Da li ste ikada bili u Zadru?

Mene interesuje koliko sada košta pristojan smeštaj u sezoni?
Ne znam koliko kosta smjestaj u Zadru, ali to mozes najlakse saznati na Bookingu ili na Airu. Znam da je skupo kao i sve kod nas. Da nisam sa mora ne bi nikad isao u Hr na ljetovanje. Grcka, Albanija. i Bugarska su povoljnije.

J.. ljepotu otoka, prirode i ostalog kada se vratis doma isusen ko baklar

@Q. in perpetuum hibernum @Jugoslav Čvarak @Stefan2828 @Demagogic @Берекин @limunada @cornflakes
U Zadru je do 1991. bilo oko 15% Srba, što je procentualno više nego što ih je bilo u Šibeniku i Splitu. Velika većina Srba je došla u Zadar iz Bukovice i Ravnih Kotara nakon WW2. U mom okruženju ima nekoliko porodica koje su do 1991. živile u Zadru, neki članovi istih su rođeni tamo. Jedni su prije 10-ak godina prodali stan u Zadru, zato što je Zadar od 1990-ih do danas ekstremno anti-srpska sredina i nije im bilo prijatno odlaziti u taj stan. Otišli su tamo jednom ili dva puta od kad su prognani iz Zadra, a prije nego što su prodali stan. Kad su ga prodali u toj porodici je bilo male djece i bojali su se za njihove živote. Nakon prodaje stana rekoše da puno lakše dišu, jerbo sad kad idu na more budu stacionirani u svom selu u Bukovici.
U Zadru svakako vridi positit tržni šoping centar Supernova najveći u Dalmaciji dužine 500 metara, širine 50 metara, visine 10 metara.
1000000308.jpg

Ne znam koliko kosta smjestaj u Zadru, ali to mozes najlakse saznati na Bookingu ili na Airu. Znam da je skupo kao i sve kod nas. Da nisam sa mora ne bi nikad isao u Hr na ljetovanje. Grcka, Albanija. i Bugarska su povoljnije.

J.. ljepotu otoka, prirode i ostalog kada se vratis doma isusen ko baklar
Ja sam od mora bezao ko djavo od krsta, isao sam samo sto sam morao i to na insistiranje zeskog dela. Kad se usija kamen i pocnu da se cuju oni zrikavci (ili kako se vec zovu) mene muka uhvati i glava me boli ceo dan. Nisu mi jasni likovi koji vole da se prze na suncu i crkavaju od vrucine.
More je lepo samo na slikama.

Ja sam od mora bezao ko djavo od krsta, isao sam samo sto sam morao i to na insistiranje zeskog dela. Kad se usija kamen i pocnu da se cuju oni zrikavci (ili kako se vec zovu) mene muka uhvati i glava me boli ceo dan. Nisu mi jasni likovi koji vole da se prze na suncu i crkavaju od vrucine.
More je lepo samo na slikama.
Sto se przis na suncu,sto ne lezis u hladovini borova? 🙂
Meni je more lijepo u svako doba.Opusta.Ali nisu sva mjesta na moru podjednako lijepa.
Pretrpanost plaza i guzva kvare ljepotu,takodje.

Mislim da je tek krajem 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća Zadar ušao u sastav Italije. Ne virujen da su Talijani bili većina u Zadru prije toga. Postali su većina tek kad su okupirali Zadar jer su mnoge Hrvate prognali od tamo. Kasnije su opet Hrvati njih potirali i tako je ostalo do danas hvala Bogu.
Tek 1918, Italijani jesu bili vecina i pre toga.

U Subotici je ove godine prvi put ikada na popisu bilo najvise srpskog stanovnistva.
Vekovima su madjari, nemci, hrvati bili brojniji.
Написао бих нешто, али ме мрзи да куцам кад ће ионако бити обрисано, као и претходно мада ту није било апсолутно ничег сем голе, лако провјерљиве и свима јавно доступне чињенице.
А можете слободно и ово брисати пошто ни овдје нема ни вријеђања, ни спама, ни било чега сличног.

Написао бих нешто, али ме мрзи да куцам кад ће ионако бити обрисано, као и претходно мада ту није било апсолутно ничег сем голе, лако провјерљиве и свима јавно доступне чињенице.
А можете слободно и ово брисати пошто ни овдје нема ни вријеђања, ни спама, ни било чега сличног.
Ona je napisala lako proverljivu i svima dostupnu činjenicu, na stranu što je domicilna subotičanka.
Ali ako misliš da imaš bolju informaciju svakako podeli sa nama.

Back