leki1
Domaćin
- Poruka
- 4.943
Italijanski grad
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lijepe ali skoro pa svaka zagađena fekalijama. To im je ogroman problem godinama.Lepo izlgleda, kakve su plaze
Pa greota da se zapusti ako zive od turizmaLijepe ali skoro pa svaka zagađena fekalijama. To im je ogroman problem godinama.
Talijana u Zadru nema ni 1%.Italijanski grad
Isterali su ih posle 2. svetskog rata. A inače do 1945. je bio Italijanski. Nije bio u sastavu kraljevine SHSTalijana u Zadru nema ni 1%.
Jel Zadar lipše izgleda nego Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac?Lepo izlgleda, kakve su plaze
Naravno kao i Mađare, Nijemce iz Novog Sada. Nekad su Mađari i Nijemci bili većina u Novom Sadu.Isterali su ih posle 2. svetskog rata.
U svakom slucaju more izgleda bolje od gradske deponijeJel Zadar lipše izgleda nego Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac?
Madjari nisu isterani, nemci jesu... Ali ovde je poenta nesto drugo. Hrvatska je bila fasisticka za vreme drugog svetskog rata i u sklopu trojnog pakta. Hrvatska nikako nije mogla da dobije Zadar kao odstetu od Italijana jer su i jedna i druga zemlja bile fasisticke i saradjivale. A dobila je jer je Tito udesio. Zadar su realno mogli da dobiju samo srbi jer su srbi stradaliNaravno kao i Mađare, Nijemce iz Novog Sada. Nekad su Mađari i Nijemci bili većina u Novom Sadu.
Mislim da je tek krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća Zadar ušao u sastav Italije. Ne virujen da su Talijani bili većina u Zadru prije toga. Postali su većina tek kad su okupirali Zadar jer su mnoge Hrvate prognali od tamo. Kasnije su opet Hrvati njih potirali i tako je ostalo do danas hvala Bogu.Isterali su ih posle 2. svetskog rata. A inače do 1945. je bio Italijanski. Nije bio u sastavu kraljevine SHS
Koje deponije?U svakom slucaju more izgleda bolje od gradske deponije
GradskeKoje deponije?
Kakve to ima veze sa utiskom o tom gradu u današnje vreme?Isterali su ih posle 2. svetskog rata. A inače do 1945. je bio Italijanski. Nije bio u sastavu kraljevine SHS
Italijani su romani, rimljani, oni su tu oduvek u dalamciji i pre doesljavanja slovena, dakle i pre hrvata ... al necu sad o tome ...Mislim da je tek krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća Zadar ušao u sastav Italije. Ne virujen da su Talijani bili većina u Zadru prije toga. Postali su većina tek kad su okupirali Zadar jer su mnoge Hrvate prognali od tamo. Kasnije su opet Hrvati njih potirali i tako je ostalo do danas hvala Bogu.
Možda nisu svi Mađari potirani iz Novog Sada i Vojvodine ali većina jesu ili barem pola. Tvoje nakaradne poante nikog ne zanimaju niti je to suština teme koju sam otvorio ovdje.Madjari nisu isterani, nemci jesu... Ali ovde je poenta nesto drugo. Hrvatska je bila fasisticka za vreme drugog svetskog rata i u sklopu trojnog pakta. Hrvatska nikako nije mogla da dobije Zadar kao odstetu od Italijana jer su i jedna i druga zemlja bile fasisticke i saradjivale. A dobila je jer je Tito udesio. Zadar su realno mogli da dobiju samo srbi jer su srbi stradali
Da bi stekao utisak moras otici tamoKakve to ima veze sa utiskom o tom gradu u današnje vreme?
Inače nisam nikad bio u Zadru tako da ne mogu da sudim o tom gradu.
Madjari uopste nisu. Nisu nakaradne teme jer ste veliki broj pravoslavnih crkava srusili u okolini Zadra.Možda nisu svi Mađari potirani iz Novog Sada i Vojvodine ali većina jesu ili barem pola. Tvoje nakaradne poante nikog ne zanimaju niti je to suština teme koju sam otvorio ovdje.
Pa nema veze naravno. Ali vidiš da njemu vrag ne da mira i da mora provocirati na nacionalnoj osnovi na temi koja se tiče turizma i putovanja. Promašio je sve. Neka ide na politiku tamo pisati.Kakve to ima veze sa utiskom o tom gradu u današnje vreme?
Inače nisam nikad bio u Zadru tako da ne mogu da sudim o tom gradu.
Da nalazi se na jugu CalabrijeItalijanski grad
Isto tako su Srbi srušili velik broj katoličkih crkava u okolini Zadra i samom Zadru 1991.-1995.Madjari uopste nisu. Nisu nakaradne teme jer ste veliki broj pravoslavnih crkava srusili u okolini Zadra.
Pa nije baš da se radujete i da raširenih ruku dočekujete turiste iz Srbije. Ja to znam, živjela sam u ZadruPa nema veze naravno. Ali vidiš da njemu vrag ne da mira i da mora provocirati na nacionalnoj osnovi na temi koja se tiče turizma i putovanja. Promašio je sve. Neka ide na politiku tamo pisati.