Da li ste imale slicno iskustvo?

Janka nisam razumela poruku... ja zelim da imam nesto drugacije i nesto vise od obicnog i mislim da ako ja vec dajem 100% svoga srca, to je ono isto sto bih trebala da dobijem od njega. I ako mu lepo i otvoreno kazem da ne bih bila sa njim da znam da je drugacije, onda isto tako zasluzujem da znam da li sam nasla ljubav kakvu trazim ili zivim u iluziji... e to je i problem, kako da znam da kad mi odgovori na takvo pitanje da mi kaze istinu? Zna da kaze bilo sta drugo da bi me izgubio. Ali zar nije zdravo i pravo ljudima reci istinu i na cemu su u vezi bez obzira na posledice? Ja mislim da jeste. Naravno, ovo je ono cega se ja plasim a (jeste priznajem) mozda i nije tako, mozda je stvarno iskren. Ali kako znati i da li ikada mozemo znati? Znam sada ce neko da kaze kako u zivotu treba da rizikujemo i to je tacno. Ali meni je dosta nesigurnosti u zivotu i to je vise nego sto mogu da podnesem i u vezi. Treba mi sigurnost i to je to! Ko moze da kaze drugacije za sebe?

Tristana, svojom pricom si me podsetila na desavanja pre par meseci i mozda donekle otvorila stare rane (ili je to mozda pregrubo receno). Potpuno te razumem. Ako iko od onih koji su do sad nesto prokomentarisali moze da te shvati, onda sam to ja. Jer bila sam u slicnoj situaciji i bila i ostala istih shvatanja. Naime...
U vezi sam vise od godinu dana. Sve je OK. On mi je prvi, prvi u svakom smislu reci. Bilo je tu vezica, ali sa njim sam shvatila sta znaci voleti. Stariji je od mene 7 godina i naravno ocekuje se da ima mnogo vise iskustva sto se veza tice nego ja. To i jeste tako. Od pocetka je bio iskren (ako neko to moze tvrditi za drugog). Nikad nije pokusao izbeci odgovor na neko moje pitanje o bivsim devojkama. Bilo je tu svakakvih veza i vezica. Ali jedna je privukla najvise moje paznje. Radi se o vezi od oko 2 godine koja se zavrsila oko godinu ipo pre naseg upoznavanja. A zasto mi je to privuklo toliko paznje je sledece. Uvek sam bila misljenja da se jednom voli u zivotu. Moguce je da se ulaskom u drugu, novu vezu shvati da ono nije bila toliko jaka ljubav, da je ovo jace, ali isto ne moze biti. Znaci ovo novo dolazi na prvo mesto.
Posle nekih 2 meseca zabavljanja pitao me je da li sam srecna sa njim. Odgovor je bio da. Tako i jeste bilo. Postavila sam mu isto pitanje, na sta je dao isti odgovor. Na to sam se nadovezala sa pitanjem da li je bio srecniji. Odgovorio je da je bio srecan, ali srecniji ne moze reci. Kaze da bi me lagao ako bi sada rekao da nikako nije bio srecan, sto i jeste logicno.
Ovo je samo jedan primer nasih razgovora na ovu "temu". Njih je stvarno bilo dosta. Koliko puta smo se samo "raspravljali" oko razlicitih gledanja na sve to.
On je nikad nije video posle toga. Znaci upoznali smo se posle oko godinu ipo dana od njihovog raskida. On je bio taj koji je raskinuo. Razlog koji navodi je da u poslednjih pola godine to vise nije bilo to. Daljina je cinila svoje. Hteo je da se nadje neko resenje i tako su se vremenom udaljavali.
Kad sam sa njim, kad je u mojoj blizini, sve je OK. Nema tog nekog cudnog osecaja o kom ti pricas, da ti to ne da ni da jedes, ni dises. Sad je sve to manje. Promenila sam se, on zna sta me muci i to mi pomaze. Nikad nije ostro reagovao kad spomenem to. I cak jednom sam mu rekla da cu pokusati da to ubuduce zadrzim u sebi, na sta je odgovorio da to nikako ne cinim. Da je uvek tu da pricamo o tome ako ce meni biti "lakse". Postoje ozbiljni planovi izmedju nas u skorije vreme, tako da i taj osecaj i razmisljanje nestaje. Znam, svesna sam da nemam razloga na taj nacin razmisljati, ali ako sam uvek bila jednog ubedjenja i sad trebam da mislim drugacije, tesko je to i pored svih "dokaza".
I jos nesto ... Ovde neki su ti rekli da si ljubomorna. Ja ne mislim tako. Da je tako bila bi na svako zensko koje ima neke veze sa njim. Na mene uopste ne uticu ostale devojke iz njegovog zivota. Ali ta "duga" veza...
Da ti dam neki savet, ili zakljucak svega, ne znam i ne mogu. Znam da je to u tebi i da se sa tim i budis i lezes, ali jedino pokusaj sto vise pricati sa njim. Ne znam kako on reaguje na sve to sada posle toliko vremena vase veze, ali shvatite i ti i on to kao problem u vasoj vezi i radite na tome. Jer svaka veza ima svojih problema, a vas je jedino to.
Puno pozdrava... i sve najbolje.

