ovo je nasa zemlja, natopljena krvlju nasih predaka i zahvaljujuci tome osnovali smo drzavu ovde. I ovde se radjamo i umiremo , hiljadama godina. I ako hocemo da se ujedinimo sa nasom bracom , mi cemo to uraditi, i nema potrebe da idemo nigde nikada. Mi, Srbi patriote, smo ucinili mnogo vise od bilo koga za svoju drzavu i svoj narod , da bi neko nebitan nama govorio da mi treba negde da idemo. Zasto ne bi vi drugosrbijanci i hrvatijanci lepo sacivali svoje vreme i zdravlje i lepo umesto sto se trudite oko nas sta cemo mi da radimo, da se lepo vi manete Srba i Srbije i ako ste slucajno ovde , da se lepo iselite gde god posto vam se ne svidja nasa politika i ono sta mi mislimo da je najbolje za Srbiju i Srpski narod, da se ispravim za nasu bracu i sestre i rodbinu.
Sledeci put kada kazes nekome negde gde treba da ode , prvo se ti zapitaj posto niti si Srbin niti te se Srbija tice, a nemas buducnost ni poreklo, da se lepo ti sa tvojom porodicom preselis u ameriku i nikada se vise ne vratis. A mi Srbi cemo sami da odlucujemo gde cemo i kako cemo , i sa kim cemo praviti federaciju.