Skafander
Poznat
- Poruka
- 7.269
Ako se kaže vajber, zar ne treba da se izgovara vajb'r. Čisto engleski ako je na engleskom, a po vuku viber. Ako kažeš vaj onda treba da kažeš i b'r = vajb'r, a ne vajbEr. Zar ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dešavalo mi se da u razgovoru sa nekom osobom sve vreme koristim izraz Vajber, a on/a Viber. Najsmešniji mi je razgovor bio kad smo u istom momentu promenili izraz, pa ta osoba prešla na Vajber, a ja na Viber.Ako se kaže vajber, zar ne treba da se izgovara vajb'r. Čisto engleski ako je na engleskom, a po vuku viber. Ako kažeš vaj onda treba da kažeš i b'r = vajb'r, a ne vajbEr. Zar ne?
Ako me na primer neko ispravlja i kaže da kažem vajber umesto viber onda treba da kažem najpravilnije vajbr a ne vajbEr. Treba ispravno da me ispravi, zar ne? Hehe Ako je vaj onda je i br a ne vaj bEr.Dešavalo mi se da u razgovoru sa nekom osobom sve vreme koristim izraz Vajber, a on/a Viber. Najsmešniji mi je razgovor bio kad smo u istom momentu promenili izraz, pa ta osoba prešla na Vajber, a ja na Viber.
Suštinski je proizvoljno kako izgovaramo jer svi odlično znamo o čemu se priča.
Sramota me je više što, podučena od strane dece jugoslovenstva, a koje je neverovatno uživalo u toj muzici i volelu grupu, bez obzira na nesrećno izgovaranje imena benda, kažem :"Di: p Pɑːpl" iako sam profesor engleskoj jezika po zvanju.
Ma, boli nas uvce.Ako me na primer neko ispravlja i kaže da kažem vajber umesto viber onda treba da kažem najpravilnije vajbr a ne vajbEr. Treba ispravno da me ispravi, zar ne? Hehe Ako je vaj onda je i br a ne vaj bEr.
I ja sam navikao na ime dip parpl, a ne dip prpl. A za pesmu suspišs majnd pevam d's'ispišam ja. Hahaha

Srbi kao i generalno svi Sloveni ne mogu da izgovore R, a ni L posle slova b,p, d, t, k, n, s, š, itd. u jednom slogu bez pauze.To se zove vokalno R i vokalno L i zato imamo varijante kabel ili kabal pa čak i kabli umesto kabl. Lidal ili Lidel umesto Lidl. Zato ne treba da čudi ni varijanta naziva Vajber. Isto to daj Nemcima ili Rusima da izgovore Srbija i srpski i imaćeš varijante Serbija i serbski dok im ne objasniš da je mala pauza između S i R.Ako se kaže vajber, zar ne treba da se izgovara vajb'r. Čisto engleski ako je na engleskom, a po vuku viber. Ako kažeš vaj onda treba da kažeš i b'r = vajb'r, a ne vajbEr. Zar ne?
Ко је неписменији, ови што кажу јутјуб или ови што кажу јучуб?"Nepismeni" englezi kažu jutjube
Како онда немају проблем да кажу врт и крв?Srbi kao i generalno svi Sloveni ne mogu da izgovore R, a ni L posle slova b,p, d, t, k, n, s, š, itd. u jednom slogu bez pauze.
То на америчком. На енглеском би било нешто типа вајба.Ako se kaže vajber, zar ne treba da se izgovara vajb'r. Čisto engleski ako je na engleskom
Pa imaju. Ti kad kažeš vrt to se čuje kao vr't, krv zvuči kao kr'v. Prvo zvuči kao p'rvo, smrt kao sm'rt. Do 19. veka su to pisali sa poluglasnikom ali u današnjem srpskom se ne piše jer nema logike uvoditi jedno slovo samo zbog male pauze u izgovoru R.Како онда немају проблем да кажу врт и крв?
Мислим да је прави разлог то што српски нема средњи самогласник који Енглези и Американци имају.
Naj- ki?Ako se kaže vajber, zar ne treba da se izgovara vajb'r. Čisto engleski ako je na engleskom, a po vuku viber. Ako kažeš vaj onda treba da kažeš i b'r = vajb'r, a ne vajbEr. Zar ne?
Bolji je Viber od WhatsApp. Kad me neko zovne na WhatsApp izgubimo 10 minuta na čuješ li me i čujem te, signal je katastrofa. Verovatno zato svi preferiraju Viber jer je bolji kvalitet razgovora.Апликација је тешко смеће, брисао сам га 15 пута и увек поново скидао. Кад већина пацијената користи њу, и принуђен си да се дркаш са њом.
i ja to kazem...........citaj kako pise..........维贝尔Piši kako drugi pišu, čitaj kako drugi čitaju![]()
Pa delimično si u pravu, stvarno izgovaramo najkE, a ne bi trebalo nego najk. Ali vajber...haha, ja ga ni ne koristim, gadi mi se, pogotovo što ga svi koriste, ja sam vacap(vOcap) koristio i pre androida, na nokia asha 302, i lepše mi je, zeleno, prirodnije, a i deo je iste firme kao instagram i fejs koji svi koriste. Mada ja ne koristim te društvene mreže za "druženje", samo za rilsiće, skladište slika...i kao sredstvo komunikacije po potrebi, retko. Ranije sam bio aktivan, pre 10 godina, imao lažne "prijatelje" iz stvarnosti, ali sam onda shvatio da su ljudi duhovna i moralna sirotinja pre ekonomske čim su se hvalili ko je šta više jeo, koliko dece ima, gde je putovao, preko slika. Kao cigani. Prost i primitivan narod. Plus laž i licemerje, egoizam pre svega. Itd.Naj- ki?