Da li smatrate da ste životno uspešniji od žena?

Malo kad se obrne percepcija, i nije tako smesno?

IMG_2095.jpeg
IMG_2096.jpeg
IMG_2097.jpeg
IMG_2098.jpeg
IMG_2099.jpeg
IMG_2100.jpeg
IMG_2101.jpeg
IMG_2102.jpeg

Мени је драго што жене данас свесно јуре мушкарце који ходају на своје две ноге јер само сазнање да ти као мушкарац знаш да жене желе мушкарца који је ситуиран, који зна шта жели, где иде - направиће од тебе јачег мушкарца. Данас се то осуђује али по мени без разлога јер то је природна селекција која ствара јаче мушкарце и која није постојала у сторого патријархалном систему где су жене без поговора све извршавале и удавале се за кога год само ето да буду удате, да их не прозива родбина док мушкарци никакав реалан труд око њих нису морали да испоље, малтене брак и деца су ти били поклоњени, а да прстом ниси мрднуо осим оним доњим. И после се питамо како смо дошли у ову ситуацију данас у каквој је свет - па ето тако што су створене генерације слабих мушкараца. Ако си шоња, ако си њоњав, склон константом кукању, данас ћеш теко наћи жену. И то је добро јер помаже природи да елиминише слабе карике. Сурово звучи али такав је свет, на суровој селекцији се развија од првог атома до свега осталог.

Poslednja izmena:
Не знате начин да им истерате такве идеје из главе?
Prije je prangija rješavala takve nedoumice.
Nažalost... bijela kita ne strši i ne sjaji, kako jednom jeste.
Nemam odgovor na ovo i duboko mi je žao zbog toga.
To, što moja kita strši, ne opravdava ostale lijene, bijele kite, koje ne strše.

Iz dubine duše žalim zbog toga i želim da bijela muška i ženska rasa, ponovo nađu zajednički jezik, a kita zastrši, dok piz*da procvijeta.

Морали би дефинисати шта сматрамо успехом.Да ли материјслно стање , да ли еморивно , да ли породица ...да ли социјални статус...
Но небитно у глобалу мислим да живимо у времену у којем су се жене боље снашле али за узврат многе су морале жртвовати своје породице.
Иако идемо ка неком финансијском , емотивном и сексуалном неолиберализму мислим да је човек без обзира на привид ипак већи роб и мушкарци подељени од жена у неким строго партнерским односима све због неке "каријере"
.Шта би била та каријерара? Неко ново самопотврђивање и признавање у неким областима у којим раније нисте били а до тог признања вам је стало природно.
Јер акценат друштвени медијски и оно на шта нас усмеравају је у том правцу на себе. А шта у себи ?
Мислим да то ЈА и даље остаје гладно неистражено и несхваћено јер ни гламур ни сјај ту рупу не може затворити.
Људи су у ствари жељни просте среће и задовољства и унутрашњег мира. Међутим то нови трендови не нуде , нуде неке златне јабуке кроз сталне и свакодневне фрустрације , стрес и одрицања.

Овде нисам одвајао мушкарце од жена са истим се стварима суочавају у том погледу можда су жене мало успешније али плаћају скупу цену које тренутно нису свесне то је Вавилонска тескоба и зачарани круг виртуалне среће којој је потребно свакоднрвно самопотврђивање ....успешан сам , јак сам , добро пливам , завиде ми , бићу још јачи , још бољи , одговорићу сваком изазову ....
Међутим гледањем стално у напред човек не види шта је оставио назад...обично погледа након много , много година....ретко ко буде срећан већ то сматра ценом жевота.

На жалост ова времена нису оставила превише избора.

kako si ovo lepo napisao! Mislim da u ovo danasnje vreme, prenatrpano tehnologijom koju svi koriste nedostaje ljudska sustina. Da li smo mi mi ili smo samo konzumenti svega sto mi medjusobno jedni drugima se trudimo da prodamo. Ja sve nekako iscekujem neku vrstu mentalne revolucije, podpomognuti znanjem iz drustvenih nauka, gde je tehnologija samo pojacalo, a sustina prepoznata samo kao ljudska.

U filmu Powder (jedan od meni najomiljenijim) ide sledeci dijalog:

Donald Ripley: It has become appallingly clear that our technology has surpassed our humanity.
Powder: Albert Einstein.
Donald Ripley: When I look at you, I have hope that maybe one day our humanity will surpass our technology.

