- Poruka
- 2.099
Plus more.Jesam više puta. Lep grad sa idealnom kombinacijom moderne arhitekture i starih spomenika koji su preživeli Drugi svetski rat.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Plus more.Jesam više puta. Lep grad sa idealnom kombinacijom moderne arhitekture i starih spomenika koji su preživeli Drugi svetski rat.
Prekrasan grad.Da li ste ikada bili u Zadru i ako jeste kakvi su vaši dojmovi što se tiče izgleda tog grada?
Živela jedno vreme. Top. Meni predivno.Da li ste ikada bili u Zadru i ako jeste kakvi su vaši dojmovi što se tiče izgleda tog grada?
Primorci su svuda slični, iste su mi impresije i o lokalnom stanovništvu na CG primorju. Ja sam živela jedno duže vreme , bilo mi je ok, ljudi su bili ljubazni stvarno . Najviše volim morske orgulje mnogo lepo.Grad je lijep, građani nisu baš gostoljubivi, druželjubivi niti toplog srca. Zanima ih samo lova, kao i u većini Hr gradova na moru.
Hvala Bogu da je SFRJ propala. Bila mi je draga i danas je, ali je i bila neprirodna zajednica. Slovenija nije imala ništa zajedničko sa ostatkom države (balkanskom divljinom, hajdučijom). Isto tako i katolička Hrvatska je drugi svet u odnosu na ostatak Jugoslavije. Urednost, kultura, persiranje. Dođeš u Sarajevo ili Prištinu trgovac ti kaže ti, bokali u WC-u, čučavci, tragovi od usranih prstiju po zidovima. Kulturna srednja Evropa u Ljubljani i Zagrebu i plemena na Kosmetu i u Makedoniji. U Srbiji i Beogradu uvek se udaralo sve na neozbiljnost, komedijašenje. Čitava srpska politička scena kad se pogleda izgleda kao jedna velika komedija, loša pozorišna predstava. Ovako svako ima svoje. Pa neka se razvija kako hoće u kojem pravcu.
Коловаре су познате по тим "мирођијама".
Da li ste ikada bili u Zadru i ako jeste kakvi su vaši dojmovi što se tiče izgleda tog grada?
Zadar je svemirski brod za Hrvatsku, pa i šire.Od tada nisam bila, pretpostavljam da je grad sad mnogo lepši i da je dosta ulagano.
Samo mi daj recimo detalj po kojem je Bukurešt provincija u odnosu na Beograd?Sve je reklama to samo,na Balkanu jedini gradovi koji imaju prave stvari su Atina i Beograd.Hrvatski gradovi su provincije kao i gradovi Bosne, Crne Gore,Makedonije
Ne govorim to zbog velicine bio sam npr u Sofiji i Bukurestu koji su veliki gradovi ali i dalje provincije samo velike provincije
Hrvatski gradovi su jeftina kopija italijanskih gradova.Najljepsi grad im je Split jako je lijep al narod i duh grada je provincijalan, lijepa provincija ali i dalje provincija
Ljubljana je provincija uredan i ekoloski grad ali nema duh metropole a ne pricam opet o velicini jer npr mnogi gradovi Bliskog Istoka imaju 15 miliona ljudi pa su teske provincije
Jeste. A u kafićima i lokalima, uglavnom naša radna snaga. Čuješ ono brate, na svakom korakuBila sam kao klinka 1990. u nezgodno vreme...
Tada su neki dobaivali vidi srpčići nam došli u posetu... to je bilo kraj mora, pa smo brže bolje pobegli odatle.
Od tada nisam bila, pretpostavljam da je grad sad mnogo lepši i da je dosta ulagano.
I jedni i drugi ste balkanci. Ne mozete biti skupljiSkuplji smo jer se geografski nalazimo zapadnije od Grčke. Zapad je uglavnom skuplji od istoka.
Samo mi daj recimo detalj po kojem je Bukurešt provincija u odnosu na Beograd?
Sofija manje više...hajde da se složim.
Što se tiče Atine, ako se izuzme istorija ja prljaviji i neuređeniji grad nisam posetio u Evropi. Ako je tebi ta "divljina" i haos pravi duh grada onda jbg, mislim da imamo različite kriterijume. Atina jeste metropola ali...veliko ali.
Po tvojim kriterijumima gde je Budimpešta recimo?
Nemaju Zadrani veze sa Crnogorcima.Primorci su svuda slični, iste su mi impresije i o lokalnom stanovništvu na CG primorju. Ja sam živela jedno duže vreme , bilo mi je ok, ljudi su bili ljubazni stvarno . Najviše volim morske orgulje mnogo lepo.