Da li Srbija napreduje?

Kakvo crno napredovanje , to slikanje sa stadionom u pozadini namenjeno je krezavim morbilama .
Srbija prema Fiskalnom savetu ostvaruje 2, 1 % godišnje BDP-a a prema NBS to iznosi 2, 9 % .
Jedna trećina tog rasta čini poljoprivreda pošto je prošle godine toliko ostvarila gubitak zbog suše . Drugim rečima 1/3 našeg rasta BDP zavisi od kiše ; ima kiše skoči BDP za jednu trećinu , nema kiše padne BDP za jednu trećinu .
Druga trećina našeg rasta je porast cene električne energije i gasa iznad cene inflacije . To je čisto obračunska manipulacija.
Treći deo rasta od oko 1% je upitan i to je ta razlika između fiskalnog saveta i NBS.
Znači mi u suštini sa stanovišta postavljenog ekonomskog sistema i modela razvoja nemamo rast uprkos upumpanih tri ipo milijardi evra novih zaduživanja što iznosi 5% našeg BDP-a . Takav sistem bez zaduživanja ne bi bio ni na nuli , mi zadužujemo sledeće generacije da bi neko opstao na vlasti i kako bi se stvorio privid da sve funkcioniše kako treba. Jedini koji od svega toga ima korist jeste zajmodavac zapravo strane banke.

A što se tiče gradnje stadiona , pa on ne može isplatiti svoje redovno održavanje a ni za sto godina neće isplatiti pare koje smo pozajmili zbog njega , Čist gubitak da bi se neko slikao pored njega.
Pravimo nov fudbalski stadion,za kakve fudbalere,koje se raduju sto su igrali nereseno,pa otisli na evropsko prvenstvo.To treba da budu nagradjeni oni koji pobede sve u grupi,pa na prvenstvu,kako prodju.Gradimo stadione,nikakv fudbal nemamo,gradimo crkve,a sve manje vernika,gradimo vrtice,a sve manje dece.I sta je tu dobro,sto smo dali placeve za strane firme i dok drzava placa radnike,oni ce ostati tu,a cim drzava zatrazi od tih gazda da placaju ranike,oni ce otici.Tako nam je dobro,da se veoma plasim buducnosti dece i unuka.
 
U Srbiji je sve srednja klasa......
Znaci sve te novopoecene jajare koje imaju po jedan stan u BG na vodi , to je srednja klasa..
Pa privatnici koji otvore uz dil sa nekim iz vlasti , to je srednja klasa
Pa clanovi inspekcija u opstinama koji muvaju i blokiraju kao pse lutalice sto blokiraju da im neko ne naskoci na njihove lujke, tako i ovi blokiraju izgradnju , radnju i sve sto mogu da bi otvorili prostor sebi i svojima...

Sve je to srednja klasa..

I imamo radnicku klasu , isto kradu sve sta stignu , samo im male rucice, pa kraduckaju i prave se posteni...
E to je radnicka klasa...

To sto ova srednja klasa nekad dogura mafijaskim potezima do 100 mil evra, ne cini je gornjom klasom
E kad stigne do 200 300 mil evra, onda proradi sistem zastite i postaju visa klasa....tj vec imaju da oni sami kupuju parcele koje im skupljaju dileri nekretnina, da biraju kad ce sta da grade, da biraju sta ce da se nekom drugom dozvoli....

Ovako ja to shvatam:
- srednja klasa to su oni što imaju sve, stan, posao, platu, soc i zdravstveno, letovanje ili zimovanje, auto.

Dakle srednja klasa ima sve po jedno i ništa im ne fali.

- Viša i Visoka klasa, svega imaju u duplikatu, triplikatu ... Imaju više nego što im treba.

- Donja klasa, njima jadnicima nešto fali, stan, posao, klopa ...

Nemojte se zbunjivati glupavim sociološkim nomenklaturama, svesnim građanstvom i sličnim manipulatorskim oruđima !
 
Poslednja izmena:
Vidite koliko se po Beogradu radi i gradi renovira i obnavlja.
DF6EEC03-67C7-49F8-A4F2-3D88DC949601_w1200_r1.jpg
 
Direktor PIO fonda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Relja Ognjenović objavio je na svom Instagram nalogu spot u kom se vidi kako jednom starijem bračnom baru u Zucu poklanja zamrzivač.

Ognjević je naveo kako je posetio porodicu dugogodišnjih članova SNS-a u podavalskom naselju Zuce, u beogradskoj opštini Voždovac.

„Razgovarali smo o njihovim potrebama i problemima i o svakodnevnim dešavanjima. Nikoga nećemo ostaviti na cedilu i to je ono po čemu nas ljudi prepoznaju i zbog čega nam upućuju reči hvale već punih 15 godina“, naveo je Ognjenović u objavi koji je završio izbornim sloganom svoje stranke: „Srbija ne sme da stane“.

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
 
PIO .....potrebe........RFZO........sudije......socijalno ..........neko se smrzao, neko umro zbog prisile na nebrigu....itd itd....

Vucic......socijalne karte......10 godina pripreme........30 godina do realizacije.......100 godina samoce....
 