I da ta hope/nada je ta koja me jos drzi da ne kazem 'ovo vise nema nikakvog smisla'

то је природна селекција која ствара јаче мушкарце и која није постојала у сторого патријархалном систему где су жене без поговора све извршавале и удавале се за кога год само ето да буду удате, да их не прозива родбина док мушкарци никакав реалан труд око њих нису морали да испоље, малтене брак и деца су ти били поклоњени, а да прстом ниси мрднуо осим оним доњим.
У патријархалном друштву си као младожења морао да задовољиш чланове младине породице -- пре свега њеног оца. А услови које су они постављали нису били баш једноставни.

У модерном друштву мораш да заадовољиш услове које је поставила невидљива група људи која управља медијима и која на тај начин утиче на младе девојке у формирању њихове перцепције о идеалном мушкарцу.

Шта је од та два природна а шта вештачка селекција? :think:

У патријархалном друштву си као младожења морао да задовољиш чланове младине породице -- пре свега њеног оца. А услови које су они постављали нису били баш једноставни
Били су и више него једноставни. Осим ако не мислиш на оне богатије слојеве друштва али што се сиротиње раје тиче услови су били преједноставни - да си мушко и да имаш кров над главом.

У модерном друштву мораш да заадовољиш услове које је поставила невидљива група људи која управља медијима и која на тај начин утиче на младе девојке у формирању њихове перцепције о идеалном мушкарцу.

Шта је од та два природна а шта вештачка селекција? :think:
У оба случаја мораш да испуниш услове које људи наметну с том разликом што је модерни приступ далеко тежи, а тежина је та која кроз селекцију филтрира најјаче појединце што је далеко ближе природној селекцији него патријархални приступ иако су и један и други вештачки.

Били су и више него једноставни. Осим ако не мислиш на оне богатије слојеве друштва али што се сиротиње раје тиче услови су били преједноставни - да си мушко и да имаш кров над главом.
Мислио сам не све слојеве. И не бих се сложио да су услови били једноставни за нижи слој.

У оба случаја мораш да испуниш услове које људи наметну с том разликом што је модерни приступ далеко тежи, а тежина је та која кроз селекцију филтрира најјаче појединце што је далеко ближе природној селекцији него патријархални приступ иако су и један и други вештачки.
По чему је данас теже доћи до девојке? На који начин је, например, сексуална либерација отежала приступ сексу? Никад лакше доћи до секса него данас. Девојке су све више и више на изволте. Осим тога, није битна само тежина већ и оно што мушкарац мора да постане да би дошао до девојке. Да ли мора да постане нешто добро или нешто лоше? Не можеш да гледаш само тежину. Шта ако се путем медија, а преко жена, спроводи феминизација мушкараца?

Мислио сам не све слојеве. И не бих се сложио да су услови били једноставни за нижи слој.

По чему је данас теже доћи до девојке? На који начин је, например, сексуална либерација отежала приступ сексу? Никад лакше доћи до секса него данас. Девојке су све више и више на изволте. Осим тога, није битна само тежина већ и оно што мушкарац мора да постане да би дошао до девојке. Да ли мора да постане нешто добро или нешто лоше? Не можеш да гледаш само тежину. Шта ако се путем медија, а преко жена, спроводи феминизација мушкараца?

I onda se dodje do pitanja - koliko livade jedan prosecan moderan muskarac moze da pokosi? Kosom, ne masinama. Pod uslovom da zna uopste da kosi kosom, pa cak i da je ima.

I onda se dodje do pitanja - koliko livade jedan prosecan moderan muskarac moze da pokosi? Kosom, ne masinama. Pod uslovom da zna uopste da kosi kosom, pa cak i da je ima.
Осим физичких постоје и менталне особине. Кад узмеш мушке менталне особине и феминизираш их, тј. учиниш их мање мушким а више женским, шта добијеш? :think:

Осим физичких постоје и менталне особине. Кад узмеш мушке менталне особине и феминизираш их, тј. учиниш их мање мушким а више женским, шта добијеш? :think:
metroseksualca, mislim

ali to nije bila poenta onog sto sam napisao. Poenta je da ako nam ukines civilizaciju danas, mi ne bi preziveli, makar za toliko koliko bi mogao da okosis deo zitnog polja da zamesis hleb, cak i ako znas da kosis a gde je sve ostalo. Mi smo vec nesposobni cak i uz pomoc civilizacije. Cak ne moras muskarca ni da feminizujes.

A ovo gore bi morao vise da elaboriras da bi moglo da se shvati. Sta si ovde zapravo mislio: 'Кад узмеш мушке менталне особине и феминизираш их, тј. учиниш их мање мушким а више женским,' na kave osobine ciljas?

Poslednja izmena:

Back