Da li Rusi treba da uđu u Švedsku i Finsku?

P

Plišani1

Gost
Slabo se ti razumiješ u materiju. Danas ne postoje ekonomski suverene države, osim njih nekoliko. Naravno, tko nema ekomsku neovisnost, nema ni političku. No danas se države osvajaju ekonomski, a ne vojno. Rusija je tu izuzetak, njen modus operandi pripada 19. stoljeću, kao i cijelo rusko društvo i prevladavajuće ideologije. Slično je i sa Srbima. To je valjda neka shema s istočnim zemljama. Nikako ne mogu uhvatiti korak sa suvremenim procesima i promjenama, već stalno tavore u prošlosti.
Za Zapad je Hrvatska takođe "istočna zemlja", kao i ceo bivši Istočni Blok i ex-yu države. Možeš ti sebe videti kao Zapadnjaka i Europejca, ali te oni tako ne vide. Nije dobro živeti u liuziji o sebi, jer pre ili kasnije dođe do razočaranja. Doduše, ako nikad ne napuštaš Hrvatsku i na internetu si samo na balkanskim portalima - možeš dosta dugo živeti u uverenju da si Zapadnjak i Europejac, po svemu ravnopravan jednom Nemcu i Šveđaninu. Ali ako odlučiše da malo proviriš u svet - iznenadićeš se.........
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.