Да ли се спрема подјела у ДС ?

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
Судећи по ставовима Вука Јеремића изреченим на Скупштини ДС о економским грешкама ДС, као и његовим последњим размимоилажењима са делом врха ДС и Борисом Тадићем лично (нпр. око Нобелове награде и Косметске Резолуције о СБ-УН, као и то да је Јеремић директније био против изласка Срба на Косметске изборе него остатак ДС), поставља се питање да ли је могућа подјела у ДС.
С обзиром да сваки унутарстраначки избори уносе дозу незадовољства у неке функционере странака, да ли мислите да је могуће да се један број незадовољних функционера ДС издвоји и оснује своју странку ?

Судећи по ставовима Вука Јеремића изреченим на Скупштини ДС о економским грешкама ДС, као и његовим последњим размимоилажењима са делом врха ДС и Борисом Тадићем лично (нпр. око Нобелове награде и Косметске Резолуције о СБ-УН, као и то да је Јеремић директније био против изласка Срба на Косметске изборе него остатак ДС), поставља се питање да ли је могућа подјела у ДС.
С обзиром да сваки унутарстраначки избори уносе дозу незадовољства у неке функционере странака, да ли мислите да је могуће да се један број незадовољних функционера ДС издвоји и оснује своју странку ?
Неће бити поделе. А,ако шутну Јеремића, нема сумње да ће се он удомити у другој већој проЕУ партији - СНС, пошто сам не зна ништа да ради у животу.

Ima kod njih frakcija šta ga oćeš.Ko i kod vas.Normalno je da postoje frakcije,jednoumlje je smrt...Naravno sve frakcije unutar stranačke discipline.
Генерално гледано се слажем да је једноумље смрт и да у озбиљној странци треба да постоје фракције унутар јединствене структруре.

Ima kod njih frakcija šta ga oćeš.Ko i kod vas
И мени се чини да има фракција у СНС, тј. да постоји "тврђа" и "мекша" струја али да се међусобно не сукобљавају, већ дјелују заједно у интересу Србије и СНС.

Неће бити поделе. А,ако шутну Јеремића, нема сумње да ће се он удомити у другој већој проЕУ партији - СНС, пошто сам не зна ништа да ради у животу.
Ипак мислим да Јеремић може са собом да повуче 20-25 % гласача и чланова ДС, невезано за то да ли би Јеремић основао нову странку или прешао у неку од постојећих.

Nema ništa od toga .... pitanje je samo kolika je snaga Jeremićeve struje , rekao bih da je Đilasova bliska njegovoj .... međutim ako izgubi bilo ko neće doći do pucanja stranke! Nema šanse ....Tadić je unutar stranke još uvek suviše jak da bi mu se bilo ko ozbiljno suprostavio ..ko god bi pokušao da pocepa stranku sa tom svojom opciom ne bi prešao cenzus na narednim izborima ...

Manjak demokratije u Demokratskoj stranci...:mrgreen:

Jeremic je Tadicev izum...jel to znaci da se ni Tadiceve ideje ne prihvataju apriori u njegovoj stranci?!

Razišli su se... Bora se priklonio kumu a Vuk i Đilas su mi bliski ...ali ako bi zajedno pokušali da nešto urade imali bi šansu ..pojedinačno , ništa od toga ...a biće pojedinačno ....

Sundjer Bob moze komotno da ode u DSS, ionako deluje kao neki mladji i energicniji mlohavi Voja.

To bi ja licno najvise voleo jer cenim Vuka Jeremica kao vrhunskog intelektualca i preduzimljivog coveka. Za razliku od mnogih
sa krste mislim da on ima velike sanse da u buducnosti napreduje u politickoj karijeri za razliku od impotentnih i klonulih
pripadnika DSa.

To bi ja licno najvise voleo jer cenim Vuka Jeremica kao vrhunskog intelektualca i preduzimljivog coveka. Za razliku od mnogih
sa krste mislim da on ima velike sanse da u buducnosti napreduje u politickoj karijeri za razliku od impotentnih i klonulih
pripadnika DSa.

Najbolji covek u DS-u je Milan Markovic, iz mnogobrojnih razloga.

Posle toga, najbolji politicar je Djilas, jer je jedan od retkih sposobnih politicara u Srbiji.

Jeremic je po kvalitetu i sposobnosti iza neke stranacke sekretarice u Crnoj Travi. A kada u najvecoj stranci (sto znaci da bolida ima ima tone) budes ubedljivo najveci pacijent, to samo govori o tome koliko je SundjerBob katastrofa.

