Da li ste nekada voleli, a ljubav nije bila uzvraćena?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.096
1722544132784.png
Ljubav je najlepše ljudsko osećanje. Najiskrenije. Najlepša je kada je emotivno zrela i uzvraćena.

Da li ste nekada voleli, a ljubav nije bila uzvraćena? Kako ste se tada osećali?

Kako ste preboleli tu neuzvraćenu ljubav?

Dugi niz godina volela sam, a ljubav mi nije bila uzvraćena. Tačnije, nikada nije došlo do emotivne veze.

Taj moj najbolji prijatelj gledao je u meni samo prijatelja. Zašto sam ga volela? Zbog iskrenosti, dobrote, pažnje koju mi je ukazivao.

Volela sam ga platonski i ta ljubav je bila zapravo samo odbrambeni štit od novog razočaranja. To sam tek kasnije shvatala.

Vreme je zaista izlečilo tu ljubav. Pre izlečenja sam mnogo plakala, pisala mu pisma koja mu nisam slala...Mnogo je bolelo.

Onda je u moj život ušla osoba koja me je naučila šta je to zdrava ljubav, zdrava emotivna veza.

Pogledajte prilog 1587677
Ljubav je najlepše ljudsko osećanje. Najiskrenije. Najlepša je kada je emotivno zrela i uzvraćena.

Da li ste nekada voleli, a ljubav nije bila uzvraćena? Kako ste se tada osećali?

Imala sam 16 godina i zaljubila se. Malo smo pričali, družili se...onda ga vidim sa drugom devojkom. Preplakala sam dve noći i obećala sebi da me niko više neće povrediti, srce ne mogu da kontrolišem, sve ostalo mogu....godinama kasnije je pokušao da stupi u kontakt sa mnom, ali ja se ne vraćam, živim za dane naredne, nikada za prošle....i nikada više nisam volela tim intenzitetom da bih mogla biti povređena....

Možda je zaljubljivanje bilo u pitanju.

Nije. Ne možeš da budeš 15 godina zaljubljen/ zaljubljena u neku osobu. To je ljubav.

Možda je platonska, možda nema emotivne veze, ali ti voliš osobu sa svim vrlinama i svim manama.

Zaljubljivanje je slepo. Ljubav nije.

Nije. Ne možeš da budeš 15 godina zaljubljen/ zaljubljena u neku osobu. To je ljubav.

Možda je platonska, možda nema emotivne veze, ali ti voliš osobu sa svim vrlinama i svim manama.

Da, to je ljubav. Zaljubljenost ne traje dugo, ili nestane ili preraste u ljubav. A prava ljubav traje, ne traži ništa, samo voli....bezuslovno...

Kad he najteze bilo i trebalo da se bas tad pokaze ljubav i istrajnost, podrska nije mi bila uzvracena...

Mislim da me nijedna nije volela pa cak nije ni imala ljubav samnom vec zaljubljivanje i strast jer je lako reci volim te kad je sve ok ili kad su neki manji problemi a kad je tesko i kad treba malo da se zapne i veruje u tebe i malo se da zrtvovati zarad ljubavi u tom trenutku i periodu im je lakse bilo otici...

Kad he najteze bilo i trebalo da se bas tad pokaze ljubav i istrajnost, podrska nije mi bila uzvracena...

Mislim da me nijedna nije volela pa cak nije ni imala ljubav samnom vec zaljubljivanje i strast jer je lako reci volim te kad je sve ok ili kad su neki manji problemi a kad je tesko i kad treba malo da se zapne i veruje u tebe i malo se da zrtvovati zarad ljubavi u tom trenutku i periodu im je lakse bilo otici...
afekcija nista?

t jer je lako reci volim te kad je sve ok ili kad su neki manji problemi a kad je tesko i kad treba malo da se zapne i veruje u tebe i malo se da zrtvovati zarad ljubavi u tom trenutku i periodu im je lakse bilo otici...

Ne znam zašto se zloupotrebljavaju te dve reči "volim te"... Potrebno je da prođe mnogo, mnogo vremena da bi se rekle te dve reči.

Žao mi je što devojke nisu bile tu kada ti je bilo teško.

