Da li ste sebicni?

Ja imam limite i zelim da se moji limiti postuju u vezi. I ti limiti su: ne dajem pare, ne kupujem poklone, ne mazim (nije higijenski), ne ljubim se takodje, ne volim da idem na mesta koja mi se ne svidjaju a njoj svidjaju, to su takodje limiti, da me ne upoznaje sa svojim krugom ljudi (to mi je primitivno- plemenski), znaci generalno sve sto bi moglo da ugrozi moj integritet.

Sebicno je nepostovati potrebe druge osobe, recene posebno.
Idealno bi bilo dvije osobe koje sebe vole, ali kada to nije slucaj cesce je sebicna osoba koja sebe ne zna (a svako ko sebe ne zna i ne moze ni da voli sebe). To je psiholoski receno ranjena narcisoidnost.

Sweety sta mislis? koliko Krstarica voli ili ima ranjenu narcisoidnost?
Dosta tema je takvih, sve sto ide iz pozicije zrtve:
Jadan ja, sta cu, kukala mi majka, nece me ona, ja se trudio, trebalo bi, mora...

Ali je sama sustina nepoznavanje samog sebe. To je obaveza svakoga od nas. I kad sebe poznajes, sebe najvise i postujes i volis. A to se sav zivot uci...

Ja imam limite i zelim da se moji limiti postuju u vezi. I ti limiti su: ne dajem pare, ne kupujem poklone, ne mazim (nije higijenski), ne ljubim se takodje, ne volim da idem na mesta koja mi se ne svidjaju a njoj svidjaju, to su takodje limiti, da me ne upoznaje sa svojim krugom ljudi (to mi je primitivno- plemenski), znaci generalno sve sto bi moglo da ugrozi moj integritet.
Pare su zajednicke kod nas, radi se o tome da se selimo u Spaniju,zena hoce da dolazi u Holandiju dva puta mjesecno dok joj je majka ziva koja je u domu znaci avion ,hotel ponekad kod prijateljice spavati itd ,oko 1000 eura mjesecno, mozemo mi to platiti ali sam rekao takve stvari moras sama platiti sama jer moze raditi i kod kuce u Spaniji sa kompjuterom. To mi je pretjerano moze jednom i u dva mjeseca da dolazi u posjetu bez problema , imam malo osjecaj krivice zbog toga.

Dosta tema je takvih, sve sto ide iz pozicije zrtve:
Jadan ja, sta cu, kukala mi majka, nece me ona, ja se trudio, trebalo bi, mora...

Ali je sama sustina nepoznavanje samog sebe. To je obaveza svakoga od nas. I kad sebe poznajes, sebe najvise i postujes i volis. A to se sav zivot uci...
Svesne osobe. Osvescene. To bro! Obaveza mentalne higijene.

Па сви су себични на неки начин. Као и питање да ли сте гладни? Здрава себичност није баш себичност. Значи више да не умеш да поставиш границе. Мада, мој омиљени филм је Кроз таласе, па ето, толико о себичности 🙂

Pare su zajednicke kod nas, radi se o tome da se selimo u Spaniju,zena hoce da dolazi u Holandiju dva puta mjesecno dok joj je majka ziva koja je u domu znaci avion ,hotel ponekad kod prijateljice spavati itd ,oko 1000 eura mjesecno, mozemo mi to platiti ali sam rekao takve stvari moras sama platiti sama jer moze raditi i kod kuce u Spaniji sa kompjuterom. To mi je pretjerano moze jednom i u dva mjeseca da dolazi u posjetu bez problema , imam malo osjecaj krivice zbog toga.
Pa to je koliko se slazete u vidjenju stvari. Dakle sta je za nju normalno vidjanje roditelja, a sta za tebe.

Najcesce se desava da neki ljudi misle da su dobrice, nesebicni i samo daju, daju, daju....
U sustini, nesto hoce da ostvare (uvijek svi nesto ostvarujemo i sve sto radimo je sebicno, ali najcesce je zdravo sebicno).
I to sto hoce da ostvare je nesvjesno i nezdravo sebicno, recimo sami sebe ubjedjuju kako su dobri ljudi jer rade dobra djela i onda nezdravi dio ide jer ocekuju nazad. Ali prc, to ne ide tako i onda ide red razocarenja ,red tuge...

To je jedan od scenarija igranja nesvjesne igre.

