Da li se NATO sprema za rat sa Rusijom?

pobedili smo svabe i japance
usa ce se povuci iz europe jeli ce postati sve slabia dominirati svjet nije funkcioniralo dosli su druge supersile
mora ce usa da dade djelove na Mexiko
mislim da ce se eu smaniti ali ce postati i opasnia mozda rat voditi protiv zapad i istok
Rusi i ako su puno puta izdali Srbe nije im uspjelo san da vladaju od Vladivostok do Lisboa

Vidi nemam ja ništa lično protiv ikoga, ali vidim po pisanju koliko su ljudi osviješteni a koliko spavaju.

Evo možda će ti ovaj komentar pomoći
https://forum.krstarica.com/threads/rat-u-ukrajini-35.1008071/post-49683066
Искрено другар, нисам при материји.
Избегавам теме о украини јер мало пратим.
А и пацифиста сам када су у питању православно-словенски сукоби.

Nisam baš siguran. To su rekli i pre 2 godine. Sad vidimo da se mrcvare i jedni i drugi i to već neko duže vreme. Reko bih da je situacija prilično izjednačena.

Zapad daje koliko mora, na kašičicu. Jeste oskudica ali treba imati na umu da zapad NIJE prešao na ratnu ekonomiju dok rusi jesu pre 2 godine. Sve u svemu, Ukrajina dobija tek toliko da može da se brani a u poslednje vreme sve više i više modernijeg naoružanja. Tako da Rusi nemaju prednost. Da imaju, to bi se videlo na terenu. Oni su za 2 godine od Ukrajine zauzeli samo teritorije na kojima su i bili pre agresije (i možda još nešto malo pride).
Нисам сигуран да сам видео изјаве на почетку ратовања, да Руси очекују брз крај. Можда ми је промакло.
Оно што сам навео је речено у пролеће ове године.
Једино што су Руси лоше проценили је да су Украјинци заиста вољни да се боре до последњег Украјинца. Нису мислили да је то случај. Ипак, прилагодили су се томе. Руси напредују мањом или већом брзином, али увек изазивају велике губитке друге стране. Натовци, који само гледају стање на карти не разумеју шта се дешава.
Руси нису још увек направили блицкириг (осим почетног упада), али га могу направити на крају.
Они се боре да демилитаризују Украјинце, не да их истребе - али се неки праве да то нису чули.

Опрема на кашичицу? Па што су онда морали из Јужне Кореје да довлаче гранате? Није баш близу...
Дали су им све што имају, и то се испоставило недовољним (разлика је велика).
Американци праве 30 000 граната месечно, Европљани само неколико хиљада. Руси праве око 5 милиона годишње (400 000 месечно).
Американци праве само 550 ракета за Патриот системе годишње - довољно за гађање 275 мета. А Руси су до сада гађали са 10 000 ракета.

Ратно стање руске привреде је само изјава западних медија, није чињенично стање.
Ствар је да запад не производи довољно сировина да би имао довољно муниције, и то се неће променити до ко зна када.
Пише Ројтерс https://www.reuters.com/investigates/special-report/ukraine-crisis-artillery/

• Podržavam
Reactions: MJK
evropska namenska industrija se budi. rajhmetal gradi na sve strane.
uvode se vojni rokovi, krece masina
Само ниси навео када ће то што се тек гради да постигне пун капацитет производње, и одакле ће да набављају сировине.

Ево и за тебе чланак од Ројтерса, у којем се објашњава да од свих Нато земаља само Пољска има фабрику TNTа (коју су саградили Немци током окупације), и још разне друге чињенице. Све дато са тачним местима и именима оних који дају изјаве.
Ваљда нећеш сумњати у Ројтерс?

https://www.reuters.com/investigates/special-report/ukraine-crisis-artillery/

Ništa još NIje gotovo, smisliće im ameri neku zvrčku.
Могу и ја да тврдим да нада умире последња... Али нема чињеница у томе што тврдиш.

Американци су се окренули "производњи" новца. Само их то занима. Да имају компаније које вреде на берзи, и да деоничари буду задовољни.
Да нема потпуне пропаганде, све њихове (приватне) фабрике оружја би пропале, јер се ништа није показало свемогућим.

Руси су онеспособили ГПС навођење (Химарс ракете и све остало), лако уништавају Патриот, Итис-т, С300 и остале пво системе, Леопард, Челенџер и Абрамс тенкове... Руси више немају проблема са западном опремом.

