Da li se Balkan racuna dijelom Islamskog Svijeta?

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
Kao mladic iz devedeseti godina sam slusao razne prijetnje muslimanima u smislu "idite za Anadoliju" ili neku drugu azijsku zemlju. Kad se malo bolje osvrnemo, mozemo vidjeti razne dzamije na Balkanu, pocevsi iz Bugarske, Grcke pa sve do Hrvatske.
Dugom vladavinom Osmanlija, i muslimani i krscani su dobili isti temperament i i izmjenjeni mentalitet a sve to pod utjecajem Osmanlijske drzave.
I na kraju, da li balkanski poluotok pripada Islamskom Svijetu, po kulturi i mentalitetu bez obzira sto je na Balkanu vise krscana od muslimana?

Kao mladic iz devedeseti godina sam slusao razne prijetnje muslimanima u smislu "idite za Anadoliju" ili neku drugu azijsku zemlju. Kad se malo bolje osvrnemo, mozemo vidjeti razne dzamije na Balkanu, pocevsi iz Bugarske, Grcke pa sve do Hrvatske.
Dugom vladavinom Osmanlija, i muslimani i krscani su dobili isti temperament i i izmjenjeni mentalitet a sve to pod utjecajem Osmanlijske drzave.
I na kraju, da li balkanski poluotok pripada Islamskom Svijetu, po kulturi i mentalitetu bez obzira sto je na Balkanu vise krscana od muslimana?
Tu sam verziju cuo od ljudi turskog porekla ovde u Francusko. Isti mentalitet ? Tesko, kod samih Turaka postoje velike razlike, zavisno iz koje regije dolaze.

izgleda da je forum.ba opasno u padu

Pa dostavljam vam objasnjenje. U zapadnoj Europi se ljudi zene i udaju bez posrijednika. U Srbiji je takav obicaj da je Palma posrijednik spajanju parova za brak a takodje postoji aktivnost SPCa koji u Albaniji nalaze zene koje bi se udale za Srbe.
Pa gdje to ima nego u Aziji i Africi a kod Zapadnjaka malo morgen.
Udavali su se ranije i te kako , niko ih nije pitao za misljenje, interes je bio iznad svega.

Udavali su se ranije i te kako , niko ih nije pitao za misljenje, interes je bio iznad svega.
Mislis na Zapadnjake???
Mozda si u pravu jer stranci na Kosovu se zale da se lokalni stanovnici koji rade sa njima, ponasaju ustogljivo i bez osjecanja. Stranci kazu da vole da se gradjani Kosova opuste jer oni razumiju Balkance i njihovu kulturu, humor, pa s toga nemojte biti ustogljivi jer mi kod kuce smo opusteni i ne glumimo gospodu.

Mislis na Zapadnjake???
Mozda si u pravu jer stranci na Kosovu se zale da se lokalni stanovnici koji rade sa njima, ponasaju ustogljivo i bez osjecanja. Stranci kazu da vole da se gradjani Kosova opuste jer oni razumiju Balkance i njihovu kulturu, humor, pa s toga nemojte biti ustogljivi jer mi kod kuce smo opusteni i ne glumimo gospodu.
Mislio sam na Francusku. Nije tajna da se to najvise praktikovalo u krugovima elite, ocuvati i uvecati bogastvo.
Ne znam za njihov odnos sa ljudima iz Kosova.
Tesko ces tamo naci strance koji pripadaju i cine gospodu.

Pa dostavljam vam objasnjenje. U zapadnoj Europi se ljudi zene i udaju bez posrijednika. U Srbiji je takav obicaj da je Palma posrijednik spajanju parova za brak a takodje postoji aktivnost SPCa koji u Albaniji nalaze zene koje bi se udale za Srbe.
Pa gdje to ima nego u Aziji i Africi a kod Zapadnjaka malo morgen.
univerzalne sve svetske hiljadite i više vekovne tradicije mešaš sa islamom , koji je u nizu pojavljivanje verskih pravaca zadnja
tradicija i kultura nisu isto
generaliziraš li Islam sa celim svetom
sve to je postojalo i pre pojave Islama

Mislio sam na Francusku. Nije tajna da se to najvise praktikovalo u krugovima elite, ocuvati i uvecati bogastvo.
Ne znam za njihov odnos sa ljudima iz Kosova.
Tesko ces tamo naci strance koji pripadaju i cine gospodu.
Jedan moj kolega lokalac pri razgovoru sa nekoliko stranaca je iznenada prdnuo, tako da se mnogo razocarao i poceo da place. Stranci ga smirivali i kazali mu da i oni prde i da je to normalno.

Постојала је Србија и Срби пре Турака. То сте ви који сте примили ислам постали део исламског света. Ми нисмо.

Petsto godina Srbije pod Otomanima izmijenio je Srbe, tako da oni nisu ni nalik srednjovjekovnoj Srbiji prije Turaka.
Па пази сигурно да је било утицја али ја ипак мислим да су се турци знантније изменили када их поредиш са својим туркијским прецима, и генетичкк, антрополошки, а и турци су генерално секуларни

Back