Da li Rusi treba da uđu u Švedsku i Finsku?

Nije stvar u geografiji,...ako Rusi uđu na teritoriju Finske,...NATO flote i rakete, biće po svemu sudeći, "uprte" u Sankt Petersburg.

Za Rusiju nije problem da SWE i FIN pristupe NATO pod uslovom da na svojim teritorijama ne drze krstarece rakete malog i srednjeg dometa.

Eno je Estonija u NATO pa se zbog toga u Moskvi niko ne uzbudjuje.
U ostalom, SWE i FIN nikada nece postati clanice NATO buduci da Turska ima pravo VETO.
 
Treba prvo da udju u Pripizdinsk na Donu što pokušavaju već 3 meseca , a za ostalo ćemo da vidimo .

Да ли си размишљао да од тих "покушаја" тенковима и артиљеријом напред-назад може да остане нека цигла несмрвљена.

Видиш, да си био у рату и да сад имаш нека искуства знао би шта значи када нека војска иде напред-назад!

Treba.

Ovim tempom, za 100-150 godina, to je sigurica.

Не лупај Ђорђе !

Ни ти ниси био у рату!
 
Ne postoje suverene i nezavisne države. Mislim postoje ali njihov broj ne prelazi od 3 - 5 država na čitavom svijetu. Ostala ekipa su vazali.
Bog silu ne voli,ali sila Boga ne moli.
Slabo se ti razumiješ u materiju. Danas ne postoje ekonomski suverene države, osim njih nekoliko. Naravno, tko nema ekomsku neovisnost, nema ni političku. No danas se države osvajaju ekonomski, a ne vojno. Rusija je tu izuzetak, njen modus operandi pripada 19. stoljeću, kao i cijelo rusko društvo i prevladavajuće ideologije. Slično je i sa Srbima. To je valjda neka shema s istočnim zemljama. Nikako ne mogu uhvatiti korak sa suvremenim procesima i promjenama, već stalno tavore u prošlosti.
 
U Finskoj su već dobili dosta batina tokom drugog svetskog rata kad su hteli da je patrnerski podele s Hitlerom, kao što su Poljsku. A tek sada bi ...
Nije se desilo.

Tj taj deo s podelom. Hitler je celu Finsku uzeo za vrlo voljne kolaboracioniste, a SSSR je to hteo da preokrene.

I to je bio Zimski rat u kojem je Hitler Fince naoružao i poslao im nekoliko brigada u pomoć.

Uostalom to je tada bio goMnavi SSSR prepun izdajnika ruske ideje i komunističkih zločinaca, a ne Rusija.
 
Uostalom to je tada bio goMnavi SSSR prepun izdajnika ruske ideje i komunističkih zločinaca, a ne Rusija.
Naravno.
Plus je čika Staljin skoro sve sposobne oficire koji su bili u stanju da misle svojom glavom ili pobio, ili poslao u Gulag.
Zato su švabe i napredovale onoliko u Rusiji, sve dok se budala od Staljina nije osvestila i postavila sposobne da komanduju.
 
U Finskoj su već dobili dosta batina tokom drugog svetskog rata kad su hteli da je patrnerski podele s Hitlerom, kao što su Poljsku. A tek sada bi ...

Ništa ti ne znaš. U drugom svetskom ratu Finska je sa Hitlerom ratovala protiv SSSR-a, pogotovo oko Lenjingrada i bila je vrlo jasno opredeljena. To o čemu si ti naešto načuo desilo se u vreme zimskog rata 39-40 koji se završio predajom oko 17% finske teritorije SSSR-u. Doduše uz velike gubitke na strani sovjeta.
 

Back
Top