Da li se plašite budućnosti?

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
3.664
FORUM1.jpg
Neki ljudi vole da prave dugoročne planove i mnogo razmišljaju o budućnosti. Ne plaše se budućnosti.

Sa druge strane, postoje ljudi koji ne prave dugoročne planove. Plaše se budućnosti i ne žele da razgovaraju o njoj.

U koju grupu ljudi vi spadate i zašto?

@Nikita Kulganov Molim te, pored ovog video spota da napišeš i neki komentar.

Slažem se. I ja se plašim samo za svoje bliske osobe, mada mi se čini da bi oni voleli da se brinem za sebe. To isto verovatno misle i tvoji bližnji.
Naravno, al sa sobom i sa svojim problemima, demonima bar znaš kako da se nosiš, za bliske osobe si nemoćan/ća.
Mene smet i bolest plaše jako. Taj osećan da su ti ruke vezane

Ne bojim se previše. Šta bude biće. Jedino što me muče neki strahovi druge vrste, vezani za zdravlje (kako moje tako i očevo) i za loša iskustva na internetu, ali to je do moje anksioznosti, nisu to strahovi za budućnost.
Buducnost je uvek gora nego sto se zamislja :)
Ne slažem se. Meni su uslovi života definitivno bolji sada nego pre recimo 15 godina (jedino što mi, naravno, nedostaje da budem mlađi, a nedostaju mi i drage osobe koje su tada bile žive a u međuvremenu su preminule). Ako se neke kockice slože kako treba, u narednih desetak godina moglo bi biti još bolje. Uostalom, bolje da sam optimista nego da na sve gledam negativno i stalno kukumavčim.

U srbiji možeš samo da crkneš od gladi ili neke boleštine. Treće nema.
Pa idi iz nje, sta te zadrzava? Danas bar lako iako nemas duplo drzavljanstvo mozes da napustis zemlju, ima posla, samo je lakse kukati.
Ne branim vlast, pu pu, samo kazem. Ja sam sa 27 kad sam video da ovde nema lepa popakovao kofere i preko da zaradim nesto. A ima posla i ovde, posebno u odredjenim strukama, od zanata preko sankera do programera.

Ne bojim se previše. Šta bude biće. Jedino što me muče neki strahovi druge vrste, vezani za zdravlje (kako moje tako i očevo) i za loša iskustva na internetu, ali to je do moje anksioznosti, nisu to strahovi za budućnost.

Ne slažem se. Meni su uslovi života definitivno bolji sada nego pre recimo 15 godina (jedino što mi, naravno, nedostaje da budem mlađi, a nedostaju mi i drage osobe koje su tada bile žive a u međuvremenu su preminule). Ako se neke kockice slože kako treba, u narednih desetak godina moglo bi biti još bolje. Uostalom, bolje da sam optimista nego da na sve gledam negativno i stalno kukumavčim.
Dok nekome ne smrkne drugome ne svane.

Pa ono ne plašim se ali joj se nešto ni ne radujem, mada u principu ni ne razmišljam previse o tome a pogotovo ne pravim neke dugoročne planove, jer lepo se kaže, čovek pravi planove a Bog se smeje, jer verovatno šta god isplanirao ispašće drugačije na kraju (bilo u pozitivnom ili negativnom smislu), ono teško je predvideti i šta ćemo sutra jesti za ručak a ne gde ćemo biti ili šta ćemo raditi za 5, 10 ili 15 godina.

U srbiji možeš samo da crkneš od gladi ili neke boleštine. Treće nema.
Nemoj da ides nego kad vec znas kakvi su drugi , ugradi svoj uspeh na njihovim osobinama, bez ikakvog humanizma i moralisanja, ionako bi te ispichkrarali da im pokazes malo humanizma i morala..

To ne znaci da to sto znas da ce neko da se ugradi i opljacka neki fond ili neke pare iz opstine, da ti trcis da ti budes taj prvi koji ce to uraditi, nametnuti se kao pravi izbor , nesto kao uvek dezurni predsednik kucnog saveta....jeste da to neki uspevaju , ali nije to tvoja prica.....
Gradis pricu na gluposti , koje ima poprilicno , stizes uvek pet minuta pre ostalih i dovoljno da ostali ne mogu da bez teskog kriminala preuzmu tih pet minuta...sto je retko , u Srbiji se uvek potegne nasilje i kriminal , makar i oko 4m njive..

Skoro je bila reportaza o parceli nekog drveta Paulovnija tako nesto i covek iznosi racunicu i kaze po zakonu odvojili smo 6 metara od kraja njive tu nema posadjeno nista, a posto je razmak 4m, a 3m u redu , to znaci da su bukvalno ceo jedan red zasada izgubili postujuci zakon i red i posteno....

I znajuci da u mom selu , selu dede, komsije redovno zasade na granici jabuku , vocke, i posle okresu grane da gravitacija radi na njihovu stranu i kao nista to ne primecuju nego donesu kilo dva jabuka kao da budu dobre komsije, a to sto je 4m zemlje u senci svo vreme duz granice, ma sitnica , nije mi palo na pamet....

I najgore kad imas posla sa seljakom koji je pobegao sa sela, em nije vise seljak pa ti nanosi stetu jer se ne igra tih seljackih igara, em je postao seljacina u gradu , npr seljak sa sela ce gledati prilikom prodaje da razvija svoj lojality program, nekad spusti cenu , nekad da 100g vise, nekad spusti cenu na vise ako uzimas na vise...dok seljak iz grada samo gleda da posto vec radi za drugoga, izbusi tog drugoga tako sto osteti tebe kao musteriju tog drugoga...
Razvija korupciju...

Zato i vazi pravilo koje samo u Srbiji ne znaju , da najvise korupcija raste tamo gde imamo kretanje selo grad...tj seljak sa sela koji je presao da bude seljak u gradu, seljacina...

Mislim o budućnosti, trenutno živim jako dobro Bogu hvala na svakom planu, tako da ima razloga da mislim o budućnosti i u mojoj glavi ona je lepa.

Sad, život donese svoje, na neke stvari možeš da utičeš, na neke ne možeš, ali u suštini šta god ti se desi tvoje je da uradiš koliko možeš, a ono što nije u tvojim rukama ima ko se o tome brine.

.....Mene smrt i bolest plaše jako. Taj osećan da su ti ruke vezane

Ne treba se plašiti smrti, jer smrt bi trebala biti izlaz iz ovog pakla zvanog planeta Zemlja. Nisam sumorno depresivan, nemam razloga da to budem, zdrav sam i fizički čitav, ali samo kažem ono što vidim i osećam. Go*no koje je stvorilo nas i ovaj pakao da živimo u njemu treba svakodnevno pljuvati, a ne moliti mu se.

Pogledajte prilog 1584817Neki ljudi vole da prave dugoročne planove i mnogo razmišljaju o budućnosti. Ne plaše se budućnosti.

Sa druge strane, postoje ljudi koji ne prave dugoročne planove. Plaše se budućnosti i ne žele da razgovaraju o njoj.

U koju grupu ljudi vi spadate i zašto?
Svakom ko me poznaje pričam drugu priču, pa kad se sastanu-ne znaju ni kud sam pošla ni kad idem, ni do kad se vraćam. Ispašću lažov, a samo volim da se izmotavam pred radoznalcima.
🤣

Back