O hvala ti! Barem neko da razume... A u ovakvim situacijama kad pocinjem da pomisljam da sa mnom nije nesto ok i to nesto znaci, iako nemas neko magicno resenje za mene(koje ja i ne ocekujem). Inace, ljubomorna na njegove bivse nisam uopste, a imao je i vezu od 11 godina. Znam da je i ona a i ostale sa kojima je bio u meduvremenu daleeeeko iza njega i da nema trunke osecanja za te devojke. Ali ovo je drugacije. Trebala bih do sada da mu verujem a tesko je... nepoverljiva sam po prirodi, pesimista sam duboko u sebi (znaci nije to nesto sto ja mogu da odlucim da izbacim iz sebe jer da mogu uradila bih to do sad), i sta da radim.

Dakle...
Imam prijateljicu koja je svog muza upoznala kada se zabavljao sa njenom prijateljicom. Oni su posle prekinuli (ona je njega ostavila) i moja prijateljica mu se "nasla" te su se zblizili. Jedan sasvim lep odnos i koliko ja vidim dosta skladan i harmonican. Ona tvrdi da su oboje ludo zaljubljeni i da se vole... Sad cekaju i bebu...
Elem... Njeni izlivi ljubomore bili su jezivi. Zaista me je nerviralo to koliko je ona bila opsednuta tom njegovom bivso devojkom i pitanjem: "A da ga ona nije sutnula, da li bi on ikad bio sa mnom?" Pazi... Sve je islo kako treba, onako kako zeli, covek se sve vreme ponasa onako kako se samo pozeleti moze, ali ljubomora je izvan svake kontrole i racionalnog objasnjenja.
Rekla sam joj isto sto cu i tebi da kazem...
On je rekao kako nikad nece prezaliti svoju bivsu devojku, ali si ti uprkos tome ostala sa njim (isto kao sto je moja prijateljica uprkos tome sto je znala sve o njegovoj prethodnoj vezi usla u to, ali ona nam sad nije vazna). Zanemarimo to sto kad se neka veza zavrsi protiv nase volje uvek imamo mnogo jaci osecaj gubitka nego sto nam ta osoba realno nedostaje i uvek nam se cini da smo najzaljubljeniji i najnesrecniji na svetu i pretpostavimo da je on zaista iskreno voleo tu devojku (u sta, moram priznati - sumnjam, buduci da se odmah upustio u drugu vezu) cak i na pocetku vase veze. Kako ti onda to nije smetalo? Onda ga nisi volela, nisi znala kako ti sa njim moze biti lepo... Koji je tad bio motiv da ostanes uz njega uprkos izjavi koja bi mnoge oterala (sa razlogom)?
Vazno je da se kada jednom resimo problem vise na njega ne vracamo.
Ovde se ne radi o necemu sto je lako objasnjivo i zaista nigde ne vidim razlog za tvoje nepoverenje, osim u ljubomori. "Lazi" koje pominjes su vrlo nevazna iznudjena "priznanja" (pa i ja negde od svoje 25 o svakom muskarcu u koga sam zaljubljena razmisljam kao o svom buducem muzu - naravno, dok zaljubljenost traje i svaki put kad sam usla u novu vezu - postoji samo on), jer kada devojka koju voli toliko insistira na prici o bivsoj devojci, svestan da ona ima problem sigurno zeli da ga pomogne, narocito kad je pitanje besmisleno i beznacajno.
Ljubomora truje vezu, budi sigurna u to.
Kolikogod da te voli, ne resis li taj problem najpre sama sa sobom - budi sigurna da ce to unistiti vas lep odnos, pa cak i emocije.
U medjuvremenu, bar racionalno pokusaj da sagledas stvari i shvatis da je proslost - proslost i nemoj svuda i u svemu da trazis razloge za svoje sumnje i strahove.
A taman da nadjes i nekog ko nikad nikog nije voleo pre tebe, ko ti deluje savrseno i u tebe gleda kao bozanstvo - ne postoji garancija da ce to vecno trajati ili da te nikad nece prevariti. Mozemo svi da se nadamo da nam se to nece desiti, ali da li ti je poznato da je neko usao u brak sa namerom da se razvede? A opet se toliki brakovi raspadaju... U zivotu je sve manje ili vise rizicno - da nije tako bilo bi dosadno.

