Da li se NATO sprema za rat sa Rusijom?

Boris je veliki ekspert

Борис Малагурски (Суботица, 11. август 1988) српски и канадски је филмски режисер, продуцент, сценариста, телевизијски водитељ и активиста. Поједини извори и аутори га сматрају за „српског Мајкл Мура”

Биографија
Син Бранислава Малагурског и Славице Малагурски, одрастао је у Суботици, на северу Србије. У интервјуу за прашки културни и политички магазин Књижевне новине [cz] (чеш. Literární noviny), изјавио је да су његови пореклом из пољског града Мала Гора [pl] (пољ. Mała Góra), додавши да се у 17. веку војник из тог града борио под командом Еугенa Савојског против Турака у бици код Сенте и након тога одлучио да остане у Суботици.

У својој емисији на Спутњику Малагурски је напоменуо да је изданак суботичке буњевачке породице Малагурски Ћурчић, која је дала адвоката Бабијана Малагурског, учитеља Ивана Малагурског, књижевницу Мару Ђорђевић-Малагурски и градоначелника Суботице Албу Малагурског.

Године 2005. емигрирао је у Канаду и снимио документарни филм о свом одласку из Србије који је назвао The Canada Project. Филм је приказан на Радио-телевизији Србије у оквиру емисије Мире Адања-Полак. У Канади је Малагурски 2008. организовао протесте против проглашења независности Косова и Метохије и добио подршку канадског новинара Скота Тејлора и ирске дипломате Мери Волш у прављењу документарног филма о људским правима на Косову.

Малагурски је постао канадски држављанин и остао у Канади до 2011. године, након чега се вратио у Србију, где тренутно живи и ради...

Филмографија
Пројекат Канада (2005)
Косово: Можете ли замислити? (2009)
Тежина ланаца (2010)
Претпоставка правде (2012)
Београд (2013)
Тежина ланаца 2 (2014)
Косово: Моменат у цивилизацији (2017)
Лајкуј ме милион пута (2019)
Тежина ланаца 3 (2019)
Црна Гора: Подељена земља (2021)
Република Српска: Борба за слободу (2022)
https://sr.wikipedia.org/wiki/Борис_Малагурски

HIMNA ZA OPSTANAK (KGB feat FUMADOR) 08.12.2021 Boris Malagurski

https://www.youtube.com/@BorisMalagurski88/videos

Pa to ti kažem

Ja kolko vidim to je jedna sila koja se sili po svijetu i pitam se sa kojim pravom ?

A gde je kina u cijeloj toj priči ?
kina vredno proizvodi interkontinentalne balisticke rakete sa nuklearnim bojevim glavama da nadomesti zaostatak za amerikom i rusijom, vidi se iz satelita sve, a za to vreme se cigani oko tajvana, prepisava eu i usa auto-industriju, gomila strateske rezerve, retke minerale itd za tu neku 2030. godinu - orijentaciono je navodim samo

jednom kada kina dosegne nasu vojnu moc, e tek onda ce reci svoje uslove za mir, i kakav ce da bude svetski poredak, NOVI,a pre toga ce cutati, kao i do sada, ili ce nas samo zamajavati
mi ameri tacno znamo sta oni rade, i nemamo druge, nego da zrtvujemo evropu komplet, ne mozemo drugacijhe da pariramo kini, tj,. necemo moci za 10-ak godina, tako da je evropa obrala bostan kao i u prethodnim svetskim ratovima

Poslednja izmena:
proslo vreme usa
da oni mogu bi oni ali ne mogu
mi se jos uvek svrckamo gde nam prdne, ako treba plovimo izmedju kine i tajvana i pokazujemo silu, a kinezi samo cute kao p.
tamo se isto hvalimo i sa filipinima, da cackamo kineze, a oni sta rade? prskaju ih sa vodenim topovima, smejurija
onda ih lozimo da traze od rusa svoje teritorije, kao japanci,a oni sta nam kazu na to? cute kao p.
znaci amerika je bog na ovoj planeti, i svi joj se klanjaju ili cute kao zaliveni, kao biljke, samo vegetiraju, to ti je istina, do danas.

a sutra ce rusija da vlada svetom, kina sumnjam da cemo joj mi ameri dati, bolje rusija, kada opustosi evropu, pitaj vestacku inteligenciju, nemoj meni da verujes.

