Da li Srbija polako postaje zemlja Trećeg sveta

Mi smo mala Niga od posle Tita. Imali smo dobre uslove da budemo Švica ili Šveca na Balkanu.
To u vezi Tita i gradjenja gradjanskog drustva u Srbiji je neka normalna stvar.
Nebitno zbog cega si odustao od SFRJ , zbog CIA , ovog onog...
Odustao si od gradjanskog drustva, opet nebitno , Srbija, Srbin seljak, mora da se snadje kad nema u Slobinoj bedi od cega da ebe, nego mora da se okrene selu i seljackom u sebi , logici najvaznije..

Ali cim se odreknes gradjanstva, padas u mnogim oblastima, nemas ponudu , imas rusvaj, i onda moras da racunas i zelis odliv onih koji to ne podrzavaju..
Tako da je odliv nesto prirodno zeljeno i dobijeno , i treba da se i poveca...sad kad je zeljeno i od strane zapada...
Dobice srpsko seljastvo puno..
Nema konkurencije pri otkupu napustenih njiva, ili kradje sa obradjenih njiva...i to je dozvoljeno i to je slika i prilika treceg sveta...
Kad pomru svi matorci , spustice se zivotni vek na 48 do 50 godina, niko ti nece doziveti penziju , tako da i tu si ojacao takvu drzavu , ne kosta nista a puno donosi onome koji vlada takvom imovinom...
Jezik si smanjio na 5000 pojmova, milina..

Za pare prihvatas stanovnike...nebitno ti je koje je nacije a svoje naravno udomljujes jer nisu poslusni i dobri..
Eto ga treci svet opet...
A imas super prirodu ali pogan je vecina na toj teritoriji , i to je odrzivo, ima motiva ima vecinu ima sredstava...nema protivnika, predatora...

I normalno je da sada jaca antititoizam ne kao borba protiv lika, , Tito vise i ne postoji kao iidol ideoloskih vrednosti , nego je idol dobrog diplomate, inicjatora dobrih promena u drustvu, ali to se sad vidi kao negativa od strane treceg sveta i mentaliteta srba..
Moraju da izgrade svoju kulturu svojih vrednosti , prema svojim sposobnostima i to je to.

Sposobnosti su vrlo ogranicene, to je vise nego ocigledno ....da nema nas seratora koji nesto razumemo a nije nam mesto u Srbiji , na forumu bi se govorilo samo o ebacini koja se i ne desava....

Када би постали Чланица БРИКС-а и Руси стационирали трајну Војну Базу на Копу или било где у Србији...Ми би стварно ТЕК ТАДА постали Регионална Сила а и шире.Свако би Нас ПОШТОВАО и сваки НАШ ЗАХТЕВ би разматрали са КРАЈЊИМ Поштовањем.

Запад је наш непријатељ.
ЕУ је наш непријатељ.
Они су код нас због њиховог сопственог Профита.
Њихове фирме и њихове Банке.
Они нама нису Пријатељи.
Ја сам преко 34 године и они мене мрзе и данас,као и првог дана када сам ступио на њихово Тло.
Ја то видим и осећам.
Без обзира колико се ти западњаку увлачио,шлихтао,био подређен као ова наша БЕДНА ВЛАСТ...У ОНОМ тренутку кад те искористи и исцеди-отрешће те ко Слину најообичнију..као да ниси никада ни постојао.

Нама је потребан Брат и искрени Пријатељ.
То је само РУСИЈА нико други.
čiča miča i gotova priča

mnogo sreće svima kod kojih Rusi rašire svoje pipke

pa već sad imaš netrpeljivost prema izbeglicama koji su se raširili podigli cene stanova i otvaraju svoje glupe biznise i uništavaju domaće

Ja ne vidim a najvise Rusa je u BG...
Znaci bez rusa bi nasi marketi propali , kad vidis puna kolica znas da je rus, kad vidis racun preko 50 000 dinara znas da je rus...

Kad vidis da je mlada zena i beba u kolicima znas da je ruskinja..., ne to nije, ima i avgani prave decu...
Nema razloga za bilo kakvu netrpleljivost prema rusima....Niti oni dizu cene nekretnina , niti se lose ponasaju...mislim ponasaju se bahato , ali u zabavi , a tu su svi bahati , hoce da se raspistolje...ali nisu ovako bahati ....
Vise problema BG ima od sirijaca i afgana i tih sto beogradjanke kazu slatkih srnih cupavih brzotrznih ebaca...nego od Rusa..

