Da li ste prestali da se družite zbog korone?

Nadam se da si svojom voljom samotnjak, a ne sticajem nesrećnih okolnosti.

Nisam prestao da se družim, i dalje se nalazim sa svojim društvom, šetkamo gradom pridržavajući se mera kao što su maske u zatvorenom i slično, idemo jedni kod drugih kući, igramo basket i tako... prosto ne dozvoljavamo da nas ova situacija još više izoluje nego što treba.

Na slave generalno ne idem, a ni kafići nisu moj fah i retko svraćam u njih nevezano od korone. Jedino kad celo društvo krene u kafić, pa kud svi Turci.

Primate li goste, idete li u goste, posećujete kafee?

Bliže se slave, šta planirate?

Ja nisam prestao da se družim zbog korone, pošto ove aktivnosti nisam upražnjavao ni pre nje. Kao samotnjak, samo sam nastavio sa svojim lonerskim rutinama, ali se pitam kako je prosocijalnim ljudima?
Nisam se družila ni pre korone , par osoba koje mi odgovaraju, dovoljno...
Na slave i svadbe ne idem , izbegavam ih u širokom luku..
Kod mene se ništa nije promenilo...

najsmešnije od svega je što čovečanstvo veruje u vakcinu. ali virus mutira na 15 dana, stoga će se ona pokazati nedelotvornom, pandemija će trajati još minimum deset godina.

nema svadbi, slava, veselja, navijača na stadionima, lepota.......

trenutno zatišje zaraze u srbiji je na izmaku, sa zahlađenjem koje dolazi očekujem novi udar i gotovo izvesni lockdown...

najsmešnije od svega je što čovečanstvo veruje u vakcinu. ali virus mutira na 15 dana, stoga će se ona pokazati nedelotvornom, pandemija će trajati još minimum deset godina.

nema svadbi, slava, veselja, navijača na stadionima, lepota.......

trenutno zatišje zaraze u srbiji je na izmaku, sa zahlađenjem koje dolazi očekujem novi udar i gotovo izvesni lockdown...
Sto lepota kako ces da muvas onda
Nisu ni mnogo vece stvari oterale navijace na duze staze tako da nece ni ovo

Sve u stilu pesme ''Nemam ti kad'' od Who See-a. Da l' da je zalepim?
Hmmm... verovatno su i vrapci čuli, ali... Why not?
Naravno da uvek imam vremena za ljude koje volim, za one koje osećam da me vole, ali smo slični pa ako zakaže druženje licima u lica, oči u oči-imamo telefon, Viber, Skype... ali uglavnom smo u fazonu:znaš me-znam te, uvek si dobrodošla, bani-znaš mi ritam, znam ja tvoj-niko nikome neće praviti smetnje po nekom nepisanom pravilu.

Ni pre te Korone nisam volela upadice nekih ''gostiju'' bez najave, pre bih ih nazvala ne ni hajduci nego ''uskoci'', a ne volim ih ni sad. (Brate, ako ti imaš slobodan dan, ne znači da ga imam i ja-moraš prvo da nazoveš, vidiš kud sam, šta sam i ko sam danas uopšte... Neki nikad da nauče, a ja se najavljujem telefonom komšinici iz susedne kuće za koju 100% znam da uglavnom ništa ne radi i slobodna je za čet-partiju od-do. :aha:).

Lično u goste ne idem jer su mi sve ekspedicije po principu-imam cilj-idem do cilja i onda se vraćam kući. Takav sam tip, uvek imam nevidljivu štopericu za obavljanje stvari po gradu i moram da se vratim kući na vreme. Nema skitanja. Posete bliskim rođacima ugovaram kao i svaki normalan čovek-pozovem i pitam kad su slobodni pa da vidim kad sam ja... I onda ipak pozovem još jednom onako skockana i spremna da utvrdim da je sve i dalje ok.

