Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
ako ne mozes sama nije srasno obratiti se za strucnu pomoc, sta vise pozeljno je.
Stručnu pomoć sam potražila i naišla na veliko razočarenje od strane nekoga ko ima titulu dr. Naime, gospođa neuropsihijatar mi je je rekla da je on sam izabrao smrt kupovinom motorabio je to stravičan šok za mene
naravno da se više nisam usudila da porazgovaram sa nekim, a čini mi se da bi mi baš to bilo potrebno. Ipak, okolina želi da te sluša neko vreme, ali ne dugo jer njihov život ide dalje... a ja svakim danom imam sve veću potrebu da pričam o njemu jer se plašim zaborava... Čudno zvuči, ali plašim se da će život odraditi svoje i da ću zaboraviti njegov lik (iako imam dosta njegovih slika), plašim se da ću zaboraviti njegov glas (iako imam snimak sa njegovim glasom). Plašim se da ću dosaditi ljudima sa pričom o njemu i nama, plašim se da izađem među ljude jer se javlja mržnja u meni prema svemu što se kreće... Možda koristim mnogo jake reči, ali toliko je nekih novih osećanja sa kojima ne znam da se nosim
a želju da se izborim sa svim imam
jer to dugujem i sebi i njemu
![]()
Види овако: нама је лако одавде да ти избацујемо пароле типа:''Буди јака!'', или ''Једном, кад-тад, наићи ћеш на праве пријатеље''...и сличне празне приче... Не знам колико теби заиста могу да значе нечије фразе у овом тренутку, ма како добронамерне биле (а не сумњам да јесу)...
Добро је што си бар свесна да си и сама много другачија него што си била, да према околини и према другима осећаш то што осећаш... И сама си збуњена својим осећањима...шта мислиш тек како је твојима из близине?
Видиш, свако полази од себе и према неког другом се понаша онако како би вероватно волео да се други понашају према њему у сличној ситуацији.
Неки вероватно гледају да те ''оставе на миру'', сматрајући да ће то бити најбоље за тебе и да је то оно што ти је потребно (полазећи од себе).
Други те можда засипају фразама типа:'''Проћи ће'', ''Време ће учинити''...јер мисле да те тиме теше и да то благотворно делује на тебе (као што би можда на њих)...а не слуте да тебе те фразе можда љуте, да ти можда често пожелиш да ''време не учини своје'', да особу коју си изгубила задржиш у себи заувек, да је бар одатле не изгубиш...
Трећи те можда зивкају у друштво или се понашају као да ништа није било, мислећи да ће те тако најлакше ''вратити'' у живот...
Е сад, како ико може да очекује да ОНИ знају шта се у теби дешава и како би ти волела да се они поставе, када ти, сем огромног бола, још увек ни сама не можеш да разлучиш шта је то што осећаш и шта би било најбоље за тебе?
Дај им шансу, немој их одбацивати јер нису ни они тебе одбацили, само не умеју да се снађу, збуњени су и у страху од тога што не знају како да се поставе према тако осетљивом питању као што је ово.
Буди свесна и да тренутно ''ти ниси ти'', да твој бол управља тобом и да он тражи начин да избије, па макар и кроз љутњу на пријатеље, кроз бес према целом свету!