Da li se nesto promenilo posle 2000 godina do danas

Od Isusovog prvog dolazak na Zemlju ?
I da li ce drugi Isusov dolazak na Zemlju doneti nesto novo, osim obecanja ?
Na primer hriscanstvo je neznsbosce oducilo od prinosenja ljudskih zrtava pogotovo dece.
Sto je bila praksa u svim neznabozackim narodima.

A u protestanskim zemljama hridcanska reformacija nije uspela da bude sprecena pa je u tim zemljama doslo do velikog blagostanja i napretka na svim podrucjima.
Zato svi hoce tamo da pobegnu da rade i zive.
Kada bi otvirili granice u Srbiji bi na zalost ostali samo koji ne mogu da hodaju.

Nije u pitanju samo novac.
Vec i sigurno zdravstvo, zakoni gde mozes da pobedis cak i preddednika na sudu. itd

Zavisi šta je tebi novo?

Novi ukus kafe ti je nov ili samo drugačiji?
Novi dan ti je kalendarski nov ili samo drugi datum drugi dan?

Revolucija Isusom je donela mnoge promene a najvažnija je ta da se razgradio i nadgradio civilizacijski sistem pre njega...

Kako napisah sistem lik reče system na CNBC... Šta je staro?
A pametna obećanja nisu konkretna, samo donekle direktna i suštinski bazirana na očekivanjima...

Da li ti je novo ili staro neće biti bitno jer nije za pojedinca nego massu...

Ne znam. Nisam bila tu kada je Isus prvi put došao na Zemlju, niti sam
mogla da ispratim sva dešavanja u poslednjih 2.000 godina.
Na osnovu čega poređenja da pravim?
Ne znam zapravo ni da li je to stvarno pre 2.000 godina bilo ili možda
pre 1.000, jer se oslanjam samo na istoriju, priču, koja meni ne zvuči
baš sasvim smisleno.

Nije bitno šta je on doneo onda, negde tamo i šta će on doneti negde
u budućnosti. Šta je za mene njegov prvi dolazak, a šta drugi i šta mi
to donosi. O tome treba razmišljati.

Nista se praktivno nije promenilo ..ljudi su i dalje nasilni, destruktivni , i dalje postoje bogati i siromasni, vladajuca klasa i robovi, i dalje bogati ne odgovaraju ni pred Bogom ni pred ljudima,u pojedinim delovima sveta ljudi su i dalje gladni, zive u osokudici sa minimum vode , lekova i slicno, moralne norme prakticno i ne postoje, ratovi na sve strane, “ne ubij” vise nikoga ne zanima ..znaci nista se nije promenilo tako da Isus bolje i da ne dolazi, ako nece svojim drugim dolaskom da promeni svet i ljude od zla ka dobrom..

Nista se praktivno nije promenilo ..ljudi su i dalje nasilni, destruktivni , i dalje postoje bogati i siromasni, vladajuca klasa i robovi, i dalje bogati ne odgovaraju ni pred Bogom ni pred ljudima,u pojedinim delovima sveta ljudi su i dalje gladni, zive u osokudici sa minimum vode , lekova i slicno, moralne norme prakticno i ne postoje, ratovi na sve strane, “ne ubij” vise nikoga ne zanima ..znaci nista se nije promenilo tako da Isus bolje i da ne dolazi, ako nece svojim drugim dolaskom da promeni svet i ljude od zla ka dobrom..
molim te kontroliraj svoje reci...imas prava da verujes sta hgoces ali to zadrfzi za sebe

Ajoj.. izvini što sam se zasmejala.. al ovo ''bolje i da ne dolazi'' :zcepanje:

Bog je čoveku potpunu slobodu dao i neće nikada promeniti tvoje odluke kakve
god da su. To ne biva. On svoju reč i zakon neće promeniti.

znaci , ljudski rod i ovog puta (posle velikog potopa i zaveta sa Noem) zaye.bo Boga. Pa kolko ce se Bog jos puta kaje sto stvori coveka? "i bi mu zao.........."

Postojanje zla u svetu narocito u njegovim najokrutnijim oblicima jedno je od najcescih razloga za napustanje biblijske vere.
Ako dodju js vece ojrytnije krize tek ce se napystati vera ali to je sve zapisano u bibliji.

ne, vec mi trebamo da se promenimo pre drugog dolaska
sad, postavlja se pitanje zasto se nismo promenili vec ako je vec prvi put bio pre 2 milenijuma, i pokazao nam kako treba? gde zapinje?

ne, vec mi trebamo da se promenimo pre drugog dolaska
sad, postavlja se pitanje zasto se nismo promenili vec ako je vec prvi put bio pre 2 milenijuma, i pokazao nam kako treba? gde zapinje?
Prosto zasto se ne menjamo.Ne verujes ono stvarno da on postoji.Zasto bi se menjao ako njega nema.Ali stvarno nema razloga da se menjas.Sto te ne bi zeznula ako sam.jaca i uzela ti sve resurse koje imas.Jel.mi mozes nesto.Ne mozes.Boga nema tako da ti ostaje samo da places.

Prosto zasto se ne menjamo.Ne verujes ono stvarno da on postoji.Zasto bi se menjao ako njega nema.Ali stvarno nema razloga da se menjas.Sto te ne bi zeznula ako sam.jaca i uzela ti sve resurse koje imas.Jel.mi mozes nesto.Ne mozes.Boga nema tako da ti ostaje samo da places.
mi ovde polazimo od toga da ljudi veruju da ga ima, a ja mislim da je problem u tome sto se drugi podmecu da budu krivlji,. ne razmisljaju da im to nista nece pomoci, kao primer sa sodomom i gomorom, sto ga ria izopaci, misleci se, da nema sanse da je kao oni - ali ria ima problem sto ne zna sta je Hristos rekao, i da i te kako ima problem

hula na hrista, kaže ništa se nije promenilo a danas bi bila kamenovana na licu mesta.
vređa moja verska osećanja. al pošto neće da briše sebi neka stoji, nek se vidi kako vređa hrista.

malo se kontroliraj
Ne vređa ona Hrista. Ko god misli da bi Isus Hrist trebao neke promene da napavi
mimo tvoje volje, taj greši. Tvoja samovolja je i za Boga zakon. To je Bog tebi iz
neuslovljene, beskrajne ljubavi dao. Verujuči da ćeš ti učiniti najbolje moguće.

Isus ništa nije promenio u smislu da narušava Božiji zakon, po kome je tvoj izbor
netaknut i slobodan. Promenio je samo to da je dao još vremena da se opasuljiš.
Sada je vreme ubrzano. Sa ciljem da možeš grešku da uočiš. Sagledavajuči svoj
život od početka, tačno grešku praiskonsku možeš da uočiš. Možeš. A da li hoćeš,
to je opet na tebi. Prethodne generacije takvu mogućnost nisu imale.

Ti si jedini od Isusa pa do danas, koji je imao mogućnost da se iz izvora čiste žive
vode napije i da je kupuje u plastičnim flašicama mrtvu.

mi ovde polazimo od toga da ljudi veruju da ga ima, a ja mislim da je problem u tome sto se drugi podmecu da budu krivlji
Mozes da polazis od toga da se veruje u njega ali istina je drugacija.Svima su puna usta ako ne boga onda morala ljubavi pravde ali nije tako.Laxu im usta a srca kamena.Nina je lepo opisala situaciju na zemlji i razlog takvog stanja je nasa priroda gresna koja samo moze da se promeni verom u biblijskog boga Zivoga boga .Bog koji postoji kao ti i ja sto postojimo.

Back