Donekle autorska tema, ali i sa istovremenim pozivanjem na kolumnu Slobodana Antonića.
Reč je dakle o željama i planovima nacionalista. Konkretno nešto od toga je Slobodan Antonić je to napisao u svom članku
Rusi na Dunavu .
Ostatak je moje mišljenje i projekcija njegovih i nacionalističkih želja
Plan antivučićevskih nacionalista kojima je primat oslobađanje Kosova u Srbiji po mom mišljenju je sledeći:
1) Dolazak nacionalističkih snaga na vlast i promena politike prema Kosovu, poništavanje svih sporazuma
2) Prestanak pregovora sa EU i NATO i nagli zaokret ka Rusiji
3) Geopolitička promena u svetu ruskom pobedom u Ukrajini i izlazak Rusije na deltu Dunava na neki način. Dunav se kotira kao međunarodna reka
4) Dolazak ruskih vojnih brodova u Beograd i Srbiju i postavljanje nuklearnih raketa u Srbiji koje bi garantovale bezbednost Srbije i odvraćale od neke nove NATO intervencije
5) Nezavisnost Republike Srpske i njeno pripajanje Srbiji
6) Dolazak Srba na vlast u Crnoj Gori i eventualno pripajanje Crne Gore Srbiji. Dakle "srbizacija" Crne Gore.
7) Pokretanje novog rata za Kosovo i povratak Kosova u ustavni okvir Srbije.
Ja ne bih isključivao ni potencijalne vojne pučeve radi dolaska "nacionalista oslobađača Kosova" na vlast. Slobodan Antonić i slični sigurno i to priželjkuju.
Imali smo i slučaj bivšeg komandanta srpske Žandarmerije Bratislava Dikića koji je pre nekoliko godina pokušao neki vojni puč u Crnoj Gori.
On sada služi kaznu zatvora valjda u Beogradu.
Moje neko pitanje za vas drage forumaše je da li je to realna opcija?
I da li se slažete sa tom politikom ili vam više odgovara prozapadna politika?
-Ja sam naravno za prozapadnu politiku i ovako nešto sigurno ne priželjkujem. A čini se ima dosta ljudi koji ovo žele.
Citiran ispod je deo Antonićevog teksta gde poziva i nada se da će Rusi izbiti na Dunav.