Isto tako u vezama, osoba koji se trudi i daje ono sto njoj/njemu treba i misli da je nesebican/a....ali nekad ce da nastupi nezdravi dio kada nazad ocekuje nesto (ja tebi dao/dala, a ti nista, joj)

To ne ide tako.
Ako nekog znas, PRIHVATAS, onda toj osobi dajes sta ta osoba treba/trazi. To je onda zdrava sebicnost, jer ti ulazes u odnos sa soobom koja ce i tebi da nesto dadne kad ti trazis/trebas.
Ali treba imati zdravu mjeru svega.
Kad nije, ljudski se posvadjati i razrijesiti ko je tu bio kreten haha

Ali za zdravu relaciju treba da su oboje vise zdravi no nezdravi u relaciji, koaj god da je, bilo prijateljska, bilo porodica/partner/kolege.

radi, i ima zelje (to nije nuznost da putuje) i neka sama sebi omoguci zelje svojim parama.

Ono sto je vazno, nije pristala na tvoj prijedlog TEBI PRIHVATLJVOG kompromisa, na koji bi ti prista da palcas zajednickim parama.

Poslednja izmena:
Isto tako u vezama, osoba koji se trudi i daje ono sto njoj/njemu treba i misli da je nesebican/a....ali nekad ce da nastupi nezdravi dio kada nazad ocekuje nesto (ja tebi dao/dala, a ti nista, joj)

To ne ide tako.
Ako nekog znas, PRIHVATAS, onda toj osobi dajes sta ta osoba treba/trazi. To je onda zdrava sebicnost, jer ti ulazes u odnos sa soobom koja ce i tebi da nesto dadne kad ti trazis/trebas.
Ali treba imati zdravu mjeru svega.
Kad nije, ljudski se posvadjati i razrijesiti ko je tu bio kreten haha

Ali za zdravu relaciju treba da su oboje vise zdravi no nezdravi u relaciji, koaj god da je, bilo prijateljska, bilo porodica/partner/kolege.
A sta ako neko skapira da im ne treba nista od suprotnog pola osim povremenog seksa i neobavezujuce zabave? U kontekstu relacije.

A sta ako neko skapira da im ne treba nista od suprotnog pola osim povremenog seksa i neobavezujuce zabave? U kontekstu relacije.
Ali tako i ja vidim relaciju nakon sto se ljudi dobro poznaju i vole, prihvataju...
Svaka osoba je svoja jedinka, ima vise potreba i ostvaruje se to sve u raznim relacijama, prijateljskim, porodicnim itd.
A osoba sa kojom si u vezi, trebalo bi da je valjda osoba koju bas takvu kakva je volis (prihvatas) i da je zabavno i lagano, i povremeni ses.
Msm da je zapravo najvaznije izabrati osobu koju toliko volis - onda nestane sebicnost, ocekivanja, forsiranja,...

Pare su zajedničke ali takve stvari mora platiti sama?

Ali tako i ja vidim relaciju nakon sto se ljudi dobro poznaju i vole, prihvataju...
Svaka osoba je svoja jedinka, ima vise potreba i ostvaruje se to sve u raznim relacijama, prijateljskim, porodicnim itd.
A osoba sa kojom si u vezi, trebalo bi da je valjda osoba koju bas takvu kakva je volis (prihvatas) i da je zabavno i lagano, i povremeni ses.
Msm da je zapravo najvaznije izabrati osobu koju toliko volis - onda nestane sebicnost, ocekivanja, forsiranja,...
Znaci da prihvatam osobe s kojima mi je super duper seks i lepo se zabavljamo i drzim u tim okvirima?
PoTpitanje: jel moze s vise osobica tako?

Pare su zajedničke ali takve stvari mora platiti sama?
Ali to su njene zelje, nije prijeka potreba.

Svi smo nekad nezdravo sebicni, zanesemo se svi, ali osoba pored nas nam ukaze na to zbog sebe, urazumi nas, i obrnuto.

Poenta je - Ako hoces svoje zelje, nije problem, ali nemoj preko mojih ledja.
I trebalo bi da ona shvati da ne moze sve svoje ZELJE preko njegovih ledja, nije dijete, vec je odrasla osoba. I shvatice.

Ali to su njene zelje, nije prijeka potreba.

Svi smo nekad nezdravo sebicni, zanesemo se svi, ali osoba pored nas nam ukaze na to zbog sebe, urazumi nas, i obrnuto.

Poenta je - Ako hoces svoje zelje, nije problem, ali nemoj preko mojih ledja.
I trebalo bi da ona shvati da ne moze sve svoje ZELJE preko njegovih ledja, nije dijete, vec je odrasla osoba. I shvatice.
Pare su zajedničke ili nisu. Mada žene vole da sakriju malo pa da imaju crni fond.

Back