Da li ste ocekivali da cete preziveti bombardovanje Srbije?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.184
Da li ste vise brinuli za druge ?
Isto tako da li ste bili svesni sta se desava plus koliko ce trajati?
Uopste niste bili u Srbiji dok se desavalo te vas je stiglo sve tek nakon uvida u rasprostranjenost razaranja?
Нисам имао времена да бринем о другима и колико ће да траје бомбардовање а апсолутно свестан шта значи бомбардовање. Одмах сам се као добровољац пријавио дежурном официру у касарни а следећег дана добио распоред.

zx16

Elita
Poruka
18.591

Uopste niste bili u Srbiji dok se desavalo te vas je stiglo sve tek nakon uvida u rasprostranjenost razaranja?
Наслов апсурдан и несвојствен Србима. Када би Срби тако размишљали никада се не би супротстављали завојевачима (као наше комшије).
Сваки ратника своју цену а ми Срби ту цену знамо одлично!
Зато нас запад и не воли јер не прихватамо било чији диктат. Ми само желимо да нас не дирају као што и ми њих не фирамо.
Имају своју земљу па нека тамо диктирају и Немци и Енглези, Турци, Американци и остала багра.
Слобода је српска светиња!

Kami

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.628
Bilo je grozno, strašno!
Bojala sam se i nije me stid da to kažem.
Najviše me bio strah na poslu jer smo morali da radimo. Zvuk sirene mi je ledio krv u žilama.
Prvo veče sam rano spremila ćerkicu za spavanje ali je negde blizu već grunulo. Bile su to prve bombe. Zagrlila sam je da je zaštitim ali sam se i sama tresla k'o prut. Ona je osetila moje drhtanje.
Jedno pre podne se desio i zemljotres. Bila sam na poslu i strah je bio udvostručen.
Skoro svako jutro sam od 4h bila budna. Budio me zvuk aviona koji su dolazili iz susedne države.
Ne ponovolilo se više nikad.

zx16

Elita
Poruka
18.591
Ajde ti Srbine na PP sa njim.
A ljude koji bi da komentarišu TEMU pusti da to urade.
Nisi ti jedini ovde koji je trpeo traume u životu.
Još manje jedini pravoslavni hrišćanin...okreni i drugi obraz.
Može biti da je neugodno, bar ja to znam ali koristi.
NA TEMU:
A kako bih preživeo bombardovanje?
Lakše nego narod u Srbiji, jer nisam iz Srbije.
Ali to ne znači da sam mirno gledao sve.
Nosio sam se s tim kako sam znao i umeo...kao i svi.
Никоме не браним коментарисања. За разлику од тебе, осетио сам на кожи сво то иживљавање. Не знам да ли је и један дан прошао без налета авиона на Београд.

Frederick_

Domaćin
Poruka
3.558
Jes bilo zaiebano u Beogradu, mogu da zamislim.

Zaiebanije nego nama koji smo sluzili tada vojni rok na Slatini (EI i PED).

@tema: brinuo sam o burazeru koji je bio sa 37. Mtbr isto na Kosovu, ali pojma nisam imao gde, tek 1. juna sam saznao da je dobro.

Za ostatak familije i prijatelja sam znao da je mala verovatnoca da im se nesto desi, jer nisu bili u vojsci.

Ono sto me je brinulo je da ne krene kopnena invazija (za koju smo imali podatke da se sprema).
Tad bi smo ga naiebali.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
51.395
Била сам клинка и нисам то тако озбиљно доживљавала. А моји нису били паничари, није се ишло у склоништа и то па ни са те стране нисам имала инекцију страха. Пуно смо се дружили. Тада сам се први пут и пољубила.
Сада, у овим годинама ми то делује много горе него онда на лицу места.

Tina

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.982
Bila sam mala, nisam mnogo toga zapamtila. Sa balkona naše zgrade na Petlovom Brdu smo baba i ja gledale kad se moji vraćaju sa posla i tek tad sam imala mira kad su oboje tu.
I sećam se samo jarko roze praha u uglovima skliništa, protiv glodara. Bio mi je zanimljiv zbog boje ali su mi rekli da ga ni slučajno ne diram i nisam ga nikad pipnula.

Обилић

Poznat
Poruka
9.604
Уплашио сам се само једном, негде средином злочиначке агресије,
гађали су неком великом бомбом нешто у близини.

Тад сам сишао у подрум и никада више.

Ах да, на мостове нисам ишао,
то јесте било херојство, мени се још живело !

Јеб га, изнад глава нам лете усијане главе са идејом да некога (нас) врате у камено доба !!!
Није било шала !

markons82

Elita
Poruka
19.844
Bio klinac, imao 17god... Kada je pocelo bio u teretanu, tusirao se, nisam imao pojma dok neka riba nije uletela sva u soku u pogresnu svlacionicu. Zavrsio tusiranje, obukao se I polako krenuo kuci, cale me dice kao na sred puta I poceo da pizdi sto nisam pozurio..

Vecinu vremena prove kod brata u kuci, nas 10-15 klinaca...

Jedino kada mi je bila frka je kada sam sedeo na Keju na recimo 100-150m od mosta kada su ga spicili...

Golub

Elita
Poruka
17.518

Brinuo sam za decu, dok nisu otisla na selo. Brinuo sam za sestru i njenu familiju, posto oni nisu otislli na selo, nego su ostali u BGu.
Meni licno bilo relativno OK, PVO, mnogo udobnije nego u prethodnom ratu. Prvih 15 dana pocepao 3 para cizama, posle zauzeli stalni polozaj, jedan dezura na orudju, ostali kud koji mili moji.
Puno sexa; pogledas je i kazes - "ko zna da li cemo sutra biti zivi :flert:" i muvanje gotovo :smeker:

Nepoznati autor

Zainteresovan član
Poruka
201

Verovatno nisam bio svestan onoga što se dešavalo. Gledao sam tada svet oko sebe sa posprdicom sve do momenta kad smo se jednom vraćali iz sela, a oko nas sve se kopaju rovovi oko puta. Tad sam valjda prvi put postao svestan ozbiljnosti situacije i rata. Taj put smo inače na selu u šumi igrali košarku. Bio sam dobar trojkaš po čemu su me cenili braća ali i devojke sa sela. Medju tim devojkama sa sela se posebno izdvajala jedna. I iz ove perspektive sada kada je iako nekoliko godina starija od mene izrasla u prelepu ženu, ne mogu da prežalim što naše tadašnje međusobne simpatija(o kojima sam saznao od zajedničkih prijatelja) nismo krunisali porodicom, odnosno što je nisam sa sela doveo u grad. Dalje je poznata stvar. Kad se ne iskoristi šansa koja ti se pruža....