Da li smo se previše opustili?

Sad ovako na blic ...

Zagadjenje, Porast saobracajnih nesreca, restrikcije, vode, struje
Epske nestasice proizvoda,
Cene svega bi skocile u nebo
Visestruki porast kriminala i ubistava
Zdravstveni kolaps
Ne bih imao pristup edukaciji (znanje bi bilo rezervisano samo za bogatu elitu),
Kvalitet obrazovnih ustanova bi se srozao, deca bi generalno imala manje znanja nego danas
Gotovo da bih izgubio svaki kontakt sa rodjacima i prijateljima koji zive preko,
Svuda oko mene nepregledni redovi

Ne bih imao gotovo pojma sta se dogadja u zemlji, u svetu, informacije bi se sirile dosta sporije
Redje bih slusao muziku, gledao filmove ...

Posto bih i ja u sustini ostao bez posla vrlo je verovatno da bih cinio sve da osnujem neko pogrebno preduzece. :think:

Sad ovako na blic ...

Zdravstveni kolaps
Ne bih imao pristup edukaciji (znanje bi bilo rezervisano samo za bogatu elitu),
Kvalitet obrazovnih ustanova bi se srozao, deca bi generalno imala manje znanja nego danas
Gotovo da bih izgubio svaki kontakt sa rodjacima i prijateljima koji zive preko,

Ne bih imao gotovo pojma sta se dogadja u zemlji, u svetu, informacije bi se sirile dosta sporije

Posto bih i ja u sustini ostao bez posla vrlo je verovatno da bih cinio sve da osnujem neko pogrebno preduzece. :think:

Sad ovako na blic ...

Zdravstveni kolaps

Ono što mi je privuklo pažnju, ne bi imao pristup edukaciji .....zašto?

Naviknu se, ok. To je u ljudskoj prirodi da se prilagođavaju. Ali, dok se ne naviknu, šta se dešava? Cela populacija mladih bi bila u depresiji bez interneta....
To su tehnicke stvari.

Ko je sklon depresiji, on ce biti u depresiji, ma sta da se desava oko njega.

Ko nije, bice mu tesko, teze tehnicke stvari i sl., ali ce da se trgne, promeni navike, bori.

Ljudi previse daju znacaju/krive neke tehnicke stvari.

Tesko je, bice teze, jbga, to je to.

Ono što mi je privuklo pažnju, ne bi imao pristup edukaciji .....zašto?
Zato sto riznica edukativnog materijala koja je na internetu sigurno ne bi bila besplatna bez njega, (niti bi mnoge stvari uopste postojale) mnogi istrazivacki radovi i grupni projekti su nastali zahvaljujuci zajednickom kolaboracijom stotine hiljada ljudi putem interneta, tako nesto bi se izgubilo, pristup takvim materijalima bi bio ogranicen samo onima koji imaju mnogo novca.

Zatim udzbenici, knjige, predavanja ... sve to kosta.

I za najmanju sitnicu koju zelim da popravim bih morao da platim "majstora" ili da odem na neki kurs

Šta bi se desilo, sutra se probudite bez neta....zauvek....nema.
Da li imate, kupujete knjige? Pravite biblioteku?
Da li ste izradili slike koje imate na telefonu? Da li zapisujete recepte? Da li bi umeli decu da školujete? Sami, kući? Razmišljate li nekada o takvoj situaciji?
kapirao bih da dolazi kraj sveta. a pred kraj sveta sam obecao da cu taaaaako leeeepo da jebbem ovu moju komsinicu (sad, najverovatnije na silu)

Lagodnom življenju su naučeni, zašto ih ne naučiti i preživljavanju? Stara, prirodna znanja nisu sklonjena, zanemarena su, samim tim i zaboravljena....
Нека су занемарена, нека склоњена (што не значи да се и до неких од њих не може доћи). Преживљавању у природи - на селу, у шуми или у градској џунгли? Наравно, из увода се чита да је ово прво и да размишљаш, ако сам добро схватио - шта ако се деси неки већи преокрет? Али, да, зашто их не научити и преживљавању.

Back