Владан ИПХ
Veoma poznat
- Poruka
- 13.429
Ко прими григоријански (папски) календар - да буде одлучен од Бога.
+ свети патријарх Кирило+, окр.посланица 1756.г.
Posto svi znamo da vecina Krscana se drzi Gregorijanskog kalendara pa cak i neke Pravoslavne drzave kao sto su Grcka i Bugarska namece mi se pitanje zasto se ne bi SPC prilagodila Gregorijanskom kalendaru?Mislim da se malo Krscana pridrzava julijanskom kalendaru i mislim da bi Srbija i Rusija trebala da prilagodi svoj kalendar Gregorijanskom kalendaru.
Ко прими григоријански (папски) календар - да буде одлучен од Бога.
Vladane, hocu da te vidim veceras u ponoc ovde!
Ako ne budes tu znacu da i ti slavis "papsku" Novu godinu!
btw
Sto pise na kosovskoj tabli da je kosovski boj bio 6897. godine? Po kojem je to racunanju vremena? Jel imaju katolici objasnjenje za to? Jel imaju pravoslavci?
Drugim recima, ostavite sve kako jeste, ne dirajte nista. Udruzimo se i otkrimo istinu, ne zatrpavajmo tragove. U tom slucaju istina moze zanavek da bude izgubljena, a nikad je nismo ni spoznali.
Katolički kalendar?da se priklonimo katolickom kalendaru, odlucno sam protiv toga i to sam glasao.
Kakav crni katolicki kalendar.
predložila je naša delegacija i tada su ga usvojile neke od prisutnih crkava, a među onima koje su ga odbile bile su srpska,
Od svih pravoslavnih crkava samo je Finska pravoslavna crkva prihvatila gregorijanski kalendar.
6897 то је оно православно рачунање времена.То је рачунање времена од постања света.![]()
Da li se ovo odnosi na sva naučna otkrića ili samo na kalendar? (Kalendar je fizički – astronomski pojam!)Промене календара (да л' папске, да л' масона Миланковића) су под анатемом јер ремете духовну повезаност и истоветност празновања Бога и Светих Његових између војинствујуће и торжествујуће Цркве.
Reper itekako postoji, dovoljno je posmatrati sunčani sat pa videti šta se, i kako, dešava.Ђаво је управо то и хтео, да ''научном'' и ''бољом'' прецизношћу (нечега за шта не постоји репер земаљски)
Da li su i Kopernikovi i Galilejevi nalazi duhovne prirode?Свака промена и новотарија духовне садржине је анатемисана у предвечности
Malo sutra.Daj,nemoj da se sramotiš više,pošto se tim kreacionističkim glupostima smeju i deca u osnovnoj školi.
У време Светог великомученика кнеза Лазара тако се рачунало време.Ако мислиш да је глупост што се овај Божији угодник управљао тим календаром свака ти част.
У време Светог великомученика кнеза Лазара тако се рачунало време.Ако мислиш да је глупост што се овај Божији угодник управљао тим календаром свака ти част.
Tada se vrema zaista tako računalo, ali se isto tako verovalo i da je Zemlja centar vasione!У време Светог великомученика кнеза Лазара тако се рачунало време.Ако мислиш да је глупост што се овај Божији угодник управљао тим календаром свака ти част.
Vatikanu ili istini?Kategorično - ne!!!
Zašto bismo Vatikanu pravili ustupke!?
Pravoslavlje se snalazi i u ovom kalendaru.
Toliko.
Није.Јер јевреји имају слично рачунање времена.To nije kalendar koji vuče korene iz 5000 godina pne ... već je osmišljen 988 , nova godina je počinjala 1. septembra.
![]()
Tada se vrema zaista tako računalo, ali se isto tako verovalo i da je Zemlja centar vasione!
Vatikanu ili istini?
Hoćemo li samo nekome za inat podržavati svaku grešku?
Izvinite ali cudno mi je sto su Krscani tako podijeljeni te imaju dva kalendara.I mi muslimani smo podijeljeni na Siite i Sunnite ali ipak imamao isti kalendar i klanjamo se Allahu.Za nas muslimane je vec prosla Nova Godina i mi smo je obiljezili a to je bila 1432 godina koja je u toku i mislim da sam se navikao da vrijeme pratim po Islamskom kalendaru jer ovaj mjesec je Muharem to jest 22 Muharem 1432 godine.Znaci za nas je prosla Nova Godina i ova Nova godina koja nam dolazi nema veze sa nasom tradicjom te cemo svi u 21 cas 31 decembra polijegati da spavamo kako bi smo se probudili svjezi i odmorni za Sabah.Znaci kod nas se sve odvija u normalnom toku i nemamo nikakav docek Nove Godine i ostajanja budnim do kasno u noc.
Zasto gresim?
Ja ne poznajem NI JEDNOG SRBINA koji ne slavi Novu godinu 31. decembra !
Ne poznajem ni jednog Srbina koji se cele godine sluzi nekim drugim kalendarom sem onog koji je ZVANICNI.
Ti mozda poznajes?
Neces slaviti SUTRA Novu godinu?
Ja ne slavim nikakvu Novu godinu, jer je to dan kad su Adam i Eva istjerani iz Raja.
To nije kalendar koji vuče korene iz 5000 godina pne ... već je osmišljen 988 , nova godina je počinjala 1. septembra.
![]()
A ti znaš dan kad su oni isterani?