Da li ste audiofil?

• Začetnik teme Začetnik teme PA8
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako sam i ja mislio dok nisam prvi put zamenio zvučnički kabl sa pijace nešto kvalitetnijim i
čuo efekat kao da mi je neko skinuo ćebe sa zvučnika..... ;)
Pa to i ja kažem, jedini kabl koji zaista može da pravi iole čujnu razliku je kabl za zvučnik, i to samo ako je određene dužine. Ali jedino što je tu bitno je zapravo poprečni presek, što veći presek manji pad napona.

Radio sam test recimo kabla od pretpojačala do pojačala, i to sa audiofilima, apsolutno niko nije mogao da razlikuje kabl od 3 evra od kabla koji košta 1200 dolara. Ali on je dugačak tek oko metar.

za 5000e ti @pura moca sklopi bar 5 vrhunskih hifi sistama sa sve zvučnicima i još da ti ostane koji evrić za strujni PS. :mrgreen:
eo trenutno imam ovo:
ručno pravljen DAC sa čipom Philips TDA1541A (300 evra)
aktivni zvučnici Genelec M030 (700 evra rabljeni, stanje mint)
u pozadini u Windowsu parametrički Equalizer APO, štelovan na sto bandova po frekvencijama nota muzičkih instrumenata (nula evra)

sa ovim sistemčićem od soma evra izazivam na dvoboj bilo koga ko ima sistem do 10.000

Pa to i ja kažem, jedini kabl koji zaista može da pravi iole čujnu razliku je kabl za zvučnik, i to samo ako je određene dužine. Ali jedino što je tu bitno je zapravo poprečni presek, što veći presek manji pad napona.

Radio sam test recimo kabla od pretpojačala do pojačala, i to sa audiofilima, apsolutno niko nije mogao da razlikuje kabl od 3 evra od kabla koji košta 1200 dolara. Ali on je dugačak tek oko metar.
jbeš pad napona, bitno je da se svaki kabl ponaša kao pasivni filter, u mnogo slučajeva jeftiniji je bolji od skupljeg jer je bolje čučnuo sa svojom impedancom u sistem

jbeš pad napona, bitno je da se svaki kabl ponaša kao pasivni filter, u mnogo slučajeva jeftiniji je bolji od skupljeg jer je bolje čučnuo sa svojom impedancom u sistem
Ponaša se kao pasivni filter, ali to je praktično nemoguće primetiti. Možda kod ekstremno dugačkih kablova. Ne verujem da uho to može da razlikuje. Možda induktivnost malo omekša visoke tonove, ali ne znam ni to da li neko može da primeti.

Ponaša se kao pasivni filter, ali to je praktično nemoguće primetiti. Možda kod ekstremno dugačkih kablova. Ne verujem da uho to može da razlikuje. Možda induktivnost malo omekša visoke tonove, ali ne znam ni to da li neko može da primeti.
o tom ti pričam, kolega : )
ali dok je ovaca da zalivaju lemove čistim srebrom i ta industrija prevare će biti živa

inženjeri iz Klipsch i McIntosh se sprdaju sa audiophools po forumima
a u bolesni kriminal su upali Paul McGowan, vlasnik PS Audio i marc Levinson, koji čak nije ni inženjer, niti je išta yebeno projektovao ikada, ima sisatu ženu i zeza se po svetu, a školovani ljudi mu rade projekte

ovo za McIntosh što sam gore napisao je važilo nekada
tu firmu sad poseduje ko zna ko
prodaju DAC za 10k dolara, sa čipom koji košta 70 dolara
razlika u ceni je mašinska fensi obrada masivnih alu kutija i marketing
nešto tipa mitomanija kao kod nas sveti sava i pičkematerine
plavo svetlo je sexyyyyy

pazite tek ove retarde.... :per:

1762362987694.png

1762362999972.png

Back