti u vasu korist i onda hladovina....

Poslednja izmena:

Back