Da li se Lazar žrtvovao na Kosovu?

Znaci ja mrzim svoje korene sto stitim svoj narod da ne strada za latine a ti volis kao svoje korebe i teras ga u pogibiju za latine?

Pa ti si se odrekao pravoslavlja i hoces nekome da drzis predavanje?
otkud ti to
ja poštujem svoj narod i veru, to ne znači da praktikujem a i krštenjem sam vezan za pravoslavno hrišćanstvo
a ti baš mrziš i veru i narod iz razloga koji sam ti naveo, jer ko i svaki poturica moraš ceo život da se dokazuješ

otkud ti to
ja poštujem svoj narod i veru, to ne znači da praktikujem a i krštenjem sam vezan za pravoslavno hrišćanstvo
a ti baš mrziš i veru i narod iz razloga koji sam ti naveo, jer ko i svaki poturica moraš ceo život da se dokazuješ
Pa optuzujes nekoga ko ne praktikuje a prizmas da ne praktikujes ali ti postujes iako ne praktikujes a svi drugi ne postuju koji ne praktikuju???

A onda otkud ti to?

To nije nagodba. To se zove osvajanje.
O tome ne pricamo.

Pricamo pre toga, ali ti to pre toga preskaces i pricas o necemu sto ja ne pricam.

Stvar je jednostavna.
Nikada, ni tada bi sada niste slusali sta Hristos kaze.
Da jeste, bilo bi nam daleko bolje.

Ja samo kazem da je bolje bilo da latinska majka jugovicka posaöje 9 dinova ne nasa.
Vi kazete, ne bolje nasa.
Jer moras da opravdas crkvu

O tome ne pricamo.

Pricamo pre toga, ali ti to pre toga preskaces i pricas o necemu sto ja ne pricam.

Stvar je jednostavna.
Nikada, ni tada bi sada niste slusali sta Hristos kaze.
Da jeste, bilo bi nam daleko bolje.

Ja samo kazem da je bolje bilo da latinska majka jugovicka posaöje 9 dinova ne nasa.
Vi kazete, ne bolje nasa.
Jer moras da opravdas crkvu
Kada je car Senahirib opkolio Jerusalim car Jezekija mu je poslao darove da se mirno nagode, ali je asirski car odbio. Šta je Jezekija uradio? Predao se ili se zabarikadirao u Jerusalim sa ciljem da se bori uzdajući se u Boga?

Dakle sta kaze Hristos?

Luka 14,31Ili kad koji kralj hoće da se zarati s drugim kraljem, ne sjedne li najprije i ne promisli, može li s deset tisuća ljudi izaći protiv njega?
Luka 14,32Ako li ne može, onda pošlje poslanike, dok je onaj još daleko, i moli, da se nagode mirno.

Zasto crkva nije ovako savetovala Lazara nego izgibose sve muskinje?
Kaže da promisli.
Ako proceni da može da pobedi ne kaže ipak se nagodi.

I stvarno nemaš pojma o čemu govoriš....niti su svi muški poginuli, niti svaki vojskovođa prihvata dogovor (kao što smo videli iznad).
Ti u glavi imaš neku priču i to je to.

Kako smo to vidjeli?
Pa vec je unazad receno 5 puta.
I ti ponovo pitas?
Pa mogli su da nas istrebe i islamiziraju da su hteli, da danas ne znamo ni da li su nam preci bili Srbi ni koje vere.
A oni uprkos sto smo ih pobili, dali nam priliku da saradjujemo.
I udarili nam bolje poreze nego ikoja nasa vlast posle?
To sto du beki hteli vise pa prelazili na njihovu veru radi biznisa je ve inom nas problem.

Ali Hristos kaze, kada vidis da je neprijatelj mnogobrojniji, moras da se nagodis snjime i sacuvas vojsku.
A tada ces sigurno bolje proci.
Svakome jasno.
A vremenom ces se osloboditi.

Luka 14,31Ili kad koji kralj hoće da se zarati s drugim kraljem, ne sjedne li najprije i ne promisli, može li s deset tisuća ljudi izaći protiv njega?
Luka 14,32Ako li ne može, onda pošlje poslanike, dok je onaj još daleko, i moli, da se nagode mirno.

Ali to sta kaze Hristos, odavno znamo da vas ne zanima.
Zato smo tu gde smo.

Kaže da promisli.
Ako proceni da može da pobedi ne kaže ipak se nagodi.

I stvarno nemaš pojma o čemu govoriš....niti su svi muški poginuli, niti svaki vojskovođa prihvata dogovor (kao što smo videli iznad).
Ti u glavi imaš neku priču i to je to.
Kaze kada vidis da nemozes.
Sta ti vredi da odvedes vojsku u smrt?
A Lazar je vidio a ipak otisao i onda smo zavrsili 500 god.
A latini se sacuvali.

Pa vec je unazad receno 5 puta.
I ti ponovo pitas?
Pa mogli su da nas istrebe i islamiziraju da su hteli, da danas ne znamo ni da li su nam preci bili Srbi ni koje vere.
To su i radili.

A oni uprkos sto smo ih pobili, dali nam priliku da saradjujemo.
I udarili nam bolje poreze nego ikoja nasa vlast posle?
To sto du beki hteli vise pa prelazili na njihovu veru radi biznisa je ve inom nas problem.
Ne znaš šta pričaš. Nametnuli su nam ponižavajuće poreze, nabijali nas na kolac, otimali nam djecu u janjičare. Šta je tu dobro?

Ali Hristos kaze, kada vidis da je neprijatelj mnogobrojniji, moras da se nagodis snjime i sacuvas vojsku.
A tada ces sigurno bolje proci.
Svakome jasno.
A vremenom ces se osloboditi.
Ti izbjegavaš činjenicu da Osmanlije NISU HTJELE nagodbu. Htjeli su potpunu kapitulaciju.

Јбг овде мораш да се понављаш. АКо то ниси схватио онда си промашио форум
Pa nisi citao unazad i postavio si mi pitanja koja ja nisam tvrdio.

Kada vidis da ce vas pobiti ako napadnes daleko jaceg.
Ipak odvedes vojsku u smrt ili bolje ju sacuvas jer bi ishod bio jos gori akp ju odvedes u smrt?
Doci ce vreme za reakciju.

Dakle sta kaze Hristos?

Zasto crkva nije ovako savetovala Lazara nego izgibose sve muskinje?
Зато што Свети Јован Крститељ није рекао војницима да баце оружје и мењају професију.
Ти не би бранио своју породицу да је неко нападне ?

Back