billy_THE_kid:
to placam ja, od poreza i PDV a......a ti ako volis da te drpaju kolsari.....onda si cool ...pravi Bond, James Bond...
Jel ti sad jasno??? ili da ti crtam????
Samo mi nije bio jasan početak vaše teme. Izvinjavam se.
Ako mene pitate, ja uopšte ne verujem poslanicima. Jer oni zastupaju stranke koje imaju svoje interese, a poslanici takođe imaju svoje interese... I do čega to dovodi? Do haosa i opšteg sukoba interesa.
Iskreno, ja mislim da treba uvesti novi sistem biranja članova. Ne nešto slično Americi, nego drastično smanjiti broj članova na 50-100 članova (i 50 je previše) koji se biraju direktno, pojedinačno. Svaki od tih članova će položiti zakletvu da će uvek razmišljati analitički i to precizno, u korist dršave. Članovi će biti isključivo birani iz redova obrazovani ljudi (filozofi, sociolozi, apsolventi političkih nauka, itd.). Biraće se na svake 2 godine.
Da ne bi došlo do preuzimanja vlasti, treba uvesti sud koji će biti sastavljen od ljudi čija lojalnost prema zakonu će biti testirana; ako su dovoljno lojalni, onda oni postaju sudije parlamenta. Biće ih 18, da bi mogla da se uspostavi kontrola. Biraće se svake godine.
Ministri se biraju iz redova tih poslanika. Oni se smenjuju svake 4. godine.
Ovo sam izabrao jer demokratija u kojoj svaki čovek predloži zakon je u ovo vreme: nestabilna. Ima previše ljudi. Tako da pošto je najbolja reprezentativna demokratija najbolji izbor od reprezentativnih sistema, a mi treba da težimo najboljem; onda treba to pravilno odraditi.