Bes nema veze sa testosteronom,tj. postoje studije koje kazu da besni ljudi imaju nizak nivo testosteronaMuškarci su agresivniji od žena zbog testosterona.
Žene samo mogu da imaju problem sa pretjeranim emocijama.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bes nema veze sa testosteronom,tj. postoje studije koje kazu da besni ljudi imaju nizak nivo testosteronaMuškarci su agresivniji od žena zbog testosterona.
Žene samo mogu da imaju problem sa pretjeranim emocijama.
ne razumem sta me pitas ovde?Pod šta onda spada:
Nezadovoljan - rešava razgovorom i direktnom komunikacijom?
nezadovoljstvo je uzrok a nekontrola posledicaDa li su možda pomešani termini nezadovoljan i nekontrolisan (bez samokontrole)?
Ja nisam shvatila da je tema bes iz samoodbrane?Ne mogu baš da se složim sa ovim.
Neko me udari/napadne, naljutim se, onaj neće da stane, pobesim i skočim na njega?
Sumnjam da sam ovde razmažen...
Ovaj bes o kojem ti pricas nije normalan i uglavnom je izazvan nekom traumom ili frustracijom.Nedostatak ljubavi u detinjstvu,zanemarenost,nedostatak ambicija itd.Rekao bih da je jedan od problema sa nagomilanim unutrašnjim besom kod muških u današnje vreme to što što ih danas vrlo često roditelji uče da ne besene, da se ne ljute, da izbegavaju konflikte, da slušaju i sl.
Zamisli ceo zivot trosis na obuzdavanje necega,to ti je kao kad prestanes da pusis i do kraja zivota svaki dan patis za nikotinom.U osnovi neki nikada ne nauče zbog toga kako da obuzdaju svoj bes što će im eventualno napraviti probleme (ono u većem broju slučajeva će taj bes usmeriti na sebe nego na druge zbog uticaja društva i potencijalne kazne koja ih očekuje - na kraju upadnu u depresiju ili postanju neki krimosi)
Besan čovek je ljut čovek. Bes je zao duh u slovenskoj mitologiji. Roman Dostojevskog "Zli dusi" (u originalu "Besi") govori o tome.Ovaj bes o kojem ti pricas nije normalan i uglavnom je izazvan nekom traumom ili frustracijom.Nedostatak ljubavi u detinjstvu,zanemarenost,nedostatak ambicija itd.
Zamisli ceo zivot trosis na obuzdavanje necega,to ti je kao kad prestanes da pusis i do kraja zivota svaki dan patis za nikotinom.
Otkrivanje uzroka i lecenje je obavezno.
"Besi", kako glasi naslov originala, ima dvostruko značenje u ruskom jeziku jer upućuje i na nečiste sile, ali i na one koji su njima zaposednuti. Ta misao se čini dodatno podvučenom s obzirom na dva epigrafa knjige: prvi su dve strofe Puškinove poeme Demoni; a drugi je odeljak iz Jevanđelja po Luki u kome se opisuje isceljenje besomučnog.
Isto nego se zezam. Nisam divljak i ne volim da pravim haos.Ne,...ovako nikad!
Ja to s osmehom na licu, samo progutam knedlu. Onda smislim plan za osvetu.
Ovo je prostački i divljački.
"Not my style"!![]()
Ja i ne trpim nikoga. Kažem sve što želim. Ne ostajem dužna. Dobro, nekada ne direktno, ali kažem...I treba!
Smireni smo po prirodi,...ali ako baš hoćeš da vidiš "đavola", umesto da vidiš nešto lepo (što delom zavisi od tebe i tvog ponašanja), to ćeš i dobiti!
Msm, meni nisu jasni ljudi koji nemaju apsolutno nikakav odbrambeni mehanizam, kada treba da zaštite sebe i svoje zdravlje. Niko nije dužan da trpi bilo koga.
Da li ste skloni besu?
Kako je izgledao vaš najbesniji momenat?
Kako se rešavate besa?
Tako je!Ne,ispadi besa su posledica frustracija i licnog nezadovoljstva. Primetices da zadovoljni,srecni ljudi drugacije resavaju probleme i nesuglasice od ovih drugih.
Srećom, nisam nimalo. Prirodno sam staložen i mirotvorački karakter.Da li ste skloni besu?
Kako se rešavate besa?
Ne. Ali gađenju jesam.Da li ste skloni besu?
Retko gde sam sretao ljude mirne naravi.Vecinom besnilo svuda po Beogradu.
Nesto sam kao imao osecaj po gradovima i selima izvan Bg ljude mirnije naravi.
Да, као што нама изгледа кошница. Па онда пута милијон (људска кошница)!U malim mestima se živi mirnijim životom, bez stresa. Nemaju baš svi ti ljudi miran karakter ( mirniju narav ) ali su takvi ljudi u manjini.
Ovde u velikom gradu ima mnogo stresa, počev od stresa zbog saobraćajnih gužvi do nerviranja na radnom mestu.
Незауздани бијес и недостатак свијести и јест проблем често.Problem je kad neko ne zna da kontrolise bes i napravi problem npr ubije coveka. Ja nikad necu shvatiti momke koji izlaze u grad s namerom da istuku nekog da li oni imaju svest o tome da moze da se dogodi da ubiju nekog ili da ga trajno ostete, zbog dokazivanja svoje neke "muskosti" ginu jako mladi.
Tu već, do izražaja, dolazi intelekt.Ne,ispadi besa su posledica frustracija i licnog nezadovoljstva. Primetices da zadovoljni,srecni ljudi drugacije resavaju probleme i nesuglasice od ovih drugih.
Da li ste skloni besu?
Kako se rešavate besa?
План за освету? Па то изискује енергију, зар не? Мало и квари душу? Јел ти лепо када смишљаш освету?Ne,...ovako nikad!
Ja to s osmehom na licu, samo progutam knedlu. Onda smislim plan za osvetu.
Ovo je prostački i divljački.
"Not my style"!![]()
Да, као ја сам страствен па сам бесанKod besnih ljudi nije stvar u slaboj kontroli besa nego uopšte u pojavi besa.
Oni imaju problem karaktera, ne dopuštaju da ne bude po njihovom. Usput ih ne interesuje da saslušaju, pitaju, sagledaju, sačekaju, puste...
Neke stvari i ne mogu da se promene, tad je bes odraz gluposti - svađaš se sa automatom, prirodom, sudbinom...
Ima tu više bezobrazluka i sujete. Manje ima veze sa nezadovoljstvom.
Mislim da na tome može da se radi. Najveća greška je opravdavanje besa.
Проблем је што људи не виде себе са стране, не виде излаз, мисле да "тако треба". Поготово кад си млађи, околина је рецимо таква итд.Tu već, do izražaja, dolazi intelekt.