Da li ste skloni besu?

bes ne postoji. samo razmazenost (gde sebi dozvoljavas da isti manifestujes u necemo sto se naziva "bes"
Bes je i opustene demonstracije protiv vlasti
Naravno da sam besan kad mi ubiju majku ili kad mi brat trazi 20 000€,ova neka dnevna nerviranja za sitnice i ne racunam u bes, vise kao izduvni ventil da ne drzim nista u sebi

Kod mene je slučaj da izvorno mislim da jesam neko ko je sklon stanju žešćeg besa (ne samo onaj stepen kombinacije frustracije/ljutnje) već više da mogu da upadnem u ono stanje kada oko sebe vidim samo crveno pa ko zna šta sam spreman da uradim.
U mladosti jesam imao situacija kada sam pucao po šavovima, međutim danas to prilično dobro držim pod kontrolom, maltene nemam momente frustracije/blaže ljutnje zbog bilo čega.

Kod mene je slučaj da izvorno mislim da jesam neko ko je sklon stanju žešćeg besa (ne samo onaj stepen kombinacije frustracije/ljutnje) već više da mogu da upadnem u ono stanje kada oko sebe vidim samo crveno pa ko zna šta sam spreman da uradim.
U mladosti jesam imao situacija kada sam pucao po šavovima, međutim danas to prilično dobro držim pod kontrolom, maltene nemam momente frustracije/blaže ljutnje zbog bilo čega.
Ako nekom razbijes nos ne mora da bude iz besa nego pravde

Mislim da može iz oba da bude.
Tipa:
Razbijem nekom nos nekom u nekom momentu kao način izjednačavanja ako je on meni naneo štetu - maltene racionalno.
Napadne me neko, pa upadnem u bes i razbijem nekom nos - kada me emocije ponesu
Pa to meni nije bes,bes je razbijati po kuci tanjire i histerisati,ne mozes u saobracaju da se ne iznerviras ,nije mi problem da zvizducem pesmu i iskuliram kao sto i nije da nekog ispickaram

Pa to meni nije bes,bes je razbijati po kuci tanjire i histerisati,
Nazvao bih to nekontrolisan bes, ovo moje više dođe pod kontrolisan bes. Neka razlika u prvom slučaju se bes sam od sebe ispolji, a u drugom je neko vreme u meni i tu se modifikuje.
ne mozes u saobracaju da se ne iznerviras ,nije mi problem da zvizducem pesmu i iskuliram kao sto i nije da nekog ispickaram
Za takve situacije ili izvadim fon ili pustim muziku do daske i ono prođe mi maltene kao da nisam osetio, a i brže zaboravim takve situacije.

Muškarci su agresivniji od žena zbog testosterona.

Žene samo mogu da imaju problem sa pretjeranim emocijama.
Rekao bih da mi muški samo imamo tu tendenciju da se fizički između sebe "razrešimo". Kontam da je do biologije.
Što se žena tiče, pa složenije je sa emocijama. Baš sam pričao sa par poznanica ne neki temu emotivne percepcije kod žena i kod muškaraca, neka naša teorija jeste da su žene sklonije složenijim osećanjima dok smo mi muški više skloni osnovnim.

Back