ti stvarno mislis da bih ja podrzavao izraelce da su oni muslimani a palestinci budisti. Kako pobogu da podrzim sad da Bosanci odu na Bali i tamo formiraju entitet i jos zabrane lokalnim ljudima da voze autoputem kojim bosanci voze jer moze neki bombu da baci na njih. Pretjerao si malo
Ne lazem ja sebe vec ti pricas pricu- svakako da je prosjecni balkanski musliman na strani palestinaca u prvom redu zbog vjere ali to bi bilo nedovoljno da nijesu u stanju i da se po drugoj osnovi identifikuju sa sudbinom palestinaca. Guslar stvari nijesu tako jednostavne. Muslimani ginu svugdje okolo pa se balkanski muslimani mnogo ne cešu.
Palestinci su daleko od nevinih u svemu ovome.
Ovo je Dalal Mugrabi, Palestinka koja je 1978 ubila 33 izraelskih civila, medju njima 13 bebi.
I ona se danas smatra kod Palestinaca heroinom
Palestinci ubijaju Izraelce i vrse teroristicke akte nad civilima decenijama unazad, oni podrzavaju islamisticki teror u Iranu, Afganistanu, teror napade u Americi 9/11, i ti mislis da su to neke nevine zrtve? Ti identifikujes sa sudbinom Palestinaca, terorista punih mrznji prema drugima?
Muslimani kroz istoriju su vecinom bili agresori a ne zrtve, Muhamed je sirio islam macem a ne ljubavlju. U Kuranu vise se govori o nasilju nego o ljubavi, i zato sve sto mi cujemo o islamskim drzavama uvijek je u pitanju nasilnici - Al Kaida, Isis, Hezbollah, Hamas, Sjecenje Glava, itd. Nije to slucajnost, nije to zavjera protiv muslimana - nego tamna priroda Islamskog ekstremizma i istorije.
Opet ti na bazi interesa.
Ja ti kazem da Izrael u americi nije pitanje interesa vec strasti i nacina na koji vidis svijet( to se cak i navodi kao glavni razlog podrske Izraelu-shared values). Treba ti malo da sjwdnes da pricas sa evangelistima o Izraelu pa da vidis koje to interese oni vide.
Nije strast vec prakticnost. Da li bi ti ako si skolovan civilizovan covjek - zelio za komsiju nekog ko ima posao i manire, ili nekog besposlicara koji bije zenu i pravi probleme?
To je izbor izmedju Jevreja i Palestinaca. Jevreji, volio ti ili ne, su cvecka od naroda globalno, uporedjenju sa Arapima.
Kom je u interesu produzenje ove situacije i sta je druga mogucnost. Ono sto ti predlazes da sve to pripadnw izraelu a ja sam za to nije prihvatljivo izraelcima jer bi to znacilo unistenje izraela. Ti si prakticno antisemita u ocima izraelaca
Pa ocito je Izraelcima u interesu, jer zele da smanje broj Palestinaca da ne bi bili oni manjina u sopstvenoj drzavi.