Da li se tudje dete može voleti kao svoje

marlon\p{Zs}

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.947
Jesam tetka i volim sestrinu decu kao tetka. Obozavam ih.
Ovde nije tema sestrino dete nego dete kome otac nisi ti vec neko drugi.
pa sta fali
ko voli decu mora da ih sve voli
luda su za medalju ko mala i umeju da rasplacu svojim postupcima
to je specifikum ljubavi kad je vezano za decu
nekad nista na svetu nije dostojno ikake ljubavi osim dece..sve dece.

marlon\p{Zs}

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.947
Jesam tetka i volim sestrinu decu kao tetka. Obozavam ih.
Ovde nije tema sestrino dete nego dete kome otac nisi ti vec neko drugi.
adendum

razvedena zena sa decom u potrazi za srecom i partnerom koji ce da prihvati kao svoju tudju decu iz prvog braka
po meni nema veceg izazova za takvu zenu...i nekad ne znam kako nalaze snage za sve oko njih

-Jelena-

Elita
Moderator
Poruka
20.414
pa sta fali
ko voli decu mora da ih sve voli
luda su za medalju ko mala i umeju da rasplacu svojim postupcima
to je specifikum ljubavi kad je vezano za decu
nekad nista na svetu nije dostojno ikake ljubavi osim dece..sve dece.
Naravno. Ima i onih koji ne vole decu, bar dok ne dobiju svoju, ima onih koji u svakom detetu vide nesto lepo, ali ljubav prema svom detetu je ipak drugacija. To sto svoju decu volim vise od ostale dece ne znaci da mrzim decu. Naprotiv, kao roditelj imam i mnogo vise razumevanja i za tudju decu.

marlon\p{Zs}

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.947
Naravno. Ima i onih koji ne vole decu, bar dok ne dobiju svoju, ima onih koji u svakom detetu vide nesto lepo, ali ljubav prema svom detetu je ipak drugacija. To sto svoju deci volim vise od sve dece ne znaci da mrzim decu. Naprotiv, kao roditelj imam i mnogo vise razumevanja i za tudju decu.
nekad je najveca ljubav kada pustis dete od sebe

Danik

Autor Lošeg Života
Poruka
14.706
Kada osnivate porodicu sa partnerom koji vec ima dete a vi treba da postanete očuh ili maćeha,
Da li se to dete može voleti kao svoje ?
Naravno da može.
Nažalost, postoje ljudi koji vole jedino sebe i takvima i njihova deca predstavljaju isključivo slike za društvene mreže...
Ne vole ni svoju kako bi trebalo, a ne tudju.

Izuzetno je težak zadatak pred svakim ko odluči i pristane da brine o detetu koje nije njegovo, svako ko taj zadatak uspešno i kvalitetno obavlja je svakako za poštovanje.
Neophodno je uspostaviti kontakt sa detetom, ostvariti vezu i pridobiti poverenje i ljubav, s tim što svaki postupak i reč ima 10 puta veću težinu kad je prekor u pitanju a i izjave ljubavi treba dozirati. Nikako nije jednostavno

Manastirka

Elita
Poruka
24.981
Kada osnivate porodicu sa partnerom koji vec ima dete a vi treba da postanete očuh ili maćeha,
Da li se to dete može voleti kao svoje ?
Zašto misliš da tuđe dete moraš voleti kao svoje?
Dete već ima svog oca i majku (ukoliko su oba u životu), tako da verovatno, niko normalan i ne očekuje tako nešto. Kao ni samo dete.

-Jelena-

Elita
Moderator
Poruka
20.414
Zašto misliš da tuđe dete moraš voleti kao svoje?
Dete već ima svog oca i majku (ukoliko su oba u životu), tako da verovatno, niko normalan i ne očekuje tako nešto. Kao ni samo dete.
Ne znam koliko je tom detetu potrebna ljubav ali paznja i strpljenje sigurno. Uporedicu odnos zene sa majkom i svekrvom. Majci u naletu besa mozes da kazes svasta i obrnuto i za par sati vas odnos bude kao da se nista nije desilo. Ali sa svekrvom moras da pazis jer krhke su te “ljubavi” pa ljutina duze traje.
Podviknes li tom patrnerovom detetu mozes srce da mu slomis a tvoje kroz 5 minuta zaboravi na sve.

Manastirka

Elita
Poruka
24.981
Ne znam koliko je tom detetu potrebna ljubav ali paznja i strpljenje sigurno. Uporedicu odnos zene sa majkom i svekrvom. Majci u naletu besa mozes da kazes svasta i obrnuto i za par sati vas odnos bude kao da se nista nije desilo. Ali sa svekrvom moras da pazis jer krhke su te “ljubavi” pa ljutina duze traje.
Podviknes li tom patrnerovom detetu mozes srce da mu slomis a tvoje kroz 5 minuta zaboravi na sve.
Kaži mojoj majci nešto tako u naletu i ostaćeš bez glave! :hehe:
Sve zavisi od ljudi i sve jeste do ljudi!