Kazu da ih ima dosta i u NS, ali to ne znam...ne obilazim NS...
Novosadjanke mi rekle da ne dolazim, one dolaze u BG , a u NS samo bogati i oni ispod 26...i to postujem..
Kad sam bio vojnik slicna prica je bila u Valjevu , nijedna nije odbijala posetu pre podne, ali posle 18h su sve fine, i to mi kazu , ej, da me vide sa vojnikom, krenu price...prvo prsten pa posle 18h

Samourušavanje građevinskih objekata,
То се дешава свуда, дакле и на западу.
kriminal van kontrole, brzo bogaćenje ljudi bliskih režimu koji do juče nisu imali ništa,
Криминал је мањи него раније, али има корупције и брзог богаћења политичара.
odlazak najobrazovanijih i smanjivanje prosečnog IQ kao posledica toga
Ово је велика српска заблуда, јер далеко чешће одлазе они који су полуобразовани и без дипломе ВСС. Дакле то је комунистичка заблуда да одлазе мозгови, заправо одлазе мишићи, шљакери.
imigracija iz afričkih i azijskih zemalja,
Ту већ личимо на запад. Неће Србин да ради шљакерске послове, без обзира што су неке генерације 90их и 2000их радиле те исте послове у много горим условима и много мање су били плаћени. Ако попут западњака имаш низак наталитет, а домаће становништво неће да ради те послове, онда мораш да увозиш мигранте. Ја бих само правио селекцију, да не долазе муслимани.

sistematski uzgajana mržnja prema Zapadu,
Ово је такође заблуда и лаж. Ево ја први сам променио мишљење према западу, односно постао сам прагматичан ... мислим да је тренутно неопходно бити на путу ка ЕУ, али преко ноћи би прешао у Брикс, ако се они уозбиље и буду добра алтернатива. Нема више емоција, нема навијачке страсти и све мање ће бити ЕУзамлата које слепо гледају у Брисел, као и ових што слепо верују Путину.
Треба разликовати европску мржњу према С.А.Д., јер ја имам право да будем еуропејац и у исто време да мрзим штеточинску диктаторску саможиву спољну политику С.А.Д. и њен негативни утицај, а у исто време усвајајући позитивне ствари које долазе из С.А.Д. или из било ког дела света.

Просечном Балканцу је запад или Русија испрала мозак, па не могу да схвате да постоје српски национални интереси.

potenciranje rudarstva kao razvojne šanse u saradnji sa zapadnim kompanijama, čak i po cenu devastacije životne sredine
Ево овде ја могу тебе оптужити да си кинески плаћеник, евроскептик и неко ко шири антиевропске вредности, јер ЕУ стоји иза тог пројекта.
Значи 'оћу каки, нећу каки.
Опет имамо ситуацију да проЕУ опозиција се понаша антиевропски, попут некадашњих радикала, а да је власт проЕУ.
Чекај, па можда ја не верујем Вучићу ништа, али дошла је Урзула и можда верујем њој. Зашто онда не идете испред канцеларије ЕУ или немачке амбасаде да протестујете и ако треба и да нападнете те зграде и запалите их, као што неки раде са српским институцијама?

Када би постали Чланица БРИКС-а и Руси стационирали трајну Војну Базу на Копу или било где у Србији...Ми би стварно ТЕК ТАДА постали Регионална Сила а и шире.Свако би Нас ПОШТОВАО и сваки НАШ ЗАХТЕВ би разматрали са КРАЈЊИМ Поштовањем.

Запад је наш непријатељ.
ЕУ је наш непријатељ.
Они нама нису Пријатељи.
Ја сам преко 34 године и они мене мрзе и данас,као и првог дана када сам ступио на њихово Тло.
Ја то видим и осећам.
Без обзира колико се ти западњаку увлачио,шлихтао,био подређен као ова наша БЕДНА ВЛАСТ...У ОНОМ тренутку кад те искористи и исцеди-отрешће те ко Слину најообичнију..као да ниси никада ни постојао.

Чекај ти живиш на западу, а овде нама хоћеш да правиш неку Кубу или С.Кореју ?
То је крајње лицемерно и безобразно.

Ако си Ром, онда и могу да те разумем што те неки на западу мрзе, јер виде да ниси њихов, међутим ако си белац, како могу да те мрзе када се утапаш у њихово друштво.

Друго, није проблем бити С.Кореја на Балкану, имаћеш западно поштовање, али имаћеш и становништво које ће ризиковати живот да побегне из тог логора-државе, јер на менију ће бити барено корење, пржена кора од букве итд. У преводу народ ће доживети стравичан економски бродолом, а имаћемо независну и суверену државу чије ће институције се распадати, само зато што имамо нук. оружје.

Разменом становништа, да рецимо сви српски путинофили пређу у Донбас и да тамо формирају Србију, ако Путин дозволи, е у том случају је могуће да та новоСрбија достигне економски ниво неке руске периферије, али то је обично на српском нивоу, а у неким сегментима и испод нивоа, посебно у Донбасу где се креће од нуле.
Али судбина тих Срба би била као у НДХ, били би русификовани брзо, много брже него на западу, где постоје баријере које то успоравају.

Samourušavanje građevinskih objekata, izgradnja velelepnih a nepotrebnih i neisplativih sportskih i drugih objekata, kriminal van kontrole, brzo bogaćenje ljudi bliskih režimu koji do juče nisu imali ništa, odlazak najobrazovanijih i smanjivanje prosečnog IQ kao posledica toga, imigracija iz afričkih i azijskih zemalja, sistematski uzgajana mržnja prema Zapadu, potenciranje rudarstva kao razvojne šanse u saradnji sa zapadnim kompanijama, čak i po cenu devastacije životne sredine, preporučena ishrana od dva jaja i nešto parizera dnevno, raspad i odumiranje školstva i drugih institucija... Sve ono što smo smo nekada gledali samo u rubrici ''Vesti iz sveta'' Drugog dnevnika sada postaje naša realnost.

