Da li ste promašili zanimanje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam nikad radio ono za šta sam se školovao i u principu ni nemam zanimanje (zapravo imam ali od toga ne mogu da živim) nit sam se i na jednom poslu zadržavao predugo već ono uglavnom radio sam šta sam bio u prilici ili šta mi je odgovaralo u datom trenutku.
Mada generalno nešto mi nikad nije bio ni cilj da se sad zaposlim negde i tamo radim decenijama ili do penzije niti mi je posao sam po sebi bio cilj već više sam ga posmatrao kao neko sredstvo do nekog cilja ili eventualno kao neku nadgradnju.

U sve ono što nosi moje zanimanje sam se zaljubio u sedmom razredu osnovne škole. To zanimanje je i moćan alat za nauku i naučna istraživanja. Zamislite kako bi izgledao svet i današnji život kada bi mu bila oduzeta elektronika.
Izgledao bi normalono.
Ne bi bili kratkovidi i buljavi, sa velikim stomaciima, s malo prijatelja u reali, ne bi ih banke i bankomati toliko pljačkali, isto tako mobilnio operateri i trgovci, kladionice....

Apsolutno da.

Trebao sam da budem cistac cipela u Kopenhagenu, umesto sto se glupiram sa Srbima.

@Stojkov Menidjer Isto ne podnosi da radi sa Srbima svakodnevno, samo ce ovde da vas folira i laze kako su Srbi super, i da je otici da radis na zapad zlo.
kami, još ti nije kasno za Kopenhagen ..ima pare da namaltiš, plus da se družiš sa vikinzima umesto srbima :)

Svesno sam izabrala nesto sto ne volim.

Pa realno posao uvek možeš da batališ i da probaš nešto drugo, mislim prema poslu realno nemaš ni emotivnu ni moralnu obavezu (nisu ti to ni deca, ni roditelji koji su te othranili pa ni muž sa kojim si se venčala) već ono radiš za platu i radiš za svoje babe zdravlje (osim ukoliko eventualno nisi zdravstveni radnik) i prema tome ako vidiš da nije to to ili ti se ne sviđa, ne odgovara ti, itd ono zašto bi se zadržavala tamo i trpela već ono put pod noge, hvala vam na poverenju, sve najbolje i prijatno a ja odo malo da odmorim ili da potražim nešto što mislim da mi više odgovara.

Tako da malo i ne razumem one ljude koji ne znam zaposle se u tipa nekoj firmi i onda kao godinama ili decenijama kukaju kako mrze svoj posao, kako im se ne sviđa okruženje, kako ih drnda šer i ide im na qurac, kako im je mala plata i kako im ništa ne odgovara ili kako to jednostavno nije za njih, pa brate šta te onda drži tamo, beži onda odatle, mani se toga i ako treba prodaj kokice u nekom parku, zaposli se u nekoj trafici ili kao noćni čuvar, ono radi bilo šta, sigurno bi ti bilo šta drugo više odgovaralo od posla koji ti je toliko grozan i život ti zagorčava.

Pa realno posao uvek možeš da batališ i da probaš nešto drugo, mislim prema poslu realno nemaš ni emotivnu ni moralnu obavezu (nisu ti to ni deca, ni roditelji koji su te othranili pa ni muž sa kojim si se venčala) već ono radiš za platu i radiš za svoje babe zdravlje (osim ukoliko eventualno nisi zdravstveni radnik) i prema tome ako vidiš da nije to to ili ti se ne sviđa, ne odgovara ti, itd ono zašto bi se zadržavala tamo i trpela već ono put pod noge, hvala vam na poverenju, sve najbolje i prijatno a ja odo malo da odmorim ili da potražim nešto što mislim da mi više odgovara.

Tako da malo i ne razumem one ljude koji ne znam zaposle se u tipa nekoj firmi i onda kao godinama ili decenijama kukaju kako mrze svoj posao, kako im se ne sviđa okruženje, kako ih drnda šer i ide im na qurac, kako im je mala plata i kako im ništa ne odgovara ili kako to jednostavno nije za njih, pa brate šta te onda drži tamo, beži onda odatle, mani se toga i ako treba prodaj kokice u nekom parku, zaposli se u nekoj trafici ili kao noćni čuvar, ono radi bilo šta, sigurno bi ti bilo šta drugo više odgovaralo od posla koji ti je toliko grozan i život ti zagorčava.
Ja ne kukam. Niti mrzim svoj posao ali nije to to sa cime sam se zelela baviti u zivotu.
Kada kazem svesno sam izabrala struku koju ne volim to je iz razloga sto mi niko nikada nije placao nista a to sto volim nije nesto sto bi placalo racune. Ne zalim. Ovaj posao ostvaruje druge moje snove i pruza stabilnost.
Ne kazem da su svi imali "pomoc pri putu" ali vecina ima nasledstvo, placene studije i neki start u zivotu. Lako je kada ti neko ostvaruje snove.

To je tacno, nikad nije kasno.

Treba samo da izucim zanat ciscenja cipela, i onda da saljem razglednice @Stojkov Menidjer , u fazonu 'Ahahhaha, ko te hebe, ti ostao sa Srbima, a ja pobegao!'
Evo ti da naučiš prvi posao u životu, da znaš makar nešto samostalno

Evo ja častim početni kapital

1779102329378.jpeg

I pesma za srećan početak

https://m.youtube.com/watch?v=xpc7vwh5KKg

Pa kad uspeš biće mi drago da sam zabludelu mladu osobu izveo na pravi put
Može neka nintendo sigrica za sećanje ako se setiš...

Nakon što ste se zaposlili u struci i radili jedno vreme, da li ste shvatili da biste bili
srecniji da imate neko drugo zanimanje u kom bi bili kreativniji i zadovoljniji
Imam vec trece zanimanje 😄
Ne mislim da sam promasila prava iako mi nikad nisu bila prvi izbor (intimno, formalno jesu jer sam samo na pravima izlazila na prijemni). Nisam bila losa pravnica, ni losa cinovnica. Eks sefica je smatrala da sam savrsen drzavni sluzbenik.
Sad mi opet kazu da sam vrlo talentovana za sestru.
Sve se moze ako covek ima interesovanja.

Nakon što ste se zaposlili u struci i radili jedno vreme, da li ste shvatili da biste bili
srecniji da imate neko drugo zanimanje u kom bi bili kreativniji i zadovoljniji

Нисам сигуран да је ово питање на које наш човек може дати прави одговор.
Ради се о условима у којима живимо.

Анализирајући сопствени живот закључујем
кад бих био Парижанин уместо Београђанин,
да бих сигурно у овим годинама (50+) имао у власништву мали авион, и све у том стилу.

А које су моје квалификације да бих то постигао ?

Обичан, нормалан, нормално талентован човек,
који у своме радном веку може да постигне много тога.

Ако нема стресних момената с времена на време !

Распад државе, инфлација, грађански рат,
свакако за нас рођених у Титово време су биле препреке да се достигне неки ниво.

Осим криминалом !
Али видимо и како криминалци завршавају ...

Back