Da li ste perfekcionista ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Volim red ali nisam perfekcionista .
kod ovog modela šav je "pod konac" kod mene može i malo da vrdne :lol:
zenske-carape-sa-savom-5425634790599-71788870557.jpg

I da li je to vrlina ili mana ?
Veoma. Morala sam večeras nekome da složim karte za igranje onako kako treba, a što je zanimljivije, kad su složene kako umem(možda sam retka po tome), one po slikama i malim porukama pričaju koherentnu nacionalnu istoriju. Čovek umalo ne pade u nesvest kad je video kako treba da su složene, onako, po pravom redosledu, i po boji, i po znaku.
Da mi nije dozvolio da to uradim, osećala bih se veoma loše.
Mislim da je mana jer postoji više ljudi kojima nije stalo do stroke kategorizacije, klasifikacije i organizacije uopšte. Ispadnem čudovište, a naročito kad ne shvataš ti kako ljudi funkcionišu bez tih zakona.

Poslednja izmena:
Na svoju žalost jesam ali ne za sve.
Recimo meni teško pada ako mi ne uspe jelo ili ako ne kupim nešto baš dobro i lepo.
A za čišćenje kuće nisam nikakva cepidlaka. Očistim kad mi zasmeta i kada stignem.
U poslu jesam, ali tu imam zdravu meru šta je to normalno a šta nije.
Mislim da ti nije ni vrlina ni mana.
Svako je bar u jednoj oblasti života perfekcionista.

A i to je relativno. Kad idem kod frizera, zubara, krojačice, hirurga.... svakako da očekujem da su perfekcionisti.
a sta ako nisu? mislim, ako se mora, onda daj sta das, samo da pacijent prezivi, ali je bolje da niko ne mase ostrim predmetima u mojoj blizini, ako bas ne mora...
znaci, ja ako nisam perfekcionista, onda sumnjam da su drugi, a ne da ocekujem da jesu, zasto bi bili, ako ja nisam?

a sta ako nisu? mislim, ako se mora, onda daj sta das, samo da pacijent prezivi, ali je bolje da niko ne mase ostrim predmetima u mojoj blizini, ako bas ne mora...
znaci, ja ako nisam perfekcionista, onda sumnjam da su drugi, a ne da ocekujem da jesu, zasto bi bili, ako ja nisam?
Ima smisla, zašto bih očekivala da neko bude perfekcionista ako ja nisam. Možda je rešenje da profesije tipa zubar, lekar biraju ljudi koji su perfekcionisti. Ili bar odgovorni i dovoljno pametni, pa im nešto blizu perfekcionizma postane rutina

Moja frizerka je perfekcionista, neće da ti ostavi glavu na miru dok ne dosecka svaku dlaku, dotera boju svakog pramena

Moja frizerka je perfekcionista, neće da ti ostavi glavu na miru dok ne dosecka svaku dlaku, dotera boju svakog pramena
pa, verujem ti, ali zato mene zovu ajnstajn :mrgreen:
ili ko komsija picani travnjak, pa dodje kod mene iza - ijoj ja nizam znao da ti imas toliko sume? svako doteruje ono sto ima, ja sam od matyeroijalnog usavrsavanja shvatio da nema 'leba, jer sta treba da nabijas nekom komplekse ko nema super frizera, ili je celav?

Back