Cekaj, od svega napisanog, ti si se uhvatio za pezorativnu rec koju sam u sali upotrebio u ozbiljnom postu?

Ne, nego biti gazda je isto što i biti portir u firmi.
Ne može to svako !

Ovo je najvažnija filozofija koju neiskusni tek treba da iskuse i usvoje.

U pravom društvu (u društvu iskusnih) ne postoje gluposti tipa gore-dole, levo-desno ...

Svako je tamo gde treba da bude.
 
Da li novi putevi, fabrike, bolnice i stadioni znače da Srbija napreduje ili ne? Da li pozitivna poslovna klima koja privlači investitore da otvaraju proizvodne pogone u Srbiji znači da Srbija nazaduje ili znači da ide napred? Da li je bolje bilo pre 2012. godine?

Novi stadion u Loznici
Pogledajte prilog 1455794
zar nema prečih stvari od stadiona? ovi stadioni su samo za slikanje pred izbore..posle će da zvrje prazni jer su napravljeni u gradovima koji nemaju potrebe za stadionima na nivou UEFAe jer u tim gradovima ne igraju čak ni neki prvoligaši....inače sve što se zida i gradi radi se iz kredita, a ko će te kredite da vraća to ljudima u vlasti nije bitno jer će oni kad izgube na izboprima da odu iz zemlje da uživaju u blagodetima poreskih rajeva....
 
zar nema prečih stvari od stadiona? ovi stadioni su samo za slikanje pred izbore..posle će da zvrje prazni jer su napravljeni u gradovima koji nemaju potrebe za stadionima na nivou UEFAe jer u tim gradovima ne igraju čak ni neki prvoligaši....inače sve što se zida i gradi radi se iz kredita, a ko će te kredite da vraća to ljudima u vlasti nije bitno jer će oni kad izgube na izboprima da odu iz zemlje da uživaju u blagodetima poreskih rajeva....
Na tim stadionima će se igrati sport u Srbiji. A to nije mala stvar.
 
Pa svi se ugrađuju, svi su postali neki menadžeri i ugovarači poslova. Tako je svuda a ne samo kod nas.
pa nije baš...ovde se ugrađuju političari...a na zapadu političari nemaju veze sa tim izgradnjama...tamo i nema tog slikanja i halabuke kad se nešto otvara..ako fudbalskom klubu treba stadion on tamo uzme kredit iz banke i posle otplaćuje od novca zarađenog prodajom ulaznica, prava prenosa i trgovine igračima...tako stvari dođu na svoje da klub koji više zarađuje dobije i stadion a ne ko ovde gde političari naprave fudbalski stadion po UEFA standardima tamo gde se i ne igra fudbal...

slično je i u drugim oblastima...ovde svaka izgradnja bilo čega košta otprilike duplo više nego na zapadu jer mafijaške hobotnice u liku političkih stranaka i lokalnih kabadahija moraju da se namire...ili ti misliš da ti sendvič, olovka, kafa, jakna, majca sa likom el prezidentea dolaze od članarine?
 
domaćin kad uzme kredit gleda da ga uloži u nešto čime će da vrati kredit i još i nešto zaradi...budala kad uzme kredit slupa ga na kladionice, drogu, piće i zabavu....svi krediti koje ova država uzima su bacanje u vreću bez dna...nešto se napravi, nešto zarade oni koji ugovaraju posao, neko se hvali time pred kamerama, a kredit će da vraćaju unuci...sećam se pre jedno mesec dana ovaj naš ministar finansija sa plagiranim doktoratom kaže jesmo sad smo uzeli 6 milijardi evra kredita ali 4 smo odmah dali za otplatu starih kredita (inače krediti su skuplji nego što su ranije bili da ne bude da se to radi zbog štednje) tako da smo se u stvari sad uzajmili samo 2 milijarde evra....e majstore ti ako uzimaš veći skuplji kredit da otplatiš manji jeftiniji da ne bi morao da proglasiš bankrot, ti si onda u dužničkom ropstvu kao narkoman kome treba sve veći i veći fiks...
 
Tako neki kažu da padaju i pečeni pilići sa neba.. je li ko vidio..? Pa et - nije.
Kad pišeš (i tvrdiš) da neko krade, kako ćeš potvrditi tu svoju tezu? Sa čime.. vidio lično ili javno procesuirano, ili pa et, krade se.

Ovo je obično zamlaćivanje i predstava za malo veće naivčine. Niko ne brani lopove i lopovluk ali kad tvrdiš nešto, moraš imati dobro osnovu za to.
"Da li Srbija napreduje"? U prodaji katanaca, tu sigurno ne.. :mrgreen:

Srbija ne napreduje, jer u Srbiji "mora sve da stane" ?! Baš kao u neko bivše "srećnije" vrijeme katanaca i kratera na putevima, kao na Marsu.
Hoće sad da nas ubjedjuju da se nekad vozilo brže, udobnije i ljepše po takvim "magistralama" nego po modernim auto putevima kao danas. :lol:

А што мислиш да се не краде? То што нико није ухваћен, нема везе са поштењем.
 

Back
Top