А Украјинци су ољуштили све залихе. Сећаш ли се снимака експлозија у Павлограду и Хмелницком, када се публика питала да ли су експлозије нуклеарне? Кажу да је само један "бум" коштао 500 милиона долара у опреми. А онда су Украјинци забранили снимање, свима.

nato.jpg

Ma nece ,oni su defanzivni

pa mi ameri cemo d'izidjemo iz EU-nafoa, pa nece nas da pobedi, nego EU-robiju, ne znam sta ti nije jasno, a vec smo naglasili da sada razvijamo indo-PACIFICKI nafo, a sa evro-ATLANTSKIM zavrsavamo... imas globus, 'os ti kupim kartu sveta?

Aj, dobro, imate moralnu podrsku da pobedite Putina, evo mi Ameri navijamo za vas da ga sredite :mrgreen: ali nema plakanja posle, morate da podnesete zrtve kao jadne Ukre, da se bijete do poslednjega. Nemo posle ocu kakim, necu kakim, nego kada nafo izda komandu, da jurisate na kremlj dok svi ne izginete, a mi Ameri cemo da vam komandujemo.
Kad stignu makronovi rafali, pravac na kremlj! imaju oni domet, i dolet taman koliki treba, i udri po kepecu.

cim stignu rafali, pocinje rat, znaci jeste 2029 godina
tek 2029 ok

kada ce usa srediti tursku?

tek 2029 ok

kada ce usa srediti tursku?
средили смо је на брзину, сад кажу русија да врати крим, ердоган је сисица, шта му наредиш он то каже, ***** као аљек
kad me vec prozivas, da ti kazem, 4+4=8 godina kamale, nista se ne menja, sve isto, pa ko izdrzi - posle tek slede promene, sad ja ne mislim, znaci 8 godina sve po starom, kina ce da savije rep jos dugo, jedino da dolar propadne, a pre ce jen i evro, tako da udahni duboko pre nego zaaronis, tj., svi mi

Turkey's Erdogan Demands Russia Must Return Crimea To Ukraine

teaser image
Kremlin quickly responds: "not subject to negotiation."

Poslednja izmena:
средили смо је на брзину, сад кажу русија да врати крим, ердоган је сисица, шта му наредиш он то каже, ***** као аљек
kad me vec prozivas, da ti kazem, 4+4=8 godina kamale, nista se ne menja, sve isto, pa ko izdrzi - posle tek slede promene, sad ja ne mislim, znaci 8 godina sve po starom, kina ce da savije rep jos dugo, jedino da dolar propadne, a pre ce jen i evro, tako da udahni duboko pre nego zaaronis, tj., svi mi

Turkey's Erdogan Demands Russia Must Return Crimea To Ukraine

teaser image
Kremlin quickly responds: "not subject to negotiation."
to sigurno nece biti
kada ce usa kazniti tursku?

ne sme niko da raskanta nafo, samo mi serbi smo ga razbili, cak i bez mene koji sam dezertirao, a zamisli tek ja da sam se tukao, pa od nafoa ne bi ostalo nista - nafo je kurton, bije se samo sa slabijima od sebe, ne sme da udari na rusiju direktno, nego samo posrednicki, JER SU 3,14CKE/... pa ja sam sam mogao da ga razbijem, nego me mrzelo da ratujem, bili mi visoko i daleko, da ih ne pogodim, mamu im agresorksu

kekeke, ali ruja ima najvise nukl. bojevih glava hebece nafo, samo strpljivo, ja nisam imao nista, pa zato nisam ni ratovao - ima da slavimo kad ruja razuebe nafo! kinez je sisa! jedino ako ga amer ne raskanta, ond ace ruji biti bezveze da se osveti ameri, koji ce bude raspolucen,a evropa nece ni da postoji posle nukl armagedona

Poslednja izmena:
kako sam i očekivao putin stalno povlači svoje crvene linije...prvo je rekao ako zapad počne da naoružava ukrajinu da će početi treći svetski rat..zatim je rekao ako neko kroči na teritoriju rusije da istog momenta baca atomsku bombu a ukrajinci zauzeli više od 1200 kvadratnih kilometara u rusiji sada kaže da će početi treć
i svetski rat ako zapad ukrajini da oružje velikog dometa da može da gađa u dubinu rusije...

Back