Da li ste nudlasi ili ne?

Dakle govorimo o ramen nudlama, onim groznim iz Maksija ili onim malo boljim po korejskim radnjama.

Jel volite nudle i kako ih spremate?

Ako ne volite, zasto ne volite?
Obožavam ovosu nudle kineske koje često kupim sa puretinom pečenom i povrće preprženo plus ljuto malo i volim njihove kiri rižoto sa mesom piletina inače

Prilozi

• IMG-20240808-WA0010.jpeg
    IMG-20240808-WA0010.jpeg
    88,6 KB · Pregleda: 5
Kineske uzimam, i ne dodajem nista, ima raznih nekad ti se povraca, daju ti labelo u kesi, a nekad su top, idem napamet.
Jaja i slicno ne dodjajem sve dodje sto treba, al zato nisu jeftine, al su mnogo kvalitetnije i vece je pakovanje.
Uzeo neke ukus junece supe, stvarno ko supa, jos dodje auseno povrce pa bude ko aveze kad se natopi, a ne hemudza ko one 5 u 1.
Jeo sam inace i domace, jedna drugarica Holandjanka indonzanskskog porekla spremala, kuvalo se cele noci, nebo i zemlja sa kupovnim, mogu tek misliti jaoanski Ramen koliko je dobar

Dakle govorimo o ramen nudlama, onim groznim iz Maksija ili onim malo boljim po korejskim radnjama.

Jel volite nudle i kako ih spremate?

Ako ne volite, zasto ne volite?
Imao sam tu sreću da putujem često Jugoistočnom Azijom pa sam probao toliko različitih vrsta nudli,pirinčane ili od jaja, vermicele ili oni široki i sve između i apsolutno ih obožavam bilo u obliku vijetnamske Pho bo supe,japanskog Ramen-a, tajlandskog Pat Thai-ja ili kineskog Chow Main-a.

Ako se pitanje odnosi na ove instant nudle, to uzmem ponekad u kineskom tržnom centru mada generalno nisam lud za njima, ove što se proizvode u Inđiji ili gde već kod nas ne pipam ni štapom :lol:

Nudle (prave ) uglavnom volim one šire pirinčane,nabavljam ih kod Kineza u bloku 70 i pravim ih na više načina i po više recepata jer nudle kao i pirinač su ono što ide uz glavno jelo u azijskoj kuhinji a ne glavno jelo.
Inače baš nedavno sam pravio Pad Thai i to mi je jelo broj 1 sa nudlama. Nažalost nije lako doći do svih sastojaka, naročito tamarind paste.

Nisam emotivno vezana za njih, ako moram - ješću ih, ali da ih žarko želim - ne.
Ali me sunce obasja kad sam preumorna , a klinci kažu " Mi bi nudle za večeru ". " To , deco ! " "Bravo ! " Znam da ću se izvući da večeru spremim za 3 minuta, a nekad ih i sami spreme. :)
mada ih ne jedu često , nekad im padne na pamet

Nisam emotivno vezana za njih, ako moram - ješću ih, ali da ih žarko želim - ne.
Ali me sunce obasja kad sam preumorna , a klinci kažu " Mi bi nudle za večeru ". " To , deco ! " "Bravo ! " Znam da ću se izvući da večeru spremim za 3 minuta, a nekad ih i sami spreme. :)
mada ih ne jedu često , nekad im padne na pamet
eto, ti si prva osoba koju cujem da ima umereno misljenje o nudlama

Back