Poslednja izmena:
Boris je veliki ekspert
ako pratis npr balkan mappera on svaki dan iznosi i cinjenice o stanju. za raichmetal, a lockhead martin, za uvodjenje vojnog roka u navedenim zemljama i jos obilnije.
ako se svakodnevno prati vise razlicitih izvora, i biti posmatrac cele geopoliticke situacije kao nikada bolji akcioni film. tebi je zivot uzivancija :)

imamo lajv prenos geopolitickih igara. zahvalan sam do neba

ako pratis npr balkan mappera on svaki dan iznosi i cinjenice o stanju. za raichmetal, a lockhead martin, za uvodjenje vojnog roka u navedenim zemljama i jos obilnije.
ako se svakodnevno prati vise razlicitih izvora, i biti posmatrac cele geopoliticke situacije kao nikada bolji akcioni film. tebi je zivot uzivancija :)

imamo lajv prenos geopolitickih igara. zahvalan sam do neba
Nije na odmet pogledati Hindustan Times.
Čisto radi druge perspektive.

mi se jos uvek svrckamo gde nam prdne, ako treba plovimo izmedju kine i tajvana i pokazujemo silu, a kinezi samo cute kao p.
tamo se isto hvalimo i sa filipinima, da cackamo kineze, a oni sta rade? prskaju ih sa vodenim topovima, smejurija
onda ih lozimo da traze od rusa svoje teritorije, kao japanci,a oni sta nam kazu na to? cute kao p.
znaci amerika je bog na ovoj planeti, i svi joj se klanjaju ili cute kao zaliveni, kao biljke, samo vegetiraju, to ti je istina, do danas.

a sutra ce rusija da vlada svetom, kina sumnjam da cemo joj mi ameri dati, bolje rusija, kada opustosi evropu, pitaj vestacku inteligenciju, nemoj meni da verujes.
usa quracccccccccccc moze vise
jos mozete strasiti male zemlje
a i tome prolazi vrjeme
neka dode harris ona ce jos vise da sredi usa
a Crnci i Mexikanci, pogotovo Mexikanci koji su kasirali minimum 66% od usa se seruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu na usa

vidim svabo rece u roku od 5 godina ce zaratiti sa rusijom...

dakle kad se oporavis posle operacije, polako planiraj dokle ces biti tamo...

ne moram da te podsecam kako prolaze oni koji napadnu rusiju...

ako i dodje do toga , a to znaci rat svetskih razmera jer znamo da sam nemac ne sme i nece ratovati, onda ukoliko dodje do pobede ruske strane (kineske i ostalih) posebno se treba naebati oca ocinjeg svabi za sva vremena.

pa ocaim fasistickog , prvi sv rat su zamesili jer su hteli deo kolaca na trzisktu kolonija...d rugi takdoje zapoceli...

sad svabo preti rusiji...

sa tom stokom pirgavom treba za sva vremena zavrsiti. fik i gotovo

Poslednja izmena:
To mnogo više važi za Rusiju. Vojna industrija tamo u mnogo većem procentu učestvuje. Drugih industrija slabo imaju.
Da bi imao drugu industriju, potrebno ti je tržište na koje ćeš plasirati svoje industrijske proizvode.
Rusi su pod sankcijama Zapada skoro čitav 20. vek, a ista praksa se dešava i u 21.
Opasni su za Zapad. Imaju obilje sirovina, tehnološko znanje, organizacione procese da proizvode vrhunske i kvalitetne proizvode. To im se jednostavno ne dopušta.
I ovako oslonjeni sami na sebe, ozbiljna su pretnja dominaciji Zapada, koji u pravilnim razmacima lansira ka njoj vojne ekspedicija.
Zato je vojna Industrija primarna. Njenim razvojnom drže indirektno i tehnološki korak sa kolonijalnih zlotvorima.

Back