Ja mogu da potpisem sve sto si rekla! Znas kako je, neke stvari je on zaista pogresio, to sto mi je rekao sto je rekao i to sto je onda lagao par puta o toj vezi npr. a neke stvari sam ja licno uzela jako tesko i to je to. Neke stvari znam ali ne mogu protiv emocija. Isto tako monogi ljudi znaju da je neka osoba bila djubre za kojim se ne treba okrenuti a bol moze da bude beskrajna... a cemu to kad ZNAMO da nije toga vredno? Isto tako je i ovde, znanje protiv osecaja, pa ebiga

ja mislim da treba da se slobodno oslonis na svoj osjecaj. Izgleda da pored svih njegovih prica da je to proslo stom devojkom on nemoze da ukloni tvoju sumnju i da ti da osjecaj da si mu na prvom mjestu. Nesto nije u redu, ipak mi zene imamo tu intuiciju, meni se je desilo da je moj muz takvu jednu zenu spominjao i posle 10 god. Pa sad vidi! Bolje trazi nekoga gdje ne trebas postavljati takva pitanja!

Tristana:
Ja mogu da potpisem sve sto si rekla! Znas kako je, neke stvari je on zaista pogresio, to sto mi je rekao sto je rekao i to sto je onda lagao par puta o toj vezi npr. a neke stvari sam ja licno uzela jako tesko i to je to. Neke stvari znam ali ne mogu protiv emocija. Isto tako monogi ljudi znaju da je neka osoba bila djubre za kojim se ne treba okrenuti a bol moze da bude beskrajna... a cemu to kad ZNAMO da nije toga vredno? Isto tako je i ovde, znanje protiv osecaja, pa ebiga
Racionalnost i emocije nemaju veze jedno sa drugim i tu si u pravu.
I pogledaj sad do cega dolazimo: volis ga, voli te, super vam je zajedno, ali si ti opsednuta nekom bivsom devojkom koja je njemu nekad bila vazna, sto stvara probleme i tebi i njemu i vasoj vezi.
I sta cemo sad?
Ako "nista ne diras" - pre ili posle ce ovo ruzno biti neizdrzivo (ako vec nije).
Da ga ostavis - besmisleno je, a i sta onda? Tako neces izleciti svoju ljubomoru...
Licno mislim da je ljubomora nesto sto je mnogo jace i gore nego sto mislimo. Ja zaista nemam sa njom problema, ali iz nekih cudnih razloga - tacno znam kako to funkcionise.
Ono sto je po meni, jedino resenje, to je da se obratis nekom zaista kompetentnom i pokusas da utvrdis prave uzroke tolike nesigurnosti u sopstvene vrednosti i pokusas da ublazis posledice.
No, pre toga zaista dobro razmisli, krajnje posteno i iskreno "porazgovaraj" sama sa sobom i pokusaj da utvrdis da li je tvoja veza zaista tako lepa i u stvarnosti kao sto je ti dozivljavas... Moguce je da jeste, ali je sasvim moguce i da je jedan deo plod tvoje maste i zelje da tako bude...
Sve najbolje, u svakom slucaju...
Pozdrav!

