Da li ste ikada dali otkaz firmi u kojoj ste radili?

Jednostavno nakupilo se mnogo toga, pukao vam je film i u jednom trenutku, dali ste otkaz i izašli iz firme
a da niste imali plan B tj.ugovoren posao u drugoj firmi ili bar mogucnost da se ztaposlite u nekoj drugoj firmi.?
Da, imao sam oba slučaja. Kao pripravnik sam dao otkaz u firmi gde su radnike tretirali kao stoku i radilo se za minimalac, a imao sam drugu firmu u koju sam prešao.

Drugi put sam dao otkaz kod privatnika koji je bio još gori od ovih prvih. Čak nakon odlaska nisu hteli ništa da mi plate pa sam išao da se svađam i izvučem smrdljivi minimalac.

Nakon toga sve je išlo mnogo bolje :)

Desavalo mi se, davao sam otkaze vise puta, ali nikada nepromisljeno, svaki moj otkaz je u sustini bio transfer, prvo pogledam uslove drugih kompanija obavim razgovore i potpisem papirologiju sa buducom firmom pa tek onda obavestim moj HR i ostale da uzimam otkazni rok, pa to samo bude kontinuitet u prelasku, samo se pojavim u novoj firmi.

Inace bukvalno je svaki moj otkaz dosad bio napredovanje na visu i bolju poziciju od one koju trenutno radim.

2wnZnHN.jpg

Poslednja izmena:
Jednostavno nakupilo se mnogo toga, pukao vam je film i u jednom trenutku, dali ste otkaz i izašli iz firme
a da niste imali plan B tj.ugovoren posao u drugoj firmi ili bar mogucnost da se ztaposlite u nekoj drugoj firmi.?

Сигурно, на претходном послу где су ме шпијунирали преко мог приватног мобилног телефона. Десило се да сам одмах потом нашао други посао. Увек сам давао отказ тако да нисам имао план Б, али увек нешто искрсне.

par puta , al jedan otkaz iz politickih razloga. Hteo sam uzeti slobodan dan i ici u Berlin na velike demonstracije protiv americke agresije na Irak. Poslodavac mi je objasnio da je "primoran" da mi da otkaz jer su te demonstracije politicka aktivnost i ne spada u "izuzetne slucajeve" kada poslodavac moze dati slobodan dan svom radniku. Bilo mi je odmah jasno o cemu se radi i dao sam trenutni otkaz uz njegovu saglasnost jer me je "razumeo". Nije to bio otkaz mom poslodavcu , koji je najmanje kriv, vec otkaz kapitalizmu. Od tada, "radim" na drugi nacin shvatajuci sta je kapitalizam i kakvu ulogu u tom sistemu ima poslodavac-kapitalista.

Špijuniranje je jako loše i nedopustivo i dobar razlog da se napusti firma

Po meni otkaz se daje onda kada se obezbedi drugi posao ili posao u drugoj firmi

Шпијунирање је разлог да их тужим јер постоји закон о заштити приватности који забрањује снимање људи без њихове дозволе. Једино што нисам знао како да то докажем, питао сам оператера мобилне телефоније за помоћ, они су прво рекли да ће проверити, а онда ми је друга особа у потпису одговорила да се обратим полицији. Хтео сам од оператера неки доказ пре него што одем у полицију, али нису хтели ништа да ми дају, а за полицију не верујем да би се исцимали за мене што ми неко шпијунира мобилни телефон, тако да сам на крају одустао.

Ја дајем отказ онда кад се буквално разболим од негативне енергије на послу. Моја грешка, треба отићи одмах на први знак нељудског понашања послодавца. Али некако, чим дам отказ, улети нешто друго, ваљда тако то иде, једна фаза је завршена, почиње друга.

Back