Da li se ljubav menja kada dodju deca

Da li se ljubav i odnos izmedju partnera menja kada dodju deca ili se pretvara u neki drugi nivo
pretvara se u drugi nivo. Provod i izlasci se proredjuju, roditelji dobijaju novi zadatak koji im ostavlja manje vremena za intimu.....tu su i radne obaveze.....egzistencijalni problemi oko "krova nad glavom"............u svemu tome, polako nastaje distanca koja nekadasnje ljubavnike pretvara u dobre prijatelje , odgovorne saradnike na odgoju dece ........i u javnosti ne nastupaju vise kao ljubavni par vec kao porodica, roditelji .
 
Nažalost, od mnogih bračnih parova sam čula da se ljubav prvo menja kad se iz veze pređe u brak, a posle i kad dođu deca.
Čujem često od žena i to da sva ljubav koja se osećala prema mužu, prelazi na decu. To sve mi deluje kao da ti ljudi nisu bili spremni na ikakve promene, a one su im se nekako, sasvim slučajno desile. Slučajno su se venčavali, slučajno dobijali decu... I npr. žene koje kažu da sva ljubav prelazi na decu su mi u fazonu: "Ja imam tačno ovoliko grama ljubavi, i to moram mužu da oduzmem da bih bila u stanju da volim svoje dete."
Posredno govore da nisu sposobne nikog više, ni braću, ni sestre, ni ostale članove porodice da vole jer samo detetu treba ta njihova ograničena mera ljubavi.
Kad im kažem da to ne mora tako da bude, svi su mi rekli: "Čekaj, čekaj, videćeš!"
 
Da li se ljubav i odnos izmedju partnera menja kada dodju deca ili se pretvara u neki drugi nivo

Pa menja se vremenom, bez obzira na decu, jer se menjamo mi.

Tj. trebalo bi da se menjamo. Da sazrevamo. Ko ne kaze sebi "kakav si bio som pre 10 godina", taj je i dalje isti takav som :)

Kako se menjamo, tako se menja i nas odnos prema nasem partneru.

Deca nemaju nista veci uticaj tu nego sto ima samo vreme koje prolazi i iskustvo koje sticemo.

Ako je ljubav oslabila ili ojacala izmedju dvoje nakon dolaska dece, ubedjen sam da se to nije desilo zbog dece vec zbog vremena koje je proteklo.
 

Back
Top