To po kafića više ne nalazim za opravdano. Npr. iz škole sam bežala u kafiće jer mi je kafić bio zanimljiviji.
Sa fakulteta odeš na pauzu u kafe i dopinguješ se đubretom za sledeća predavanja. :vnaocare:
Sad... kapiram da samo veoma važni bizmismeni, kladioničari i ostali džabalebaroši vise po kafeima i kafićima.
Sve što sam napisala je samo moje lično viđenje, niko ne mora da se slaže, različiti smo pa tako treba različitosti međusobno i da ispoštujemo. U demokratiji.

Bliže se slave, šta planirate?

Ja nisam prestao da se družim zbog korone, pošto ove aktivnosti nisam upražnjavao ni pre nje. Kao samotnjak, samo sam nastavio sa svojim lonerskim rutinama, ali se pitam kako je prosocijalnim ljudima?

Ja sam odavno ukinuo tu praksu. Čekam sigurnu vakcinu i da se C19 povuče.

Nisam se družila ni pre korone , par osoba koje mi odgovaraju, dovoljno...
Na slave i svadbe ne idem , izbegavam ih u širokom luku..
Kod mene se ništa nije promenilo...
when-you-find-out-your-nomal-daily-lifestyle-is-called-quarantine-meme.jpg

Redukovali su se izlasci drasticno, doduse ima tu i drugih stvari ali definitivno da je najveci razlog koronavirus, u pocetku mi nije smetalo i bio sam medju prvima koji je bio i za policijski cas i za zatvaranje kafica/klubova i za karantin, bas full svakodnevno rukavice, N95 maska, HTZ polikarbonatne naocare, dezinfekcija itd... .... sve sem onog debilnog vizira koji je smesan kako estetski tako i funkcionalno.

Ali dojadilo mi je vise, jednostavno nije prirodno ... tako da sam prosli vikend bas zaginuo i petak i subota do jutarnjih sati, verovatno cu isto da ponovim i sledeci vikend. Ako zakacim nesto nije steta, nemam kontakta sa starijim ljudima, sa svojima se retko vidjam, no i dalje u zatvorenim prostorijama obavezno nosim masku, pogotovo u marketima gde ima starijih ljudi i dece, stvarno bih se osecao kao drk*dziija kada ne bih nosio masku tamo, jer maska najvise stiti druge od mene i tom filozofijom bi trebali svi da se vode a ne obrnuto.

Najvise me je iznerviralo sto u toku izbora odjednom nema epidemije, pa opet isto ... kafici rade do 11pm a nako toga se sve zatvara jer je virus verovatno aktivan nocu i juri ljude po parkovima ...tako da nemam ni tu grizu savesti koja se tice te neke drustvene odgovornosti, stvarno necu da me neko pravi budalom.

šta bi, ajmo separei, ludilo zezanje, žurke...
Možda je tu i zapelo, sećate se filma Contagion iz 2011??? Je l' stvarno snimljen 2011, možda sam naletela na neku ludu stranu interneta?
Jedna žurka-ceo svet zaražen.
Film je film, ali zašto se mnogo toga iz tog filma poklopilo sa stvarnošću, čak i termini iz tog filma su kao termini koje smo slušali mesecima od svojih kriznih štabova?
Hmmmm...
Možda već postoji diskusija na ovu temu, ako ima-pošaljite mi link da čitam mišljenja našeg naroda. Hvala unapred!

Najvise me je iznerviralo sto u toku izbora odjednom nema epidemije, pa opet isto ... kafici rade do 11pm a nako toga se sve zatvara jer je virus verovatno aktivan nocu i juri ljude po parkovima ...tako da nemam ni tu grizu savesti koja se tice te neke drustvene odgovornosti, stvarno necu da me neko pravi budalom.
U cetvrtom mjesecu vozio sam na drugi kraj drzave, bila mi je potrebna posebna dozvola koju sam morao pokazivati na policijskim punktovima.
Autocesta prazna, osim konvoja kamiona pod policijskom pratnjom.
Pocetkom turisticke sezone, virus je odjednom nestao, poceli smo primati i kratkonoge pigmeje bez provjere.

Back