Da li se mala deca trebaju pričešćivati?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako roditelj ide na liturgiju i bebu sa sobom nego sta
Tako ce deca od malih nogu shvatiti da je to nesto dobro a zasto jos ne znaju Kako odrastaju,
moci ce sve vise razumeti pa ce postavljati pitanja zasto ovo zasto post ko je bog.Radoznalost se budi za bozu a ne za deda mraza laznjaka.
Ne znam dali ste pogledali linka kojeg sam dao,dakle nije rec o tome dali da ostavite bebu sami kod kuce dok ste na pricesti nego dali da i to malo dete bude ucesnik u tom obredu,dakle da prima pricest.

Ne znam dali ste pogledali linka kojeg sam dao,dakle nije rec o tome dali da ostavite bebu sami kod kuce dok ste na pricesti nego dali da i to malo dete bude ucesnik u tom obredu,dakle da prima pricest.
Ako su krstena treba, jer je i sam Gospod rekao "pustite decu i ne branite da dolaze k meni jer takvih je Carstvo nebesko".

Ako su krstena treba, jer je i sam Gospod rekao "pustite decu i ne branite da dolaze k meni jer takvih je Carstvo nebesko".

1 Kor.11,24.25:
"...I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen..."

Isus je ocito bio veoma precizan u vezi svetog obreda kojeg je uspostavio stoga se namece veoma,veoma ozbiljna dilema - kako to mala deca mogu bilo sta a narocito uzimanje hljeba i pijenje vina ciniti Isusu za spomen ???

1 Kor.11,24.25:
"...I zahvalivši prelomi i reče: uzmite, jedite, ovo je tijelo moje, koje se za vas lomi; ovo činite meni za spomen.
Tako i čašu, po večeri, govoreći: ova je čaša novi zavjet u mojoj krvi; ovo činite, kad god pijete, meni za spomen..."

Isus je ocito bio veoma precizan u vezi svetog obreda kojeg je uspostavio stoga se namece veoma,veoma ozbiljna dilema - kako to mala deca mogu bilo sta a narocito uzimanje hljeba i pijenje vina ciniti Isusu za spomen ???
A što bato? Jel pričest neko filozofiranje kao ovo ovde tvoje, od koga mala deca ne mogu imati koristi ili čin kojim svi ljudi, svih dobi zadobijaju Hristovu blagodat?

1 Kor.11,24.25:

Ko pije moju krv i jede moje telo ima zivot vecni i ja cu boraviti u njemu.....

A što bato? Jel pričest neko filozofiranje kao ovo ovde tvoje, od koga mala deca ne mogu imati koristi ili čin kojim svi ljudi, svih dobi zadobijaju Hristovu blagodat?
Molim te odgovori na postavljeno pitanje pa da idemo dalje - kako deca mogi ista raditi na spomen Isusa Hrista ????????
...ovo nam je pitanje polazna tacka pa cemo tek onda uci i dublju analizu.

Dakle ?

Da, jer nemaju bludnih misli spram komšiki kao ovaj ovde pokretač teme. Baš bi mogao malo da posti i da se pričesti jer izgleda da je ušao neki đavo u njega.
Tako je,potpuno si u pravu.Dakke meni kao i svalkom drugom odraslom coveku se moze desiti da imam neciste misli ili da sagresim u bilo cemu nakon cega se moram pokajati da bi se vratiio na pravi put...
Ali ovde je rec o malom detetu o kome je Isus rekao da je njihovo carstvo nebesko bez ikakvih njegovih angazmana....cak sto vise u tom kontekstu nam je ujedno dao do znanja da trebamo postatati kao deca da bi smo mogli uci u pomenutom carstvu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back