Da li smo se previše opustili?

Šta bi se desilo, sutra se probudite bez neta....zauvek....nema.
Da li imate, kupujete knjige? Pravite biblioteku?
Da li ste izradili slike koje imate na telefonu? Da li zapisujete recepte?
Da li bi umeli decu da školujete? Sami, kući? Razmišljate li nekada o takvoj situaciji?

Bilo bi mi žao zbog nekih fotografija i zbog elektronskog bankarstva.

Bold 1: Imam mnogo knjiga i planiram kupovinu novih naslova.

Bold 2: Slike imam na računaru, ali i na netu, doduše na netu manje. Imam svesku sa receptima. 🙂

Nemam svoju decu. Imam male rođake kojima odrasli brane da igraju sve vreme igrice.

Imam i sestrića i sestričinu, odrasle. Ne znam kako bi radili prezentacije koje rade na fakultetu i šta bi bilo sa skriptama koje skidaju sa interneta. Na sreću, još malo studiraju..uskoro završavaju fakultete..državne.

Sestričina bi danima i mesecima bila ljuta ukoliko nestane internet i mobilni. Sestrić ne bi. Bavi se i sportom i voli da putuje.

Mogla bih da budem bez neta, i mogla bih da čitam ( i ovako čitam dosta ).

Međutim, imam bliskih rođaka koji rade u IT sektoru i znam da bi im bilo teško..

Možda ne umem da misao pretvorim u reč. Ljudi su robovi, bezuslovno su pristali na to. Nekada su knjige bile zabranjene. Nekada su ih i palili. Sve u svrhu da ljudi ostanu nepismeni i u neznanju. Sada su nam dopuštene sve informacije, ali ljudi biraju lakši put neznanja...

Nisu dostupne informacije nego podaci.
Podatak je sve. Informacija je skup podataka koji si Ti odabrala da predstavja za Tebe odredjenu informaciju.

Velika je greska sto ljudi misle da je internet pun informacija. On je samo pun podataka od kojih je preko 90% laznih podataka, a svega 10-tak posto korisnih od kojih mogu da se prave informacije.

Ljudi ne biraju laksi put neznanja, ljudi, jednostavno, nisu sposobni da u moru takvih podataka se snadju.

Nisu dostupne informacije nego podaci.
Podatak je sve. Informacija je skup podataka koji si Ti odabrala da predstavja za Tebe odredjenu informaciju.

Velika je greska sto ljudi misle da je internet pun informacija. On je samo pun podataka od kojih je preko 90% laznih podataka, a svega 10-tak posto korisnih od kojih mogu da se prave informacije.

Ljudi ne biraju laksi put neznanja, ljudi, jednostavno, nisu sposobni da u moru takvih podataka se snadju.
Medju tim podacima su i moji omiljeni recepti, provereno. Bez interneta ja ne bih tako dobro kuvala jer podaci koje imam u pismenoj formi su veoma oskudni i jednolicni 😁

Da li ste izradili slike koje imate na telefonu? Da li zapisujete recepte? Da li bi umeli decu da školujete? Sami, kući? Razmišljate li nekada o takvoj situaciji?
Meni ne treba internet da bih zaradio pare, to ovi sto striktno zavise od njega neka se pitaju sta i kako.

Internet mi ne znaci nista.
Naucio sam da zivim na selu pod dede i bake.
Sto se tice skolovanja...nikad nije bilo dostupno svima.
Znanje koje treba da se prenosi moze i mimo skole.
A to je kako nesto posaditi ili posejati i kako preziveti i napraviti stolicu ili sto.
Bankarstvo i slice gluposti su iluzija.
Fotografije? Imam dovoljno izradjenih ne netu nemam n ista.
Muzika? Ne treba mi.
Iebes interner. Zivot je tamo negde.

Da li ste izradili slike koje imate na telefonu? Da li zapisujete recepte? Da li bi umeli decu da školujete? Sami, kući? Razmišljate li nekada o takvoj situaciji?
Ne volim elektronske knjige, svakako idem u biblioteku. A i tamo bi mi bilo ok da pretražujem po policama umesto el. pretrage.

E mnogo bi mi bilo krivo za slike. Baš bih moglada sredim to đubre i izradim one koje mi znače.

Recepte uglavnom čuvam u glavi, jednom kad napravim zapamtim sastojke i princip, a tačna mera, tipa šećer nije toliko bitna, tj. odnos brašna i tečnosti, masnoće, jaja, šećera uglavnom znam otprilike.

Nedostajala bi me elektronska komunikacija, u početku ne bih znala šta ću sa sobom i onda - otišla kod komšinice na kafu :)

Имам залихе књига.Нисам израдио слике са телефона.Умео бих да школујем децу без интернета,у смислу да их васпитам.
Генерално,мислим да би нестанак интернета изазвао већи проблем младима у односу на старије генерације.

Knjige sam uglavnom poklonila gradskoj biblioteci.
Slike imam na kompjuteru i diskovima, ali ih gotovo nikad ne gledam. Sve manje i ređe fotografišem, pogotovo događaje i dešavanja. Fotografisanje mi odvlači pažnju i onemogućava me da se u potpunosti posvetim doživljaju.
Sve ostalo takođe imam zapisano/sačuvano na kompjuteru i diskovima.
Kad ne bi bilo interneta, izgubila bih "prozor u svet". Ne bih volela da se vratim u takav život.

Било бих много дружења,Куповало би се плоча,касета,онда бих купио фотоапарат и све што долази за прављење фотографија.слушао бих се радио ишло би се у боскопе... итд

Back