I prijateljstva i ljubav su na proveri kada nastipe tužni i teški trenuci u životu.

Ne znam zašto se zloupotrebljavaju te dve reči "volim te"... Potrebno je da prođe mnogo, mnogo vremena da bi se rekle te dve reči.

I prijateljstva i ljubav su na proveri kada nastipe tužni i teški trenuci u životu.
Ljudi su postali veoma površni. Ništa im nije važno, osim novca i lagodnog života. Više ništa nije sveto i ne postoji ljubav u mnogim dušama. Svest o iskrenoj ljubavi je za većinu nepoznanica.

zI prijateljstva i ljubav su na proveri kada nastipe tužni i teški trenuci u životu.
a

Potrebno je vremena onoliko koliko je potrebno nekom.To je individualno, nekom par meseci, mesec dana, 6 meseci, godina...A sto bi neko gubio vreme toliko da bi mu se stavilo do znanja i to reklo?To se kaze ali intezitet i jacina ne moze da se meri jer vremenom je jace svakako ali zasto bi neko koracao s nekim u vezi a da ga ne voli dovoljno na pocetku i posle mu to isto kaze bilo to jako ili ne...

a

Potrebno je vremena onoliko koliko je potrebno nekom.To je individualno, nekom par meseci, mesec dana, 6 meseci, godina...A sto bi neko gubio vreme toliko da bi mu se stavilo do znanja i to reklo?To se kaze ali intezitet i jacina ne moze da se meri jer vremenom je jace svakako ali zasto bi neko koracao s nekim u vezi a da ga ne voli dovoljno na pocetku i posle mu to isto kaze bilo to jako ili ne...

Dobro, slažem se. Samo je sve individualno.

Jednoj dragoj osobi rekla sam "volim te" posle nekoliko meseci.. A osobi o kojoj sam pisala, rekla sam " volim te" posle 12-13 godina.

Čoveku koga više nema...rekla sam "volim te" posle dve godine.

Stvarno teško izgovaram te dve reči, jer vremenom, postale su opšte mesto. A ja ne volim opšta mesta 😎

Izreka kaže da je ljubav slepa, ali svako ima pravo na sopstveni doživljaj.
Dugi niz godina volela sam, a ljubav mi nije bila uzvraćena. Tačnije, nikada nije došlo do emotivne veze.

Taj moj najbolji prijatelj gledao je u meni samo prijatelja. Zašto sam ga volela? Zbog iskrenosti, dobrote, pažnje koju mi je ukazivao.

Volela sam ga platonski i ta ljubav je bila zapravo samo odbrambeni štit od novog razočaranja. To sam tek kasnije shvatala.

Vreme je zaista izlečilo tu ljubav. Pre izlečenja sam mnogo plakala, pisala mu pisma koja mu nisam slala...Mnogo je bolelo.

Onda je u moj život ušla osoba koja me je naučila šta je to zdrava ljubav, zdrava emotivna veza.
Ako ti je bio najbolji prijatelj verujem da je i on tebe voleo, ali ne onako kako si želela. Ljubav je "širok pojam". Možda je postojala obostrana prijateljska ljubav, ali ti si želela više. Da li je onda u tom slučaju zaljubljenost ono što deli prijateljsku od (potencijalne) erotske ljubavi? Žudnja? Ako nekog voliš prijateljski, a onda poželiš više, kako bi se to stanje moglo nazvati?

@Brioso Tačno je da postoji izreka " Ljubav je slepa", ali mislim da je pogrešna. Kada nekog voliš, ne smetaju ti mane. Voliš i vrline i mane.

Zaljubljenost je, po meni, slepa, jer ne znaš ništa ili samo malo o osobi u koju si zaljubljen/ zaljubljena.

Odosmo u off topic. Ovo su pitanja 🙂
Kako ste se tada osećali?

Voleti nekoga je nagrada sama po sebi, jer je ljubav doživljaj koji oplemenjuje i od životinje pravi čoveka, sve drugo je zaludjivanje i samotešenje jer nedostaje onaj najvažniji deo koji se zove ljubav, pa to pripisujemo raznim uslovima.
Voleti nekoga je lični doživljaj i sam sebi sasvim dovoljan.

Back