Da li vam se čini da da ćemo za desetak godina biti neka mala Švajcarska na Balkanu, kao što nam iz vlasti obećavaju, ili mala Nigerija?

Од 1992. ми смо (са краћим прекидима) земља Трећег света. Није то никаква посебна новост.

п.с. Кладим се ипак на Супер Орлове. ;)

Iza Vučića će ostati bankrot, pravi potop. Bar deset milijardi evra je ulupao u budalaštine poput Beograda na vodi, francuskih rafala i nepotrebnih puteva. A za Beograd na vodi koliko će samo para trebati za spasavanje tih objekata. Desetine miliona evra ako ne i stotine.
Beograd na vodi je privatan projekat, tu investitor snosi odgovornost. Avioni su potrebni, ne za ratovanje nego za čuvanje neba, bar taj broj aviona. Koji je to bespotreban put napravljen u Srbiji? Jaka privreda podrazumeva i dobru putnu mrežu. Po mom mišljenju jedino je nacionalni stadion promašaj jer je daleko od centra grada. Kada prođe EXPO rentabilnost tog stadiona će biti upitna.

Džamahirija ....

У име Тамњана, Џипа и Невине дечачке гузе.. АМИН.

Трио Фантастико.jpg

Beograd na vodi je privatan projekat, tu investitor snosi odgovornost. Avioni su potrebni, ne za ratovanje nego za čuvanje neba, bar taj broj aviona. Koji je to bespotreban put napravljen u Srbiji? Jaka privreda podrazumeva i dobru putnu mrežu. Po mom mišljenju jedino je nacionalni stadion promašaj jer je daleko od centra grada. Kada prođe EXPO rentabilnost tog stadiona će biti upitna.
Ništa se tu više ne zna šta je javno a šta privatno. Za te pare mogle su se u Kini kupiti bar dve eskadrile aviona 4+ generacije sa naoružanjem. Srbiji treba i dobar pod zvučni avion poput JAK-130 ili njegov italijanski ekvivalent. Ko će otplaćivati te dugove? Ovako slabašna privreda sa slabom proizvodnjom i malim izvozom. Sad je Srbija dobila kreditni rejting pa će se još zaduživati. Vučić i SNS vode Srbiju u dužničko ropstvo i siromaštvo.
Dobar deo ovih autoputeva se mogao izgraditi kao brzi putevi i uštedeti pare.

Ми смо у далеко горем Положају него те престижне афричке Земље типа Нигерије,Нигера,Малија који су се ОСЛОБОДИЛЕ свог Ропства.
За РАЗЛИКУ од тих,наведених афричких Земаља,Србија ЈЕ И ДАЉЕ КОЛОНИЈА којом управља колонијални Намесник по имену ...
по Имену,овог ЗЛА које себе зове председником.
Шта вам није јасно?

Па мени није јасно ми тог Џуџубана патриЈоту и његове покровитеље нисмо мало бар оголили на пример 'вакО..

toliko su nesposobni za išta osim laganja i krađa da će se sistem urušiti sam od sebe...Vučić je okupio oko sebe klimoglavce sa crnim rupama u novčanicima...posle Litijuma i nadstrešnice rejting im vrtoglavo pada...još par takvih afera i biće u nokdaunu...samo se traži neko pogodan za zapad čija smo kolonija da ih zameni...

Mогао би' ја да га мењам :idea: Обећавам мање провизије а и битићу финиИ.. :smeker:

Za te pare mogle su se u Kini kupiti bar dve eskadrile aviona 4+ generacije sa naoružanjem.
Kineski avioni za sada nisu pouzdani, a i kupovina oružja od Kine bi izazvala revolt kod Zapada.
Sad je Srbija dobila kreditni rejting pa će se još zaduživati. Vučić i SNS vode Srbiju u dužničko ropstvo i siromaštvo.
Dobar deo ovih autoputeva se mogao izgraditi kao brzi putevi i uštedeti pare.
Koja razvijena zemlja nije danas u dužničkom ropstvu? Svi hoće da žive život punim plućima a niko ne želi da se bilo čega odrekne.

nema krađe dok ne aminuju gazde sa zapada...a upotrebna vrednost Vučića je za njih sve manja...on će sad probati da se prišljamči Trampu i za očekivati je da SAD postane glavni stub u njegovoj spoljnoj politici jer Ruse je izdao, a EU ne voli diktatore...

Какав сад црни Запад.. Зар ПреЦедник не рече скоро како смо ми ''независна и богата земља''??

Запад је наш непријатељ.
ЕУ је наш непријатељ.
Они нама нису Пријатељи.
Ја то видим и осећам.

ЈааооО па то је дивно. :zaljubljena: Кад стиже и други окупатор да увежбамо културно-уметнички програм?

п.с. Кад само помислим.. Шта би било да Руси нису купили НИС?'' одмах осетим олакшање и благодет њиховог доласка.

Back