gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Ми не бисмо желели да је тако, наравно. Но, шта каже историја? Да ли су Словени само непроучени? Је ли наша култура инфериорна?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ми не бисмо желели да је тако, наравно. Но, шта каже историја? Да ли су Словени само непроучени? Је ли наша култура инфериорна?
Sloveni su puno stvari naucili i kopirali od rimskog carstva ali i od germana.Sloveni su bili Varvari u doba rimskog carstva, kao i ceo zapad (Nemci, Francuzio, Englezi...) koji su tek bili divljaci ravni onima iz najdubljih amazonskih džungli.
Kultura je bila u rimskom, egipatskom, persijskom, kineskom carstvu...
graničili su se i sa jednim i sa drugimaSloveni su puno stvari naucili i kopirali od rimskog carstva ali i od germana.
Ovo se zove kultur-rasizam, ži’ mi ti.Ми не бисмо желели да је тако, наравно. Но, шта каже историја? Да ли су Словени само непроучени? Је ли наша култура инфериорна?
Šta je to imalo da se “nauči” i od jednih i od drugih u periodu na koji se misli?Sloveni su puno stvari naucili i kopirali od rimskog carstva ali i od germana.
Na osnovu čega bi npr nemački “Arijevci” bili “superiorni”? Zbog toga što su ih Mongoli prodavali u roblje u tolikom broju da je cena robova u Srednjoj Aziji toliko opala da je bilo skuplje hraniti ih nego čuvati za prodaju kasnije ili zbog toga što Nemačka ima otprilike 1/5 kineskog i 1/7 američkog GDP?Ми не бисмо желели да је тако, наравно. Но, шта каже историја? Да ли су Словени само непроучени? Је ли наша култура инфериорна?
You are utterly useless yourself, okay?Yes, they were (I am talking about the Serbs). Look at them now. They spend most of their time drinking alcohol, doing drugs and mumbling on the internet. Pretty much useless. And if you ask them wether they like to read books ( there's a topic about this on this forum), they would laugh at you and tell that they like to drink beer instead. How can you do anything serious and real with bunch of drunkards and Al Capone wannabes?
Keep whining, we really love that. Simply enchanting.Yes, they were (I am talking about the Serbs). Look at them now. They spend most of their time drinking alcohol, doing drugs and mumbling on the internet. Pretty much useless. And if you ask them wether they like to read books ( there's a topic about this on this forum), they would laugh at you and tell that they like to drink beer instead. How can you do anything serious and real with bunch of drunkards and Al Capone wannabes?
@bernardo @salko dinamitasIstorija ne zna inferiorne i superiorne narode uopšte, tako da ti je pitanje po svojoj suštini pogrešno i verovatno dosta zastarelo, oslanjajući se na dosta staroj literaturužu koja je predstirala Drugom svetskom ratu i bila obojena rasističkom antropologijom.
Neko će možda stanovište istoriografije nazvati previše politički korektnim, ali suština jeste da je jako teško definisati kulturu na taj način.
Sloveni su puno stvari naucili i kopirali od rimskog carstva ali i od germana.
So name me one example of your recent superiority? I'm listening.You are utterly useless yourself, okay?
Ne znam.Verovatno odgovor zahteva znanje više naučnih disciplina koja ja ne posedujem.Rezultat u pogledu uspeha je ono što upućuje na zaključak da nisu sve rase jednako sposobne.Šta to?
Ne znam.Verovatno odgovor zahteva znanje više naučnih disciplina koja ja ne posedujem.Rezultat u pogledu uspeha je ono što upućuje na zaključak da nisu sve rase jednako sposobne.
To o rasama, “uspehu” i “sposobnostima” je samo posledica fascinacije sadašnjošću u istoriji: npr kako bi ti tom teorijom objasnio npr kataklizme “rasno superiornih” Engleske i Francuske protiv jednog “obojenog” i time automatski “inferiornog” naroda kakvima su bili smatrani Japanci do pre Drugog svetskog rata?Ne znam.Verovatno odgovor zahteva znanje više naučnih disciplina koja ja ne posedujem.Rezultat u pogledu uspeha je ono što upućuje na zaključak da nisu sve rase jednako sposobne.
Keep trolling genius..So name me one example of your recent superiority? I'm listening.
Ovo je deco, klasican straw man argument.To o rasama, “uspehu” i “sposobnostima” je samo posledica fascinacije sadašnjošću u istoriji: npr kako bi ti tom teorijom objasnio npr kataklizme “rasno superiornih” Engleske i Francuske protiv jednog “obojenog” i time automatski “inferiornog” naroda kakvima su bili smatrani Japanci do pre Drugog svetskog rata?
I kako to da “rasno infriorna” Irska sada ima više nego dvostruko veći standard od UK gde su se u XIX veku raspredale ludačke teorije o “rasno inferiornim” Keltima koji su tu “došli iz Afrike”?
Is that your final answer?Keep trolling dickhead.