Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Realno 89 din karta je na nivou cene karte u sloveniji...Jako skupo...ima buseva u kojima jedva preživiš voznju zbog raspalih amortizera,trapova koji samo sto nisu raspali...riskiramo što se vozamo u tehnički neispravnim busevima i još treba da strepimo od revizora?Treba da se spusti cena karte primerno platama po srbiji i nece biti swercovanja i neprijatnosti.Ljudi se svercuju sto nemaju a ne zato sto je to neki hir ili zezanje.80% autobusa ne placa karte.Vidim kad se vozim.Najveci problem je cena karte.Iz tog aproizilaze drugi problemi.
Ovako im niko ne placa namesto da je karta jeftinija i svak plati.bravo uprava bus plus...bravo na inteligenciji

Realno 89 din karta je na nivou cene karte u sloveniji...Jako skupo...ima buseva u kojima jedva preživiš voznju zbog raspalih amortizera,trapova koji samo sto nisu raspali...riskiramo što se vozamo u tehnički neispravnim busevima i još treba da strepimo od revizora?Treba da se spusti cena karte primerno platama po srbiji i nece biti swercovanja i neprijatnosti.Ljudi se svercuju sto nemaju a ne zato sto je to neki hir ili zezanje.80% autobusa ne placa karte.Vidim kad se vozim.Najveci problem je cena karte.Iz tog aproizilaze drugi problemi.
Ovako im niko ne placa namesto da je karta jeftinija i svak plati.bravo uprava bus plus...bravo na inteligenciji

Realno bi bilo da se cena karte prepolovi ako bi nam neko dao prepolovljenu cenu goriva, delova i novih vozila. Bez toga... bice sve po starom. Jel to teska racunica?

Realno bi bilo da se cena karte prepolovi ako bi nam neko dao prepolovljenu cenu goriva, delova i novih vozila. Bez toga... bice sve po starom. Jel to teska racunica?

Cene su na nivou zapada kao i cena goriva koja je bezobrazno skupa.U Bih plate iste kao ovde a gorivo 100 din kod nas 155 din nafta.Pa zar to nije bolesno?U austriji nafta 120 din a plate 7 puta vece.Sve je kod nas izopačeno i nikada necemo krenuti napred.Da se tito iz groba ustane bilo bi isto.Naopako.Drug moj neka bude po starom,imat cete minus jer ce biti po starom.Ljudi ce se i dalje swercovati,kriminal raste opet zbog loše ekonomije....Gde tu računica?IMa je jedino za njih 7.7%......Tako da sto bi rekao beli bez sikiracije...

A plate da se dovedu na neki viši nivo, šta misliš?

Mislim... ali previse je ljudi koji prihvataju bilo sta. Oni su oborili i sebe i mene.
I sta mislis, ko je primoran da prihvati bilo sta? Ja sigurno nisam.

- - - - - - - - - -

Cene su na nivou zapada kao i cena goriva koja je bezobrazno skupa.U Bih plate iste kao ovde a gorivo 100 din kod nas 155 din nafta.Pa zar to nije bolesno?U austriji nafta 120 din a plate 7 puta vece.Sve je kod nas izopačeno i nikada necemo krenuti napred.Da se tito iz groba ustane bilo bi isto.Naopako.Drug moj neka bude po starom,imat cete minus jer ce biti po starom.Ljudi ce se i dalje swercovati,kriminal raste opet zbog loše ekonomije....Gde tu računica?IMa je jedino za njih 7.7%......Tako da sto bi rekao beli bez sikiracije...

Akcize jesu prevelike, a GSP nema nikakav popust. Akciza i pdv su veca polovina cene goriva i uveren sam da se nas budzet nece u dogledno vreme odreci tako lepog prihoda.

Naravno ne osudjujem ja Gsp..vec država dere a narod se sverca.....i tu trpi gsp a ne država...ja kada vidim one zene revizorke bude mi smesno.Zaposljavaju ih u gsp jer su kao neprimetne kad uđu u bus.One su tako ruzne i besne da ih ja vidim na 5 km daljine.Kad uđu ja nemam kartu a niti izlazim iz busa jer je karta preskupa a i te ženeturace su neljubazne pa ih mršnem.Da su kulturne platio bih.Kada ih tamo nauče ponasanju i kulturi počet ću plaćat kartu.Rade za malu lovu pa valjda i ne mogu nabacit osmeh na lice.

Kada su ljudi na vlasti toliko bahati da koriste svaki način da osiromaše stanovništvo, svakodnevno smanjuju prava radnika a uvode nove poreze i taxe, tako i Bus plus koriste kao kravu muzaru za svoje privatne fondove i uživanje ljudi mogu to da odbace...

