Da li smo zaboravili ko smo? Ako jesmo - zašto?

Zaborav kotrlja i kovitla.
U punoj snazi nas mnogo toga ne zanima, a kad snaga krene da napušta, um slabi.
Svako vreme ima svoje breme, ali vreme ima i kvalitet proticanja, i vratiti se nikad neće, a mi samo odmičemo, a čovek ima tendenciju i dar umirivanja sebe samog. To košta i plaća se smenjivanjem sećanja, njihovom suptilnom izmenom i konsolidacijom sa svojim bitkom u ovom i ovakvom svetu.
Uprkos svemu, ide se uprkos svetu... a to nosi sa sobom svoje tegove koji nas žele neminovno oštetiti za nadu i veru i ljubav.

Zaborav kotrlja i kovitla.
U punoj snazi nas mnogo toga ne zanima, a kad snaga krene da napušta, um slabi.
Svako vreme ima svoje breme, ali vreme ima i kvalitet proticanja, i vratiti se nikad neće, a mi samo odmičemo, a čovek ima tendenciju i dar umirivanja sebe samog. To košta i plaća se smenjivanjem sećanja, njihovom suptilnom izmenom i konsolidacijom sa svojim bitkom u ovom i ovakvom svetu.
Uprkos svemu, ide se uprkos svetu... a to nosi sa sobom svoje tegove koji nas žele neminovno oštetiti za nadu i veru i ljubav.
Lepojko moja, odavno nisam ovakav komentar pročitala...
Lepota u rečima...
Hvala...
Muzika za bogove...

U snimku je ceo razred bio zastrašen i najgore ucenjen...
Od straha i želje za uspehim su skoro zaboravili da budu ljudi...

Osim divne Hane B. koja je pokazala čovečnost...

Zašto su ostali zakazali u tome?

Lepojko moja, odavno nisam ovakav komentar pročitala...
Lepota u rečima...
Hvala...
Muzika za bogove...

U snimku je ceo razred bio zastrašen i najgore ucenjen...
Od straha i želje za uspehim su skoro zaboravili da budu ljudi...

Osim divne Hane B. koja je pokazala čovečnost...

Zašto su ostali zakazali u tome?
Zašto?
Iz straha i objektivnih ograničenja da zauzmu svoj originalni stav?
I od čega je tačno bio taj strah? Uglavnom od biti prokazan, odbačen, pokuđen, i konačno usamljen, otuđen.
Kontrast zapovesti dobrog/lošeg autoriteta i šta osećamo da treba činiti je u upotrebi oduvek.
"Žrtve su sve zanemarljive da se ostvari CILJ!";
Neka izvinu, a koji i čiji cilj, pošto to moj cilj sigurno nije???

Da li se ovo dešava u nekom smislu i kod nas?

Dešava se i kod nas. Mnogo ljudi, iz straha, slepo slušaju negativce i ne mogu da se oslobode i kažu dosta.

I uvek nas prijatno iznenade pojedinci. Dovoljno hrabri da se bore ne samo za sebe već i za ostale.

Živimo u surovnim vremenima, kada je najteže biti i ostati..Čovek..

Pogledajte ovaj snimak do kraja...
traje svega 2 minuta

Pa ćemo komentarisati...

Ja sam se rasplakala...

Da li se ovo dešava u nekom smislu i kod nas?

:sad2: :sad2: :sad2:

Ceo zivot se bunim ili dizem glas protiv neke nepravde, kostalo me je, ali bolje tako.
Mozda ovakva lekcija treba da se ponavlja u skolama.

(o ruznijem delu istine radije ne bih)

Zašto ne, kada to prvo treba naučiti djecu?

Bolje da nauce sami, dotle ih volim bezgranicno. Sto duze ne nauce pravu istinu, to ce mozda biti srecniji.

Prvo i verovatno jedino sto mozemo (i sto jedino moze eventualno da im pomogne u buducnosti) je da naucimo nasu decu da kriticki razmisljaju. Sve ostalo su neka nasa smatranja, ambicije i proslost, mi necemo znati kakav ce biti njihov zivot.

Back