Jesam dozivela donekle slicno, ali ne u tom stepenu u kom je kod tebe slucaj.
Mog sadasnjeg muza(vec citava dva meseca i malo jace!) sam upoznala posle jedne moje veze za koju sam tada mislila da je nesto najjace sto sam do tada imala u zivotu, a on je taman raskinuo s devojkom koja mu je takodje bila najozbiljnija do tada. I da stvar bude bolja, i jedno i drugo smo to rekli onom drugom i izjadali se, i ne sluteci da cemo se vrlo brzo zaljubiti.
Sada sam uverena da je on covek mog zivota, i znam da sam ja zena njegovog (koje li patetike u ovim recima, ali tako je :) , a to sto smo onda rekli i mislili je deo samo tog trenutka, i nekoliko puta na pocetku nase veze smo pricali o tome i jedno drugom, a i sami sebi to lepo razjasnili, i iako sam na pocetku sumnjala sad vise nemam nedoumica i znam da je ono sto imam s njim jedino pravo i da su prosle veze, i njegove i moje, samo doprinele tome da shvatimo sta smo nasli jedno u drugom i da to prepoznamo.
Mislim da treba da verujes tom momku i vasoj ljubavi, posto to izgleda da je jedini problem medju vama, a ako jeste onda problema nema. To sto ti je on par puta nesto slagao tj precutao deluje kao njegov pokusaj da te ne povredi posto te ocigledno dobro poznaje i razumeo je i onda kako bi ti reagovala na istinu, koja vise to i nije, bila je istina pre tebe, a sad i on i ti imate i novu i lepsu istinu i stvarnost.
Iskreno se nadam da ces poslusati nase savete i prestati da se mucis sumnjama, a s njim nemoj da se svadjas oko toga, to vas ne vodi nicemu, ali pokusajte o tome iskreno i smireno da porazgovarate.
puno srece vam zelim...

Nije to tako strasno sto si ti plasljiva i pesimisticna, samo treba sebi da dozvolis da to prevazidjes.
Vidis, kad sam ja njega upoznala, a to bese na istoj ovoj krstarici :wink: on je bukvalno naredni dan raskinuo sa devojkom i zestoko se razocarao u sav zenski rod, govorio kako nikad vise nece moci nekom da veruje, ili bar ne jako duuuuugo (nekako smo bili jako bliski pa mi se brzo poverio). Elem, ja sam ga onda tesila, i rekla da ne sme da bude takav i da ga sigurno nesto lepo ceka u buducnosti, neka devojka koja ce umeti da ceni sta ima. Srecom, poslusao me :D i vrlo brzo smo se smuvali, verili za sest meseci, i evo i vencali, pa radimo i na potomstvu.
Poenta je, otvori srce za svog momka i ne daj da te sputavaju sumnje i strahovi, jer mozes mnogo da dobijes
I drago mi je, i sigurno svima, sto smo ti pomogli, valjda smo se zato tako mnogo i raspisali

Nije to tako strasno sto si ti plasljiva i pesimisticna, samo treba sebi da dozvolis da to prevazidjes.
Vidis, kad sam ja njega upoznala, a to bese na istoj ovoj krstarici :wink: on je bukvalno naredni dan raskinuo sa devojkom i zestoko se razocarao u sav zenski rod, govorio kako nikad vise nece moci nekom da veruje, ili bar ne jako duuuuugo (nekako smo bili jako bliski pa mi se brzo poverio). Elem, ja sam ga onda tesila, i rekla da ne sme da bude takav i da ga sigurno nesto lepo ceka u buducnosti, neka devojka koja ce umeti da ceni sta ima. Srecom, poslusao me :D i vrlo brzo smo se smuvali, verili za sest meseci, i evo i vencali, pa radimo i na potomstvu.
Poenta je, otvori srce za svog momka i ne daj da te sputavaju sumnje i strahovi, jer mozes mnogo da dobijes
I drago mi je, i sigurno svima, sto smo ti pomogli, valjda smo se zato tako mnogo i raspisali

Back