gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Andreavk:Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Negativan !!! Pokušaj da sprovodiš slobodu govora u punom bioskopu, za vreme neke napete scene, pa kad pukne šamar ... !!!
Andreavk:Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Ovo je velika istina!Bravo Margott!!!Margott:znati, smeti, hteti, cutati.
alien:Andreavk:Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Konflikte ne stvara sloboda govora nego naš mentalitet koji je navikao na zabrane i ograničenja od strane autoriteta, a ne na samokontrolu.
MaranAta:alien:Andreavk:Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Konflikte ne stvara sloboda govora nego naš mentalitet koji je navikao na zabrane i ograničenja od strane autoriteta, a ne na samokontrolu.
Чак и тамо где није било забрана од стране ауторитета, галамити около шта те воља је узалудно, јер те и тако нико не чује... бадава трошиш гласне жице. :wink:
Sloboda govora kao sloboda uopste je divna stvar.Nasilju vodi zloupotreba te slobode.Nije kriv govor,vec kad neko zloupotrebi svoju rec protiv drugog coveka.Konflikt dakle stvara zlonamernost a ne moc govora!Andreavk:Da li je taj konflikt vise pozitivan ili negativan i da li vodi nasilju?
Steffan:Naravno da sloboda govora stvara konflikte, ali ih zato i resava.. po meni mnogo vece konflikte stvara sputavanje slobode govora.. ljudi uglavnom cute iz straha prema nekome ili necemu, ali taj strah vremenom preraste u pritajeni bes koji obicno vodi ka nasilju.. ogranicavanje slobode govora u bilo kom obliku je cisto ugrozavanje ljudskih prava, i nazalost svi smo mi zrtve vremena u kojem zivimo...
Hektor:Sloboda govora uopste nije kriva/nije razlog,za konflikte.Konflikti,ili srbski:SUKOBI,nastaju zbog zloupotrebe date nam slobode!
Dont_Break_The_Oath:Sloboda govora ako je argumentovana izuzetno jakim stavovima ne moze da vodi ka gradjanskom nasilju!
Sloboda moze i da se upotrebi i da se zloupotrebi.Upotrebio sam slobodu ako ti i ja postanemo prijatelji,znaci slobodno sam se opredelio za dobro.Zloupotreba slobode je ako sam odlucio da ti budem neprijatelj,odnosno ako sam odlucio da te ne volim ("mrzim" je isuvise teska zloupotreba slobode).Da li se sad razumemo?Steffan:Hektor:Sloboda govora uopste nije kriva/nije razlog,za konflikte.Konflikti,ili srbski:SUKOBI,nastaju zbog zloupotrebe date nam slobode!
Zloupotrebi?!?! Sloboda NE MOZE da se zloupotrebi, ona moze samo da se oduzme ili ogranici. Covekova dobrota, poverenje itd. mogu da se zloupotrebe... Niko od nas ovde nije potpuno slobodan, mozda samo neki tako misle.. pa cak i na samoj Krstarici niko od clanova nema potpunu slobodu govora. Ovde je dozvoljeno pricati samo na nacin i o stvarima koje su u okvirima nekih pravila postavljenih od strane moderatora.. postovi koji su za njih uvredljivi, suvisni, dosadni itd. bivaju uglavnom uklonjeni... meni to licno veoma smeta, zato sto se ljudi na taj nacin stapaju u jednu bezlicnu masu.. zato mi se pored ostalog i smucio ovaj forum... ja NE ZELIM da budem kao i drugi, da se ponasam i govorim "normalno" samo zato sto je to tako po nekim drustvenim normama.. onima kojima se ne svidja ono sto bilo ko od nas prica stvarno bi trebao da bude samo njihov problem, jer poenta cele ove price je da bi SVACIJI glas trebao da se cuje pa ma kakav on to bio..
P.S.
Hvala Tanja, sto si onako lepo upotpunila moje misli!Rekao bih ti jos nesto ali se plasim da bi mi zbog toga mozda obrisali post... hehehe
salim se.. :wink: