Da li se promenio odnos prema homoseksualcima i homoseksualnosti u Srbiji

Svejedno se blokira grad, ovde su se žalili kako je grad blokiran kada je Parada, ako im sada kada su protesti ne smeta onda znači da samo traže razloge da pišu protiv Parade.

Parada je smece jer nema nikakvu konstruktivnu ulogu, samo se poziva na neka k'o bajagi nezastupljena prava i realno pravi vise stete inicijatorima nego bilo sta drugo.

Te parade ne treba da postoje, ali ucestvo u nekim humanitarnim radovima, nesto sto zaista pomaze ljude, recimo da se oni kativiraju u pomaganju protiv abortusa ili slicno, da se pokazu kao dobrocinitelji u drustvu - bilo bi daleko prihvatljivije i bilo bi puno solidarnosti. Ali to se ne desava. Desava se proces u kom se od gradjana Srbije zahteva da se iz njihovog dzepa, tj. poreza placa, prganizuje i jos mnogo toga, sto politicari koriste da malo munu u dzepic, a svi realni problemi u ovoj zemlji, poput bubasvaba na kardiologiji ili nestanaka e. struje se ne resavaju.

I ljudi izlaze na proteste zbog stvari koje se ne resavaju, zbog stvari poput kacenja bespotrebnih fontana, bespotrebnih kicheraja po ulicama i ostalim masinama za pranje novca. Znas, postoje neke stvari koje su daleko bitnije za celoukupno drustvo pre nego li da se Misha i Maki coke u parku. I realno koga jos boli guza za to sta neki ****** ili lezbejke rade, a ti zadji u PDF Politika i videces da ima sigurno 500 tema o protestima politickim, a tek 2-3 o protestima gej populacije.

I nemoj ovo "Q" da dodajes, vec se ljudi navikli na LGBT, sada da dodaju i Q, pa posle mozda i Black Lives matter, mozda bude Albanian Lives matter... zajebi to. I pamet u glavu. Parada nista ne postize. Humanitarni rad, pomaganje trudnicama, pomaganje porodicama, takve stvari ce pomoci.

Parada je smece jer nema nikakvu konstruktivnu ulogu, samo se poziva na neka k'o bajagi nezastupljena prava i realno pravi vise stete inicijatorima nego bilo sta drugo.

Te parade ne treba da postoje, ali ucestvo u nekim humanitarnim radovima, nesto sto zaista pomaze ljude, recimo da se oni kativiraju u pomaganju protiv abortusa ili slicno, da se pokazu kao dobrocinitelji u drustvu - bilo bi daleko prihvatljivije i bilo bi puno solidarnosti. Ali to se ne desava. Desava se proces u kom se od gradjana Srbije zahteva da se iz njihovog dzepa, tj. poreza placa, prganizuje i jos mnogo toga, sto politicari koriste da malo munu u dzepic, a svi realni problemi u ovoj zemlji, poput bubasvaba na kardiologiji ili nestanaka e. struje se ne resavaju.

I ljudi izlaze na proteste zbog stvari koje se ne resavaju, zbog stvari poput kacenja bespotrebnih fontana, bespotrebnih kicheraja po ulicama i ostalim masinama za pranje novca. Znas, postoje neke stvari koje su daleko bitnije za celoukupno drustvo pre nego li da se Misha i Maki coke u parku. I realno koga jos boli guza za to sta neki ****** ili lezbejke rade, a ti zadji u PDF Politika i videces da ima sigurno 500 tema o protestima politickim, a tek 2-3 o protestima gej populacije.

I nemoj ovo "Q" da dodajes, vec se ljudi navikli na LGBT, sada da dodaju i Q, pa posle mozda i Black Lives matter, mozda bude Albanian Lives matter... zajebi to. I pamet u glavu. Parada nista ne postize. Humanitarni rad, pomaganje trudnicama, pomaganje porodicama, takve stvari ce pomoci.

Obicni gej ljudi ucestvuju u humanitarnim akcijama podjednako kao strejt. Ima ih i medju lekarima, prodavcima, profesorima...

Ali sto se tice domacih gej organizacija, i ja mislim da su uglavnom sranje, ali jer su nesposobni oportunisti koji hoce da se nakupe para, a nista sustinski ne menjaju, niti se trude dovoljno.

Gej ljudi isto placaju porez kao i svi drugi, tako da i oni pune taj drzavni dzep i doprinose i drzava je duzna da im obezbedi ustavom garantovana prava.

Za visoke troskove parade su odgovorni oni sto prete smrcu i nasiljem, da nema njih .. bila bi kao svaki drugi skup.

Mada vec par godina nije bilo incidenata. To jasno pokazuje da je ona razularena rulja od ranije bila organizovana i u sprezi za politickim strukturama, sa nekim drugim ciljevima nevezanim za gej ljude koji su samo bili topovsko meso. Destabilizacija drzave pre svega radi skupljanja politickih poena na jednoj strani. Kad su ti poeni prikupljeni, sada niko ne sme da primirise. Sve je stvar politicke volje.

Ali isto tako poslednje
parade su samo farsa. Jer uopste se nisu culi zahtevi i problemi tih ljudi, vec je samo pustena slika ljudi opkoljenih policijom, bez tona. Tako da je izgubljena osnovna svrha parade, da se razume zasto su se okupili i cime su nezadovoljni u ovom drustvu.

Licno nikako ne bih to okupljanje nazvao paradom, nego protestom, ali eto, tako je preuzeto iz drugih zemalja.

Poslednja izmena:
Obicni gej ljudi ucestvuju u humanitarnim akcijama podjednako kao strejt. Ima ih i medju lekarima, prodavcima, profesorima...

Ali sto se tice domacih gej organizacija, i ja mislim da su uglavnom sranje, ali jer su nesposobni oportunisti koji hoce da se nakupe para, a nista sustinski ne menjaju, niti se trude dovoljno.

Gej ljudi isto placaju porez kao i svi drugi, tako da i oni pune taj drzavni dzep i doprinose i drzava je duzna da im obezbedi ustavom garantovana prava.

Za visoke troskove parade su odgovorni oni sto prete smrcu i nasiljem, da nema njih .. bila bi kao svaki drugi skup.

Mada vec par godina nije bilo incidenata. To jasno pokazuje da je ona razularena rulja od ranije bila organizovana i u sprezi za politickim strukturama, sa nekim drugim ciljevima nevezanim za gej ljude koji su samo bili topovsko meso. Destabilizacija drzave pre svega radi skupljanja politickih poena na jednoj strani. Kad su ti poeni prikupljeni, sada niko ne sme da primirise. Sve je stvar politicke volje.

Ali isto tako poslednje
parade su samo farsa. Jer uopste se nisu culi zahtevi i problemi tih ljudi, vec je samo pustena slika ljudi opkoljenih policijom, bez tona. Tako da je izgubljena osnovna svrha parade, da se razume zasto su se okupili i cime su nezadovoljni u ovom drustvu.

Licno nikako ne bih to okupljanje nazvao paradom, nego protestom, ali eto, tako je preuzeto iz drugih zemalja.

Poenta je da se nista ne postize i da je u pitanju velik trosak, a napredak se nije postigao, nazovimo ga bilo kako

Gej ljudi su ljudi kao i ostali, strejteri to kao da neće da shvate.

ja sam to odavno svatio isto su lakomi na pare,posesivni,narcisoidni,ljubomorni,samozivi....
ispade da su jednaki u dobrim osobinama a u losim nisu....
dakle seksualno oprodeljenje uopste ni ne formira licnost
homoseksualnost kao pojam je nesto drugo i naravno da je vezano za dalje u istoriju
zanimljivo je da su u staroj grckoj koja je bila kult nagog muskog tela zene bile te koje su bile podredjene i diskriminisane
a gomila zena mi je rekla da ne njusi pedere zato sto se vise lickaju nego one

Tema ima veze sa socijalnom psihologijom..

Prošlo je dvadesetak godina odkad su razna LGBT udruženja krenuli sa inicijativom paradiranja centrom Beograda, prvenstveno kao znak (kako kažu) oslobađanja iz okova anonimnosti i skretanja pažnje na probleme sa kojima se suočavaju. To je u jednoj tradicionalnoj sredini izazvalo burne reakcije, od pasivnog negiranja takvog prava do premlaćivanja učesnika. Kakva je danas situacija, da li se tu nešto promenilo ?

Napomena: Ovo nije tema o tome da li je homoseksualnost bolest , zato bih učesnike zamolio da izbegnu raspravu o tome.