Previse ljudi je neobavesteno, svojom voljom.
Busplus ni u jednom slucaju nije kvava muzara (jel se neko seca kako se zvao prethodni naplacivac karata? )
Busplus po ugovoru sme da uzme 0.33% kao profit. 8,2% su troskovi, a ostalih 90 i nesto posto ide GSPu. Busplus trosi pare za nadzor (video/GPS), osiguranje, validatore i izvestan broj kontrolora.

A samom GSPu svakako fali mnogo vise od 8,53%... fali mu da se prihodi povecaju za 50%, a ja nisam video matematiku koja to omogucava. Trebalo bi da umesto jedne karte od 89 bude placeno 4-5 karata od 30 dinara, na primer.

Prethodni naplaćivać je bio GSP...:cool: Mislim da je realan argument da bi da je cena karte niža bar 30, 40 % današnjih švercera kupovalo...Ovako oni procenjuju da li da potroše za to ili za mleko ili hleb (ne govorim o onima koji ne plaćaju iz obesti a imaju love i onima koji ne bi nikada plaćali jer smatraju da to treba da bude besplatno! ) i ovo drugo obično odnese prevagu...Šta se više isplati: da manje ljudi kupuje skuplju kartu ili da više ljudi kupuje jeftiniju...

Prethodni naplaćivać je bio GSP...:cool: Mislim da je realan argument da bi da je cena karte niža bar 30, 40 % današnjih švercera kupovalo...Ovako oni procenjuju da li da potroše za to ili za mleko ili hleb (ne govorim o onima koji ne plaćaju iz obesti a imaju love i onima koji ne bi nikada plaćali jer smatraju da to treba da bude besplatno! ) i ovo drugo obično odnese prevagu...Šta se više isplati: da manje ljudi kupuje skuplju kartu ili da više ljudi kupuje jeftiniju...

sta je 1000 din za nezaposlene i studente mesecna :lol:
Nije toliko puno... kupovati pojedinacnu je kriminal

Pa ne znam cemu uopste rasprava o tome i sta sad neko ima potrebu da se pravda zato sto se svercuje ili da se pravda zato sto placa kartu, svako nek radi po nekom svom nahodjenju i u skladu sa svojom materijalnom situacijom, onaj ko misli da treba da placa kartu nek placa , onaj ko misli da ne treba ili nema da plati nek se svercuje i mirna Backa ;)

Prethodni naplacivac je bio ITS - integrisani tarifni sistem (ili tako nesto :think: )
Sluzba koja je vrsila naplatu - i koja je zamenjena.
Da li je poslovno pametno dati direktnu naplatu firmi koja pravi velike gubitke?

Misljenja sam da se mnogo vise svercuju oni koji imaju nego oni koji nemaju. Oni koji imaju se bahate kad im dodje kontrola. Oni koji nemaju samo izadju (ili ni ne udju). Sverceri u 90% prilika imaju bolje i patike i jaknu od mene, a i par puta skuplji telefon. Oni imaju, ali su nauceni da je bahacenje prihvatljivo (dok jednom ne nalete na nekog ko ce ih nauciti pameti). Nemam razumevanja za 90% svercera i ne vidim da ce tu bilo sta da se menja.

Ja ne bih rekao da je 90% tih...Pre bih rekao da možda 20 % likova pripadaju kategoriji ljudi koja se švercuje iz obesti...To su ljudi koji uglavnom idu kolima ili taxijem ali povremeno koriste GSP...Pogledaj i sam i proceni da li 90% u prevozu liči na te...A što se tiče super patika i mobilnih mnogi nemaju leba da jedu a kupuju te stvarčice jer je većina Srba/srpkinja u robovskom odnosu prema stvarima, statusnim simbolima i materijalizmu...

Ja ne bih rekao da je 90% tih...Pre bih rekao da možda 20 % likova pripadaju kategoriji ljudi koja se švercuje iz obesti...To su ljudi koji uglavnom idu kolima ili taxijem ali povremeno koriste GSP...Pogledaj i sam i proceni da li 90% u prevozu liči na te...A što se tiče super patika i mobilnih mnogi nemaju leba da jedu a kupuju te stvarčice jer je većina Srba/srpkinja u robovskom odnosu prema stvarima, statusnim simbolima i materijalizmu...

Priznajem da postoje gluposti svih mogucih i nemogucih vrsta. Da paradiranje stvarima postoji, to razumem, ali licno ne primenjujem. Ja bih to drugacije uredio, ali...

Back