Вук Јеремић је имао доста критичан иступ на ЦК ДС, говорио је о неиспуњеним обећањима, грешкама, потреби за мењањем ДС.
Касније се гласало.
Вук Јеремић тврди да је до прекида електронског гласања био у вођству.
Касније се "из техничких разлога" прешло на ручно гласање.
Но, Јеремић осваја немали број гласова (више од трећине), негде 981 од 2.744 али није постао Потпредседник.
Говори за лист Ало да је "монструозно покраден".
Прича о подјели је све актуелнија...

Poslednja izmena:
Вук Јеремић је имао доста критичан иступ на ЦК ДС, говорио је о неиспуњеним обећањима, грешкама, потреби за мењањем ДС.
Касније се гласало.
Вук Јеремић тврди да је до прекида електронског гласања био у вођству.
Касније се "из техничких разлога" прешло на ручно гласање.
Но, Јеремић осваја немали број гласова (више од трећине), негде 981 од 2.744 али није постао Потпредседник.
Говори за лист Ало да је "монструозно покраден".
Прича о подјели је све актуелнија...

a svi dobro znamo koja stranka skuplja sav otpad iz drugih stranaka:cool:

Nema ništa od toga .... pitanje je samo kolika je snaga Jeremićeve struje , rekao bih da je Đilasova bliska njegovoj .... međutim ako izgubi bilo ko neće doći do pucanja stranke! Nema šanse ....Tadić je unutar stranke još uvek suviše jak da bi mu se bilo ko ozbiljno suprostavio ..ko god bi pokušao da pocepa stranku sa tom svojom opciom ne bi prešao cenzus na narednim izborima ...
Али нпр. таква опција може да изазове "потрес" у ДС.
Иако не вјерујем истраживањима, узмимо за тренутак озбиљним податак да сам ДС има 27 % подршке.
Јеремић се издваја и сам носи нпр. 3.4 % и некоме донесе минимум 8 мандата у коалицији. ослаби ДС за 3.4 % колико је однео и ослаби за још 4-5 % колико иде у апстиненцију и/или друге странке, разочарано развојем догађаја.
Према овој рачуници, ДС са поечтних 27 спада прво на 23.6 % због Јеремића, а потом и на 19 % због разочараних.
То је нека моја логика.

Али нпр. таква опција може да изазове "потрес" у ДС.
Иако не вјерујем истраживањима, узмимо за тренутак озбиљним податак да сам ДС има 27 % подршке.
Јеремић се издваја и сам носи нпр. 3.4 % и некоме донесе минимум 8 мандата у коалицији. ослаби ДС за 3.4 % колико је однео и ослаби за још 4-5 % колико иде у апстиненцију и/или друге странке, разочарано развојем догађаја.
Према овој рачуници, ДС са поечтних 27 спада прво на 23.6 % због Јеремића, а потом и на 19 % због разочараних.
То је нека моја логика.

To bi moglo da dovede gubitka 2-3% DSovih glasova ...ali bi ta nova stranka mogla da pokupi i po 1-2 % glasača SNS-u ili DSS-u , ipak ne verujem da bi prešli cenzus .......ali bi on izvršio političko samoubistvo ...mislim da nije spreman na to ....

eventualni prelazak u neku drugu stranku ne bi odneo glasove DS -u jer bi pred njegovim bio proglašen izdajnikom ,međutim mogao bi da donese toj stranci ...glasove koji su još uvek ničiji ...npr. ljudi kojima je Jeremić ok ali ne glasaju za DS zbog Tadića i mafijaša ....

Onakav potres kakav je Toma napravio u SRS Jeremić ne može da napravi u DS jer nema novca za to niti ima centre moći iza sebe da ga podrže ... to bi mogao da uradi Šutanovac koji je američki čovek i Đilas koji je tajkun ali Jeremić nema mogućnosti za to. On može da ode iz DS neprimetno, kao što je otišla Maja iz SRS i moli Boga da ga što više ljudi sledi ali verovatno bi prošao bos po trnju jer nema podršku nijedne lokalne zajednice odakle bi krenuo a Maja je, ako ništa drugo, imala Novi Sad - pa joj nije pomoglo.

Ako krene sam da se izdvaja pući će, najbolje bi mu bilo da negde pređe.

Onakav potres kakav je Toma napravio u SRS Jeremić ne može da napravi u DS jer nema novca za to niti ima centre moći iza sebe da ga podrže ... to bi mogao da uradi Šutanovac koji je američki čovek i Đilas koji je tajkun ali Jeremić nema mogućnosti za to. On može da ode iz DS neprimetno, kao što je otišla Maja iz SRS i moli Boga da ga što više ljudi sledi ali verovatno bi prošao bos po trnju jer nema podršku nijedne lokalne zajednice odakle bi krenuo a Maja je, ako ništa drugo, imala Novi Sad - pa joj nije pomoglo.

Ako krene sam da se izdvaja pući će, najbolje bi mu bilo da negde pređe.

Ovo je i moje misljenje.

Back