U Srbiji nece nikad, jer smo mi zdrava sredina...
Naravno da je bolest, nema tu sta da se polemiše...teska boleština od koje mnogi zaziru...cak i na tom kancerogenom zapadu...

Meni je sasvim nepristojno ponasanje skretanje paznje na svoja sexualna opredeljenja,
iako je opravdano da se agresivnim paradiranjem izazivaju radikalne promene.
Mislim da se tom agresivnom promocijom ipak postigao cilj, kao sto je to uradjeno i u mnogo
gorim sredinama nego sto je srbija. tenzija izmedju hriscana i homosexualaca je splasnula,
a extremnih ponasanja ce uvek biti.

Stigma je i dalje vrlo prisutna. Razlika je samo u nacinu ispoljavanja stigme: da li ce diskriminacija po osnovu seksualnosti/rodnog identiteta (ukljucujuci nasilje) biti otvoreno agresivna ili pasivno agresivna.
Dok god postoje ovakva pitanja na temu seksualne orijentacije/rodnog identiteta i dok god covek u tom smislu ne moze da bude ono sto jeste i da nosi svoj identitet s ponosom, bez straha da ce biti drugacije tretiran - ne moze se govoriti o promeni situacije.

Lijep pozdrav. Hm, dok sam bio u dobu adolescenta, homoseksualnost sam dozivljavao kao nesto sto predstavlja jedan trend koji se naprasno pojavio tokom XX vijeka. Elem, proucavajuci istoriju pimjetio sam da je homoseksualnost jedna pojava koja se moze pratiti od antickih vremena, ali koja je, kasnije, bila shvacena kao jedan neracionalan nacin zivota, zbog cega je tokom srednjeg vijeka bio brutalno zatiran. Naime, kao religizna osoba nimalo ne osudjujem ljude koji to rade i uz to smatram da je to vise bolest, koja se manifestuje zeljom za erosom ka istom polu.
Ono sto mi smeta i stvara jednu vrstu nervoze jeste to sto oni propagiraju zelju za pravima, koja njih svrstavaju u jedan povlasten odnos u poredjenju s ostalima. Pritom, koriste stav, ciji je temelj iluzija, da su oni jedna cinilac drustva koji je na svaki moguce nacin diskriminisan. Potpuno mi je nenormalno razmisljati o tome sta rade u svojim domovima, te su tad slobodni raditi sta god zele. U trenutku kada svoj "prljav ves" pocnu iznositi napolje, dolazim do problema s razumijevanjem tih ljudi. Napravicu jednu paralelu. Zamisliti da postoji pokret ciji je cilj vrsenje male nuzde na javnom mjestu, te organizujem paradu gdje cu sprovoditi svoja "nacela slobode". U osnovi, ja imam ista prava kao svi oni koji su van pokreta vrsenja male nuzde na javnom mjestu, jer mi je dozvoljeno pohadjanje skole, vjerska sloboda, socijalno i zdravstveno osiguranje, licna dokumenta, dostupno mi je sudstvo, bas kao i policija. Iz ovog zakljucujem da oni traze veca prava u odnosu na druge gradjane i smatram da obicni gradjani postaju oni koji su diskriminisani u odnosu na LGBT populaciju.

Prošlo je dvadesetak godina odkad su razna LGBT udruženja krenuli sa inicijativom paradiranja centrom Beograda, prvenstveno kao znak (kako kažu) oslobađanja iz okova anonimnosti i skretanja pažnje na probleme sa kojima se suočavaju. To je u jednoj tradicionalnoj sredini izazvalo burne reakcije, od pasivnog negiranja takvog prava do premlaćivanja učesnika. Kakva je danas situacija, da li se tu nešto promenilo ?

Napomena: Ovo nije tema o tome da li je homoseksualnost bolest , zato bih učesnike zamolio da izbegnu raspravu o tome.
Pitanje prava gej populacije je više politički rangirano od recimo pitanja prava radnika.

To ukazuje na određeni vid pozitivne sistemske diskriminacije što je svakako pomak.

I sam OEBS je objavio podatke pre nekoliko godina koji ukazuju na to da su napadi na LGBT mnogo češći u Nemačkoj no u Srbiji.

Mislim da u Srbiji ima uopste malo tolerancije prema razlicitostima, mada mi deluje da je malo bolje ...

Back